mirposudy.com.ua

Вхід до кабінету
  • (044) 337-91-11
  • (098) 79-1111-6
  • (050) 70-1111-6
  • (093) 70-1111-6
Ми працюємо:
ПН-ПТ: 09:00 - 19:00
СБ: 10:00 - 15:00 НД: вихідний
самовивіз
ПН-ПТ: 10:00-18:00

У кошику 0 товарів
на суму 0грн.

Оформити замовлення

Салатники та салатниці: чи існує різниця?

Салатники vs. салатниці

Різноманітні форми, дивовижний дизайн, багата кольорова гама надають вишуканого вигляду піалам, призначеним для подачі салатів. Салатник чи салатниця – чи існує різниця між цими поняттями? Відмінностей немає: салатник (салатниця) - це глибока або дрібна посудина з широкими стінками, яка використовується для приготування та ефектної подачі салатів. Серед інших атрибутів посуду варто виділити те, що салатники легко надають їжі потрібну форму та ідеально гармонують з інтер'єром святкового столу.

Салатниці можуть виготовлятися з різноманітних матеріалів: скло, метал, кераміка чи фарфор. p align="justify"> Важливим елементом при виборі салатника є не тільки міцність матеріалу, але і його певні якості. Матеріал НЕ повинен:

  1. окислюватися;
  2. зберігати запахи їжі;
  3. вбирати жир.

Найбільш популярним матеріалом для салатників є кераміка. Керамічні салатниці є екологічно чистими, безпечними для здоров'я, практичними та довговічними виробами, які також характеризуються ефектним дизайном. Однак потрібно бути надзвичайно обережним при користуванні таким посудом, адже кераміка є дуже крихким матеріалом.

Салатники підбираються або під інтер'єр або під колір салату. Ідеально підібраний посуд зробить ваші страви ще більш апетитними.

Типи салатників

Існує безліч видів салатників. Залежно від форми виділяють:

  • овальні;
  • круглі;
  • форма куба;
  • квадратні;
  • прямокутні;
  • форма чаші на ніжці.

За обсягом салатники можна поділити на:

  • малі;
  • великі;
  • середні.

Іноді разом із салатником використовують закусочну тарілку як підставку, щоб зробити салатник вищим, та захистити скатертину від небажаних забруднень.

Різні салатники використовують для подачі різних блюд. Наприклад, салатники у вигляді склянки підійдуть для подачі фруктових десертів. Для сервірування заливних страв рекомендують використовувати салатники круглої або довгої форми, а низькі та плоскі типи салатників ідеально підійдуть для випікання або закусок. Великі або низькі салатники, що формою нагадують чашу, використовують як цукерницю, цукорницю, або для подачі салатиків.

Салатники також застосовують для подачі маринадів чи солінь. Звичайний салатник містить від трьох до шести порцій, проте існують салатники, розраховані тільки на одну порцію. Такий тип посуду найчастіше можна зустріти на фуршетному столі.

Як правильно підібрати салатник

Згідно з правилами столового етикету, легкі весняні салати зі свіжих овочів слід подавати в об'ємних салатницях. Для подачі гострих страв та закусок найкраще підійдуть салатники маленьких розмірів. Для святкового столу ідеальним варіантом є салатниці, виготовлені з порцеляни або кришталю, адже такі миски мають цікавий дизайн та гарний зовнішній вигляд. Більше того, порцеляна та кришталь додадуть вашому святковому столу атмосферу урочистості та затишку.

Останнім часом дедалі популярнішими серед поціновувачів якісного та вишуканого посуду стають салатниці, виготовлені з бамбука або інших різновидів дерева. Доступна ціна, міцність та легкість – основні переваги дерев'яного посуду. Однак найважливішим плюсом є висока екологічність. Серед недоліків дерев'яного посуду можна виділити неоднозначний догляд та обмеження температурного режиму. Кожен виробник дерев'яного посуду має правила догляду за товаром, яких потрібно дотримуватися. Тому однозначної інструкції щодо догляду за посудом такого типу не існує.

Переваги та недоліки наборів салатників

Головними перевагами наборів салатів є:

  1. Економія часу та зусиль.
  2. Салати можна приготувати відразу в салатницях, заощадивши час на миття зайвого посуду. Коли до вас в будинок несподівано прийдуть гості, у вас буде цілий набір посуду, в якому можна ефектно подати різноманітні страви.

  3. У комплекті можуть бути салатниці різних розмірів та форм, які можуть стати в нагоді на всі випадки життя.
  4. Набори салатників можна взяти з собою на природу.
  5. Стильний вигляд.
  6. Салатниці невеликих розмірів можна використовувати для подачі десертів.

Єдиним недоліком салатниць у наборі може бути висока ціна.

Порада від дизайнерів

На доказ багатофункціональності салатників слід навести приклад використання цього посуду як прикраси для інтер'єру. Більшість дизайнерів розглядають салатники як основу для композицій із фруктами, квітами чи цукерками для ефектного прикраси кухні.

Таким чином, салатники – важливий предмет посуду на кожній кухні. У наборі або окремо, салатники допоможуть вам заощадити час, надати вашому столу урочистого вигляду і повністю насолодитися їжею.

Теги емкости для смешивания салатники сушилки для салата


Другие статьи
Дитячий посуд: як правильно вибрати?
Вибираємо кухонні ножі правильно
Платиновий силікон від Lekue
Як варити каву в кавоварці гейзерного типу.