mirposudy.com.ua

Вхід до кабінету
  • (044) 337-91-11
  • (098) 79-1111-6
  • (050) 70-1111-6
  • (093) 70-1111-6
Ми працюємо:
ПН-ПТ: 09:00 - 19:00
СБ: 10:00 - 15:00 НД: вихідний
самовивіз
ПН-ПТ: 10:00-18:00

У кошику 0 товарів
на суму 0грн.

Оформити замовлення

Матеріали столових приладів

По-різному виглядають прилади з нержавіючої сталі, срібла та мельхіору. Крім цього, вони потребують різного догляду та відрізняються за своєю вартістю. Який матеріал краще вибрати?

Срібні столові прилади

Коштовний метал. Столові прилади є не лише найблагороднішими, а й найдорожчими. Одна лише ложка може коштувати 400 гривень. Купити такі прилади можна в ювелірних салонах чи бутіках посуду поштучно.
Срібло є примхливим металом. Столові прилади цього матеріалу вимогливі у догляді. Їх не слід зберігати поруч із ложками з інших металів, тому що їх поверхню можна легко подряпати. Такі прилади чистять у розчині води з додаванням нашатирного спирту та додаванням мила чи харчової соди.

Традиційні засоби для миття посуду та посудомийної машини для срібла не підходять. Також не підходять і металеві щітки та мочалки. Важливо використовувати лише делікатні засоби та мити їх вручну. Але можна ризикнути помити столове срібло в посудомийній машині як делікатне миття. Протріть столові прилади насухо за допомогою м'якої тканини. Якщо ви користуєтеся ними рідко, їх краще зберігати у поліетиленовій харчовій плівці. Деякі моделі кухонь мають спеціальні ящики з секціями з оксамитом, призначеними для зберігання срібних приладів.

Столові прилади з нержавіючої сталі

Все враження від інтер'єру кухні та їдальні може бути зіпсовано будь-якою недоробленою дрібною деталлю. Якщо із зовнішнім виглядом столових приладів, виконаних у класичному стилі чи стилі прованс, все ясно, що підійде для китайського стилю? Не всі вміють віртуозно справлятися з паличками. Крім того, вони підходять не для всіх видів їжі. Ви можете замінити їх на звичні за своєю формою столові прилади, які виготовлені зі світлого дерева, що поєднується з темним венге. А яскраві пластикові дизайнерські ложки чудово виглядатимуть у їдальні, виконаній у стилі кітч.

Прилади з нержавіючої сталі є найпоширенішими для щоденних трапез. Вироби виглядатимуть естетично, але дуже просто. Частина виробників випускає посріблені прилади, які виглядають не менш вишукано, ніж мельхіорові. Перевагою нержавіючої сталі є легкість у догляді та довговічність. Мити їх можна у теплій воді з миючим засобом. Вам варто врахувати, що на виробах із нержавіючої сталі після посудомийної машини можуть виявитися чорні плями. Тому спочатку проведіть експеримент з однією ложкою або вилкою, а потім занурюйте в машинку все інше. У середньому, вартість ложки становить 8 гривень.

Мельхіорові столові прилади

Черпак та ручка. Бувають прилади, робоча частина та ручка яких виготовляються із різних матеріалів. У посудомийній машині не слід мити прилади з кістяною. Дерев'яною та фарфоровою ручкою. Не використовуйте для миття сучасні миючі засоби та гарячу воду. Найкраще чистити їх за допомогою великої солі чи соди.

Розумний компроміс. Універсальними є столові прилади, виготовлені з мельхіору. Вони підходять не тільки для урочистих застіль, а й для щоденних прийомів їжі. Мийте столові предмети з мельхіору вручну у теплій воді. І не забудьте додати трохи миючого засобу. Якщо ви хочете надати блиску їдальні, додайте зубну пасту. Мельхіорові столові прилади є демократичною альтернативою срібним приладам. Сплав нікелю та міді за своїми властивостями та зовнішнім виглядом нагадує благородний. За ними рекомендується подібний догляд.

Дерев'яні прилади

Ще кілька століть тому населення нашій країні користувалося лише дерев'яними ложками. Сьогодні ж ви можете побачити їх тільки в сувенірних крамницях. Втім, модою на лубок вже давно захопилися італійські дизайнери. Вони випускають не лише дерев'яні ложки, а й такі ж виделки.

Сервірувальні. З дерева роблять не лише розписні ложки в народному стилі, а й сучасні столові прилади, які найчастіше є допоміжними. Дерев'яні ложки для сковорідок та черпаки для меду у наш час використовуються дуже активно. Їх краще мити руками і не занурювати у воду надовго.

Столові прилади із пластику

Орнамент столу. Зроблені із пластику прилади можуть бути доречними як на дачі, так і на пікніку. Але дизайнерські столові прилади, зроблені із пластику, не є дешевим задоволенням. Сервірування столу з ними набуває свіжості та неординарності.

Теги столовые приборы наборы столовых приборов ложки вилки столовые ножи столовые приборы для детей


Другие статьи
Сервіз для себе чи подарунок: як правильно вибрати?
Покриття ECO-NanoPlex
Потрійне вштамповане-вплавлене дно
Intelligent knob