mirposudy.com.ua

Вхід до кабінету
  • (044) 337-91-11
  • (098) 79-1111-6
  • (050) 70-1111-6
  • (093) 70-1111-6
Ми працюємо:
ПН-ПТ: 09:00 - 19:00
СБ: 10:00 - 15:00 НД: вихідний
самовивіз
ПН-ПТ: 10:00-18:00

У кошику 0 товарів
на суму 0грн.

Оформити замовлення

Чим чистити кришталевий посуд?

Чим кришталевий посуд відрізняється від керамічного

Кришталевий посуд має багато відмінностей від керамічних виробів. По-перше, керамічна кухонне начиння використовується для щоденного користування, тоді як кришталеві вироби призначаються для прикраси святкового столу або банкетного залу ресторану. По-друге, керамічний посуд є міцнішим, ніж кришталевий.

Вироби з кришталю відрізняються красивим зовнішнім виглядом та особливою прозорістю. Серед переваг кришталевого посуду слід виділити наявність гарного декору та неймовірну прозорість матеріалу. Особливістю кришталевого посуду є мелодійний брязкіт, який можна почути легенько стукнувши по поверхні келиха.

Способи очищення посуду з кришталю

хрустальная посуда

Існує безліч способів, які допомагають швидко та ефективно позбутися забруднення кришталевого посуду. Однак при очищенні виробів з кришталю слід бути обережним, щоб не розбити або не подряпати поверхню посуду. Серед найпопулярніших способів очищення кришталевих виробів у домашніх умовах варто виділити:

  1. Спирт. Щоб надати кришталевому посуду колишній блиск, слід використовувати при митті посуду звичайний етиловий спирт. Для цього вам знадобиться фланелева тканина або кухонна серветка, намочені спиртом. Достатньо кілька разів ретельно протерти вироби тканиною, намоченою в спирті, щоб ваш кришталевий посуд засяяв як новенький.
  2. Мильний розчин. Для очищення посуду в такий спосіб необхідно розвести кілька ложок миючого засобу в ємності з водою. Потім помістити в цей розчин кришталевий посуд та ретельно промити за допомогою м'якої губки кожен предмет. Потім необхідно акуратно витерти посуд кухонним рушником.
  3. Морська сіль. Для очищення кришталевої миски слід залити її теплою водою, потім додати туди половину столової ложки морської солі, почекати поки розчиниться сіль, а потім злити воду і добре протерти кришталеву посудину кухонним рушником.
  4. Картопляний відвар. Необхідно відварити картоплю, злити воду і почекати, поки вона охолоне. Потім варто помістити в рідину посуд на кілька хвилин. Після цього необхідно помити посуд за допомогою звичайного миючого засобу та витерти бавовняним рушником.
  5. Харчова сода. Щоб уникнути потемніння кришталю, не слід терти кришталь содою, а також використовувати тільки мінімальну кількість соди для очищення. У розчині з двох літрів води та однієї ложки харчової соди необхідно замочити кришталевий посуд на 30 хвилин. Потім слід переполоскати кухонне начиння в проточній воді і насухо її витерти.
  6. Крохмаль. На оксамитову серветку необхідно нанести невелику кількість крохмалю та потерти серветкою посуд до зникнення плям.
  7. Розчин оцту та солі. На два літри теплої води знадобиться дві столові ложки оцту та одна столова ложка солі. У такому розчині необхідно замочити брудний посуд та почекати кілька хвилин. Потім потрібно промити кришталеві вироби у звичайній воді і витерти насухо їх кухонним рушником або серветкою з мікрофібри.

Як правильно чистити кришталевий посуд

Інтернет-магазин Посуди підібрав кілька порад, як правильно чистити кришталевий посуд. По-перше, при очищенні посуду слід бути дуже обережним, щоб не розбити і не вдарити чашку або тарілку, адже кришталь не відрізняється високою стійкістю до механічних пошкоджень. По-друге, не слід мити кришталь у посудомийній машині, а також не варто використовувати для миття кришталю гарячу воду. Крім того, при очищенні кришталевого посуду слід:

  • уникати абразивних речовин та матеріалів, які можуть подряпати поверхню виробу;
  • мити кришталь у теплій воді (гаряча або холодна вода може призвести до помутніння кришталевого посуду);
  • використовувати бавовняні рукавички;
  • використовувати серветки з мікрофібри, які залишають ворсинок на стінках судин;
  • мити вручну;
  • скористатися режимом миття посуду при низькій температурі, якщо все ж таки прийнято рішення скористатися посудомийною машиною;
  • протирати посуд насухо після кожного миття, щоб не залишати розлучення або плями.

Таким чином, кришталевий посуд має безліч переваг, які піднімають його серед інших типів кухонного начиння. Але варто пам'ятати, що кришталевий кухонний посуд часто може забруднитися. Тому не варто забувати про безліч способів почистити посуд з кришталю в домашніх умовах.

    Теги столовая посуда


    Другие статьи
    Як заточити консервний ніж?
    Як працює кухонний таймер?
    Кавомолка: що це таке?
    Чим чистити посуд із нержавіючої сталі?