mirposudy.com.ua

Вхід до кабінету
  • (044) 337-91-11
  • (098) 79-1111-6
  • (050) 70-1111-6
  • (093) 70-1111-6
Ми працюємо:
ПН-ПТ: 09:00 - 19:00
СБ: 10:00 - 15:00 НД: вихідний
самовивіз
ПН-ПТ: 10:00-18:00

У кошику 0 товарів
на суму 0грн.

Оформити замовлення

Як відмити скляний чайник для заварювання?

Правильний догляд за скляним заварювальним чайником

Як каже китайське прислів'я: «Вода — це мати чаю, чайник його батько, а вогонь — його вчитель.»

Чай визнаний найпопулярнішим напоєм у світі. Він також є символом вірності та національним напоєм в Ірані та Афганістані. Широке вживання чаю можна пояснити тим, що напій приносить користь здоров'ю. Регулярне чаювання сприяє кращому засвоєнню їжі та перешкоджає появі карієсу. Однак не варто забувати, що для приготування смачного чаю потрібна особлива посудина.

Останнім часом скляні чайники стали дуже популярним предметом посуду. Секрет їх успішності полягає в оригінальному дизайні та екологічній чистоті матеріалу.

Коли нагрівається вода, можна спостерігати за тим, як красиво кружляють листочки чаю в чарівному вальсі. Однак варто не забувати, що всі речі, що стоять, вимагають особливого догляду.

Як відмити скляний чайник для заварювання

Накип часто є однією з головних причин поломки чайників. Якщо у чайнику з'являється накип, це може призвести до зміни смаку чаю та нашкодити вашому здоров'ю. У носику заварника часто можна побачити наліт, що легко вимивається губкою. Іншою проблемою можуть бути жирні бризки на склі. Простий миючий засіб і мочалка не завжди допомагають прибрати накип чи наліт, які можуть постраждати ситечко та стінки чайного заварника.

Існує безліч різноманітних та ефективних способів для очищення чайника. Найчастіше для цієї мети використовують оцет, різні хімічні засоби, харчову соду, лимонну кислоту та навіть газування.

Найбільш популярними засобами для очищення в домашніх умовах є:

  1. Суміш води та столового оцту.
  2. Оцет є антибактеріальним, нетоксичним та безпечним для здоров'я способом очищення чайного заварника. Достатньо змішати оцет із водою, і влити рідину у скляну посудину. Потім потрібно закип'ятити та почекати близько двох годин. Потім слід вилити розчин і почистити наліт, що залишився, вологою губкою.

  3. Харчова сода.
  4. Для того, щоб швидко позбутися накипу використовуючи соду, розчиніть її в гарячій воді, потім залити в чайник і дати настоятися кілька хвилин. Після цього закип'ятити і почекати, поки вода охолоне.

  5. Харчова сода та оцет.
  6. Залийте в посуд воду, змішану з двома ложками харчової соди та оцту. Прокип'ятіть рідину близько 30 хвилин і охолодіть воду.

  7. Лимонна кислота.
  8. Можна також взяти з цією метою часточку лимона чи лимонний сік. Необхідно розчинити ложку лимонної кислоти на літр води та перекип'ятити. Після цього варто кілька разів промити чайний заварник.

  9. Оцет та лимон.
  10. Для цього потрібно приготувати літр води, відміряти дві столові ложки лимонного соку та стільки ж оцту. Перекип'ятіть суміш приблизно 10 хвилин і ретельно протріть вологою губкою.

  11. Газовані напої.
  12. Щоб уникнути небажаних слідів, краще використовувати газовану воду Sprite. Слід вилити склянку напою в резервуар і додати води. Після кипіння рекомендується кілька разів добре сполоснути чайник.

  13. Огірковий розсіл.
  14. Після кожного способу слід ретельно промити чайник кілька разів. Не рекомендується використовувати абразивні предмети для чищення скляних предметів. При очищенні потрібно подбати про свою безпеку. У цьому вам допоможуть рукавички та респіратор.

Миття ситечка

Дуже часто ситечко забивається залишками чайного листя. На пошук запасної сіточки потрібно багато часу, але є ефективний спосіб швидко видалити небажані залишки.

Сміття можна видалити за допомогою спалювання сита над газовою комфоркою. При цьому підігрів не зможе вплинути на металеве ситечко, а після кількох осадів спалахує всередині і прогорає. Після цього залишається тільки попіл, який слід прибрати, сполоснувши ситечко.

Переваги френч-пресу

Чайный заварник

Френч-прес спочатку призначався для варіння кави, але згодом його почали вживати для заварювання чаю. Конструкція чайника включає кілька частин: скляну колбу, кришку і поршень з фільтром-сіточкою. Головною перевагою такого чайника вважається легкість догляду, довговічність, практичність та гарний дизайн.

Серед переваг такого чайника варто виділити:

  • рідина закипає швидше, ніж у звичайному чайнику;
  • добре видно рівень води;
  • гарний зовнішній вигляд;
  • скло є екологічно чистим матеріалом;
  • відсутність у склі шкідливих речовин;
  • округла форма сприяє рівномірному розподілу тепла;
  • простий догляд;
  • стійкий до механічних та хімічних впливів.

Єдиним недоліком може стати крихкість скла.

Скляний заварник є цінним предметом кухонного посуду на кухні, тому що ідеально підходить під будь-який інтер'єр і тішить око своїм витонченим дизайном.

Теги френч-прессы заварники стекло


Другие статьи
Чим відрізняються келихи для червоного та білого вина?
Поради щодо вибору каструль із жароміцного скла
Різновиди келихів
Чи є різниця між кружками та чашками?