mirposudy.com.ua

Вхід до кабінету
  • (044) 337-91-11
  • (098) 79-1111-6
  • (050) 70-1111-6
  • (093) 70-1111-6
Ми працюємо:
ПН-ПТ: 09:00 - 19:00
СБ: 10:00 - 15:00 НД: вихідний
самовивіз
ПН-ПТ: 10:00-18:00

У кошику 0 товарів
на суму 0грн.

Оформити замовлення

Чи є різниця між кружками та чашками?

Різниця між кружками та чашками

Не можна розбиту чашку зробити цілою. Можна тільки склеїти її і назвати цілою, але цілою вона від цього не стане. Теодор Драйзер "Дженні Герхарт".

Чашка - невелика судина округлої форми. Місткий посуд для пиття у формі склянки прийнято вважати за кухоль.

Основна відмінність цих двох предметів посуду полягає в їхній місткості. Чашка призначена для гарячого вмісту, а кухоль використовується для гарячих та холодних напоїв. За правилами етикету, кухоль використовують щодня, а чашки виставляють на стіл лише для особливих випадків. Доповненням до чашки служить блюдце, в окремих випадках разом з кухлем вам можуть надати кришку. Відмінність між цими судинами можна також знайти у їх формі. Кухоль має форму високого циліндра або конуса, а чашка виділяється круглою формою. Другий аспект – це товщина стін. У порівнянні з чашками, у кружки стінки товщі.

Тонкі ручки чашки вражають своєю вишуканістю, тоді як широкі ручки кухлів є прикладом зручності. За своєю формою чашка схожа на піалу з ручкою, а кухоль нагадує склянку.

За традицією, гуртки продають поштучно, а чашки найчастіше можна знайти у сервізі. Існує легкий спосіб, який допоможе не забути різницю між цими предметами кухонного начиння. Уявіть посудину без ручки, якщо вийде піала, перед вами знаходиться чашка, якщо виходить склянка, тоді це кухоль.

Гуртки

За обсягом гуртки зазвичай можна розділити на:

  1. Маленькі (250 мл).
  2. Середні (400мл).
  3. Великі (500-650 мл).
  4. Гуртки всіх розмірів підійдуть для пиття молока, соку, компоту або пива.

  5. Термокухлі (200-700 мл). Термокухоль можна використовувати для холодних і гарячих напоїв, або як харчовий контейнер (наприклад, для заварювання локшини).

Чашки

Залежно від призначення чашки поділяються на такі види:

  • чайні;
  • Какао, чай, гарячий шоколад, кава з молоком або вершками п'ють із чайної чашки, яка має об'єм 200-250 мл. Існують також спеціальні маленькі філіжанки для високоякісного чаю. Завдяки їхньому маленькому об'єму (30-60 мл.) розкривається повний аромат і смак напою. Чашки для чаю мають широку та низьку форму.

  • кавові;
  • Кавові чашки використовують для подачі різних видів кавових напоїв. Як правило, чим міцніша кава, тим менше має бути її об'єм.

  • бульйонні.
  • У такій чашці дуже зручно подавати суп-пюре та різні бульйони. Бульйонна чашка може мати одну або дві ручки. Об'єм такої судини не повинен перевищувати 400 мл.

Матеріал

Основними матеріалами виготовлення кухлів та чашок є:

  1. Порцеляна.
  2. Має витончений дизайн, а тепло в такій посудині досить довго зберігається. Однак вироби з якісного порцеляни не є дешевими.

  3. Склокераміка.
  4. Такий матеріал стійкий до перепадів температури. Склокераміка є міцнішою порівняно зі звичайним склом.

  5. Фаянс.
  6. Кухоль з фаянсу є дуже міцним, тому відмінно підійде для повсякденного використання.

  7. Кераміка.
  8. Цей матеріал прийнято вважати замінником порцеляни. Однак не слід забувати, що керамічні судини для пиття погано миються.

  9. Метал.
  10. Металеві кружки не можна розігрівати у мікрохвильовій печі. Така посудина також піддається подряпинам під час чищення. Серед переваг металевого посуду варто виділити стійкість до падінь та перепадів температури.

  11. Скло.
  12. Ідеальний матеріал, який відрізняється простотою у догляді та дозволяє насолодитися кольором улюбленого напою.

Визначаємо характер людини по гуртку

Чи думали ви над тим, що ваша улюблена чашка може описати ваш характер. Чашки та кухлі можуть розповісти багато про свого власника. Наприклад, любителів великих судин для пиття можна охарактеризувати як неквапливих у житті людей. Цінителі затишку і ті, хто прагне зробити своє життя яскравішим, віддають перевагу гурткам з казковими персонажами. Любителі жити одним днем часто використовують пластикові стаканчики. Чашки з квітковим орнаментом або зображенням фруктів та ягід підходять людям, які не хочуть виділитися у своєму житті. Загадкові та неординарні особистості люблять прозорий посуд.

Власники витонченого смаку віддають перевагу маленьким витонченим філіжанкам. Різнокольоровий посуд для пиття - ідеальний варіант для людини непостійної. Написи на гуртках свідчать, що з власника такого предмета посуду дуже важливим елементом повсякденні є постійне спілкування з іншими людьми. Однотонні гуртки лежать на полиці в людину, яка рідко змінює свої переваги та захоплення.

Чашки є ідеальним варіантом для щоденного використання як удома, так і на роботі. Чашки найкраще підійдуть для святкового столу. Чайний сервіз може стати чудовим подарунком не лише на новосілля, а й на будь-яке інше свято.

Теги наборы чайных чашек чашки чайные чашки кофейные чашки чашки для завтрака наборы кофейных чашек кружки


Другие статьи
Види каструль та їх застосування, як вибрати?
Салатники та салатниці: чи існує різниця?
Дитячий посуд: як правильно вибрати?
Вибираємо кухонні ножі правильно