mirposudy.com.ua

Вхід до кабінету
  • (044) 337-91-11
  • (098) 79-1111-6
  • (050) 70-1111-6
  • (093) 70-1111-6
Ми працюємо:
ПН-ПТ: 09:00 - 19:00
СБ: 10:00 - 15:00 НД: вихідний
самовивіз
ПН-ПТ: 10:00-18:00

У кошику 0 товарів
на суму 0грн.

Оформити замовлення

Дитячий посуд: як правильно вибрати?

Вибираємо перший посуд для найменших

Діти – безцінний скарб нашого життя. Батьки готові зробити все необхідне, щоб подбати про своїх дітлахів і зробити все можливе, щоб їхній життєвий шлях був безпечним. Присвячують їм вільний час і дарують своє кохання. Намагаючись готувати здорову їжу для малюка, ми часто забуваємо, що їжа є лише одним із перших кроків на дорозі до здорового та повноцінного життя. Слід також ретельно підійти до вибору дитячого посуду.

Маленькій дитині не зручно їсти з дорослого посуду. Насамперед, це не практично, адже величезні тарілки та ложки не помістяться у його маленьку ручку. Діти живуть у своєму маленькому світі, для якого дорослі закони не суттєві. Окремий посуд це також одне з головних правил дотримання особистої гігієни.

До вибору посуду для малюка потрібно підходити відповідально та серйозно. Крім якісного матеріалу виготовлення, посуд повинен відповідати таким параметрам:

  • бути міцною;
  • безпечний матеріал виготовлення, адже діти часто люблять кусати різні предмети посуду;
  • практична;
  • легко миється;
  • досить глибока, щоб їжа не вивалювалася;
  • легка;
  • проста конструкція.

Де купувати і на що слід звернути увагу

Купувати дитячий посуд найкраще в аптеках чи спеціалізованих магазинах. Здійснити покупку можна і в інтернет-магазині, при цьому рекомендується зацікавитись надійністю виробника та якістю матеріалу виготовлення.

Найкращим матеріалом для виробництва посуду для дітей є високоякісний харчовий пластик. На посуді має бути позначка, яка свідчить про придатність для гарячого.

Серед найкращих світових виробників посуду для дітей варто виділити британську фірму Philips Avent, американську компанію Munchkin і Nuby, німецьку марку NUK, а також італійський бренд Chicco.

Однак не варто забувати, що не весь пластиковий посуд може підійти для маленьких. Навіть якщо вашому малюку сподобався яскравий візерунок, він у глибокому захваті від кольору і благає купити саме цю тарілочку, а ви помітили, що вона виготовлена з меламіну, то варто задуматися про небезпеку. Меламінова посуд стала популярною завдяки своїй легкості, цікавому дизайну та яскравому забарвленню. Однак слід згадати, що в багатьох країнах меламінова посуд категорично заборонена для їди. Що ж такого небезпечного ховається за назвою «меламін»? Вчені довели, що регулярне влучення меламінових частинок в організм може закінчитися негативними наслідками.

Роздратування слизової оболонки, внутрішні кровотечі, паралічі, порушення діяльності нервової системи – це лише початок списку. Найнебезпечнішими наслідками є алергічні реакції, каміння у нирках, генні мутації та злоякісні новоутворення. Тому меламіновий посуд бажано не використовувати на кухні, щоб не завдати шкоди малюкові та самому собі.

Маркування пластикового посуду, на перший погляд, видається складним, проте необхідно навчитися визначати значення різноманітних знаків для свого благополуччя та безпеки дітей.

Розшифровка маркування пластикових виробів:

  1. Значок у вигляді чарки та вилки означає пристосованість пластикових виробів для контактування з харчовими продуктами.
  2. Чорний трикутник, сторони якого позначені трьома стрілками – вторинна переробка сировини. Стрілки вказують на замкнене коло: виріб - використання - переробка. Цифри всередині трикутника – це тип переробленого матеріалу.
  3. Наприклад, від 1 до 19 – пластик, 20-39 – виготовлення з паперу та картону, від 40 до 49 – металеві вироби, 50-59 – дерев'яні матеріали, 60-69 – тканини та текстиль, від 70 до 79 – скляні вироби.

