mirposudy.com.ua

Вхід до кабінету
  • (044) 337-91-11
  • (098) 79-1111-6
  • (050) 70-1111-6
  • (093) 70-1111-6
Ми працюємо:
ПН-ПТ: 09:00 - 19:00
СБ: 10:00 - 15:00 НД: вихідний
самовивіз
ПН-ПТ: 10:00-18:00

У кошику 0 товарів
на суму 0грн.

Оформити замовлення

Як відрізнити порцеляну

Предмети з тонкої кераміки вже давно не є дивиною в домашньому побуті. Масовому покупцю більш доступні фаянсові вироби. Білі тарілки та чашки з яскравими візерунками на тлі глазурованої поверхні відрізняються невисокою вартістю, тому щодня використовуються як столовий посуд. У свою чергу елітні фарфорові сервізи виготовляються за складнішою технологією, ось чому вони дорожчі і, як правило, служать прикрасою на святковому столі. Якщо виникло бажання придбати справжню порцеляну , то важливо відрізняти її від недорогого фаянсу.

Потрібно:

  • гарячий міцний чай;
  • джерело яскравого світла;
  • фаянсовий посуд для порівняння.

Інструкція

1. Керамічний предмет слід піднести до джерела яскравого світла та провести детальний огляд. За своєю природою за рахунок великої кількості домішок (каоліни, кварц тощо) фарфор прозорий, тому тонкий шар кераміки повинен обов'язково просвічуватися. А фаянсовий посуд навпаки взагалі не здатний пропускати світло.

2. Виріб можна перевернути та провести за його низом. У справжнього порцелянового посуду основа, як правило, відрізняється шорсткістю. Край тарілки або чашки з такого матеріалу глазур'ю зазвичай не обробляється. Фаянсовий посуд гладкий з будь-якої сторони (пори матеріалу необхідно додатково обробляти, щоб запобігти проникненню в них забруднень та вологи). У висококласної порцеляни і зовсім може не бути шару глазурі, так як матеріал має більшу міцність і цілісність у порівнянні з фаянсом.

3. Якість порцеляни можна перевірити простукуванням нової керамічної речі пальцями: у разі успіху вона «заграє» на високих нотах. Подібних мелодійних звуків фаянсовий посуд видати не зможе. Цінителі навіть використовують спеціальний термін «співаючий фарфор». При цьому різному виробу з кераміки високої якості характерний «спів» на свій лад.

4. Відмінною рисою порцеляни є вага. Для перевірки необхідно підняти предмет на долоні (для порівняння в іншу руку можна взяти фаянсовий виріб): при однакових обсягах посуд з порцеляни буде легшим (витонченіші форми).

5. Наступна перевірка: заповнення кружки з кераміки свіжозавареним чаєм. Якщо напій, що обпалює, а ручка майже не нагрілася, то це фаянсовий виріб, оскільки він характеризується невисокою теплопровідністю. Під час тривалого використання на такому посуді (на внутрішніх стінках) буде помітний темний наліт. Добре «спік» у печі порцеляна так ніколи не потемніє.

Рекомендації

Фарфоровим виробам властива білизна. Окремі дефекти кухлів та тарілок чудово маскуються різноманітними малюнками. Однак це зовсім не означає, що елітний порцеляна не повинен бути барвисто оформлений (наприклад, багатими квітами має китайський і корейський антикваріат). Хоча оформлення фарфорових виробів позолотою або кольоровою глазур'ю зустрічається вкрай рідко і дорого.

Теги столовые сервизы чайные сервизы тарелки наборы чайных чашек детские наборы фарфор кофейные сервизы чашки чайные чашки кофейные чашки чашки для завтрака бульонницы масленки блюда салатники супники этажерки тортовницы фруктовницы наборы тарелок 6/18 тарелки обеденные тарелки салатные тарелки глубокие тарелки десертные тарелки акцентные наборы кофейных чашек блюда круглые блюда овальные блюда квадратные блюда для рыбы блюда для хлеба блюда "полумесяц" тортовницы на ножке тортовницы без ножки тарелки для торта кружки блюдца столовая посуда блюда прямоугольные детские чашки блюда для улиток костяной фарфор розовый фарфор


Другие статьи
Керамічні ножі: на допомогу господині
Матеріали столових приладів
Сервіз для себе чи подарунок: як правильно вибрати?
Покриття ECO-NanoPlex