Потрійне вштамповане-вплавлене дно
Багатошарове дно буває двох видів:
- капсульованим
Алюмінієва заготовка вставляється всередину - вплавленим
Алюмінієвий диск вставляється та нагрівається до температури плавлення, відбувається вплавлення капсульованого дна
В обох випадках їжа буде нагріта рівномірно. Однак вплавлене дно матиме більшу теплопровідність, тому страва приготується швидше і ефективніше. Крім цього, вплавлене дно не має внутрішніх повітряних порожнин, які можуть призвести до руйнування та відшаровування дна з часом.
Капсульоване дно | Вштамповане- вплавлене дно |
Іноді дно роблять двошаровим: знизу припаюється мідний диск, а верхня частина дна складається з нержавіючої сталі або алюмінію. Завдяки самому теплопровідному металу – міді – швидкість нагрівання та розподілу тепла збільшується на 10-15% порівняно з тришаровим дном. Але є неприємний сюрприз: ціна на таку продукцію мінімум в 1,5 рази дорожча за тришаровий (сталь 18/10-алюміній-сталь18/10) посуд через високу вартість міді.
Другие статьи
Intelligent knob
Антипригарне покриття QuanTanium
Отвори для зливу рідини
Історія порцеляни