  4. PS (полістирол) - упаковка для прохолодних напоїв та холодних продуктів. При розігріванні цей елемент виділяє високотоксичну речовину (стирол), що має неприємний запах і подразнює слизову оболонку ефект.
  5. PP (поліпропілен) - найбезпечніший пластик. Використовується для пакування гарячих напоїв та теплих страв, оскільки витримує високі температури.
  6. PETE/PET (поліетилентерефталат) - упаковки для напоїв та різних порошків.
  7. HDPE (поліетилен високої густини, але низького тиску) - безпечні вироби для харчового використання, можуть контактувати з харчовими продуктами. Їх використовують також виготовлення іграшок.
  8. PVC (полівінілхлорид) - вкрай небезпечний для споживання, матеріал виготовлення різноманітних труб, садових меблів і трубок.
  9. LDPE (поліетилен, що має низьку щільність, проте високий тиск) - упаковки ліків, поліетиленові пакети, більшість пластикових упаковок. Є безпечним для вживання, переробляється та використовується вдруге.
  10. OTHER (інші) - будь-які інші види пластику. Наприклад, полікарбонат, який не є токсичним.

Переваги та недоліки емальованого та нержавіючого посуду

Нержавіюча сталь - це найбільш практичний матеріал для виготовлення предметів кухонного посуду. Недарма її масово використовують кухарі у ресторанах. Подряпини та маленькі пошкодження не впливають на якість посуду.

Такий посуд нагрівається набагато повільніше порівняно з емальованим. Непоганий варіант для приготування кашок дитині, тому що їжа остигає повільно, а мікроорганізми на стінках каструль розмножуються трохи. Такий посуд погано витримує різницю в перепадах температур, але не схильний до дії корозії. Чим товщі дно, тим краще. Незважаючи на високі ціни, посуд із нержавіючої сталі відрізняється якістю та послужить вам на кухні не один рік. Єдиним недоліком є низька теплопровідність.

Описуючи переваги емальованого посуду, варто насамперед виділити гарний дизайн. Такий посуд також легкий і може швидко нагріватися і не окислюватися. У емальованих судинах дозволяється зберігати їжу в холодильнику. Єдиним мінусом може бути те, що за емаллю потрібно дуже ретельний догляд.

Кераміка

Серед основних переваг керамічного посуду варто виділити такі:

  • підходить для мікрохвильової печі, але потрібно бути обережним під час вилучення, адже кераміка швидко нагрівається;
  • якість визначається параметром тяжкості, що важче, тим якість краще;
  • екологічність.

Варто також не забувати, що кераміка це дуже крихкий матеріал. Такий посуд легко може вислизнути з рук ребека та розбитися, вдарившись об підлогу. Для приготування страв такий посуд підходить ідеально, але дитячі столові прилади з кераміки малюкові буде складно тримати в крихітних ручонках.

Таким чином, найбільш надійною та міцною речовиною для виробництва дитячого посуду можна з впевненістю назвати високоякісний пластик. Але для приготування здорової та смачної їжі бажано застосовувати посуд із нержавіючої сталі або кераміки.

Найкращим місцем для покупки дитячого посуду може бути аптека або спеціальні магазинчики. Варто також пам'ятати про те, що яскрава кольорова гама та цікаві малюнки на посуді допоможуть привернути увагу та покращити апетит дитини. Але спочатку слід звернути увагу на якість посуду – запоруку здорового харчування.

Теги столовая посуда детские наборы детские чашки


Другие статьи
Вибираємо кухонні ножі правильно
Платиновий силікон від Lekue
Як варити каву в кавоварці гейзерного типу.
Bialetti - кавова досконалість на віки