mirposudy.com.ua

Вхід до кабінету
  • (044) 337-91-11
  • (098) 79-1111-6
  • (050) 70-1111-6
  • (093) 70-1111-6
Ми працюємо:
ПН-ПТ: 09:00 - 19:00
СБ: 10:00 - 15:00 НД: вихідний
самовивіз
ПН-ПТ: 10:00-18:00

У кошику 0 товарів
на суму 0грн.

Оформити замовлення

Кавомолка: що це таке?

Навіщо потрібна кавомолка

Багато хто замислюється над тим, чи варто взагалі купувати кавомолку , якщо можна купити пакетик ароматної меленої кави і будь-якої миті його заварювати. Справжні кавомани звичайно вважать за краще власноручно перетворити кавові зерна на порошок потрібної консистенції. Процес обробки зерен дозволяє не тільки насолодитися ароматом кави, але й визначити потрібний ступінь помелу. Крім того, кавомолка дозволяє максимально зберегти смак та аромат кавових зерен, тому що від перемелювання до процесу приготування напою минає мінімальна кількість часу.

Кавомолка ідеально підійде для тих, хто розуміється на каві. Такий інструмент дозволяє самостійно вибрати ступінь помелу, а також сорт кави. Крім того, кавомолка не дозволяє аромату кави зникнути, а перемелені зерна в кавомолці не окислюється.

Чим кавомолка відрізняється від кавомашини

кофемолка

Кавомашиною називають спеціальний пристрій, який дозволяє швидко приготувати каву одним натисканням кнопки. Таке просте пристосування для приготування кави вимагає лише заповнити резервуар водою та додати потрібну кількість кави у спеціальний резервуар для зерен. Головна відмінність кавомолки від кавоварки полягає в тому, що кавомолка призначена для подрібнення кавових зерен (як вручну, так і автоматично), а кавоварка використовується для приготування напою. Слід знати, як правильно вибрати кавомолку, адже якість кави залежить від продуктивності та інших особливостей кавомолки. При виборі кавомолок необхідно звернути особливу увагу на:

  1. Тип кавомолки. Виділяють два основні види кавомолок: електрична та ручна. Електричні кавомолки, у свою чергу, поділяються на два типи: ножові та жорнові. Ножеві кавомолки не відрізняються однорідністю помелу, а також можуть перегріватися, що відобразиться на смак напою. Однак такий тип кавомолок підходить для тих, у кого мало місця на кухні. Жорнові кавомолки відрізняються більшим об'ємом, рівномірно перемелюють зерна, не нагріваючи їх, а також відрізняються тривалішим терміном експлуатації, ніж ножові кавомолки.
  2. Виробник. Серед перевірених світових виробників кавомолок слід виділити UNIT, First (Австрія); російський VITEK, Erisson; Polaris; Simbo (Туреччина); італійська De Longhi; Bosch (Німеччина).
  3. Матеріал виготовлення корпусу. Нержавіюча сталь є оптимальним варіантом матеріалу для виготовлення кавомолок. Нержавіюча сталь є стійкою до утворення корозії матеріалом, яка відрізняється міцністю та практичністю у використанні.
  4. Потужність. Найоптимальнішим варіантом потужності кавомолок є потужність від 100 до 250 Вт. Чим потужніший мотор у кавомолки, тим дрібнішим буде помел.
  5. Кількість режимів роботи. Сучасні кавомолки можуть мати від 10 до 15 різноманітних режимів роботи.
  6. Принцип роботи. Наприклад, у жоренній кавомолці зерна перетираються за допомогою жорнів, невеликих металевих дисків. Ступінь помелу залежить від відстані між жорнами, яку можна регулювати за допомогою автоматики.
  7. Швидкість помелу. Від швидкості помелу залежить те, як швидко ви отримаєте подрібнену каву. Однак чим вища швидкість, тим вища ймовірність появи гіркого смаку та підгоряння зерен.

Чому важливо правильно готувати каву

Інтернет-магазин "Світ Посуду" пропонує своїм клієнтам кілька простих правил приготування ідеальної кави. По-перше, краще вибирати лише свіжі зерна кави, які ще не втратили своїх смакових якостей. По-друге, зберігати каву необхідно в сухому місці. Варто звернути увагу на рівномірність помелу під час приготування напою. Фахівці також рекомендують використовувати для приготування кави якісну воду. Крім того, кожному кавоман варто пам'ятати про те, що:

  • від технології приготування залежить смак майбутнього напою, розкриття справжнього смаку та аромату кави;
  • існують різні способи приготування кави;
  • смаком напою треба насолодитися;
  • можна набути спеціальних навичок приготування кави;
  • ступінь помелу та правильне дозування також важливі.

Кавомолка - чудовий помічник для справжніх кавоманів. Кавомолка дозволяє швидко перемолоти кавові зерна, максимально зберігаючи смак та аромат зерен кави. Кавомашина та кавомолка є двома різними речами. Кавомашина служить для самого процесу приготування кави, а кавомолку використовують для перемелювання кавових зерен перед тим, як помістити їх у кавоварку.

    Теги кухонная посуда


    Другие статьи
    Чим чистити посуд із нержавіючої сталі?
    Чим очистити кухонні ножі?
    Чим гарний чавунний посуд?
    Як вибрати кухонний таймер