mirposudy.com.ua

Вхід до кабінету
  • (044) 337-91-11
  • (098) 79-1111-6
  • (050) 70-1111-6
  • (093) 70-1111-6
Ми працюємо:
ПН-ПТ: 09:00 - 19:00
СБ: 10:00 - 15:00 НД: вихідний
самовивіз
ПН-ПТ: 10:00-18:00

У кошику 0 товарів
на суму 0грн.

Оформити замовлення

Чим очистити кухонні ножі?

Чому важливо регулярно та своєчасно чистити кухонні ножі

Якщо ви не доглядаєте стан кухонних ножів і не використовуєте їх регулярно, тоді вони починають тьмяніти і псуватися. З цієї причини слід забезпечити регулярний догляд за всіма ножами незалежно від частоти їх використання. Крім того, кухонні ножі необхідно зберігати в сухому місці окремо від інших предметів кухонного начиння. Для зберігання ножів можна використовувати окрему кухонну шафку, підставку або магнітний тримач.

Крім того, не варто мити ножі в гарячій воді або використовувати посудомийну машину. Щоб уникнути неприємного запаху, який може з'явитися на поверхні ножа, перед початком очищення слід кілька разів сполоснути ніж у холодній воді. Регулярне очищення ножів також дозволяє використовувати ніж у будь-який час, коли він вам знадобиться. Навіть при заточенні ножа необхідно переконатися в тому, що поверхня інструменту абсолютно чиста.

Способи очищення кухонних ножів

кухонные ножи

Головною причиною забруднення кухонних ножів є нерегулярний догляд. Крім того, часто леза кухонного ножа піддається впливу корозії, якої дуже складно позбутися. Однак є кілька способів, як швидко очистити ніж. Серед найпоширеніших способів очищення кухонних ножів виділяють:

  • лимонний сік;
  • миючий засіб для миття посуду;
  • харчова сода;
  • оцтова кислота;
  • газована вода;
  • спеціальні хімічні спреї видалення корозії;
  • розчин оцту та лимонної кислоти.

Як правильно чистити кухонні ножі

Інтернет-магазин Посуд пропонує кілька порад, як правильно чистити кухонні ножі в домашніх умовах. По-перше, з метою безпеки при очищенні ножа в домашніх умовах рекомендують користуватися гумовими рукавичками. По-друге, при очищенні також бажано використовувати олію або хімічні очищувачі, тому краще заздалегідь перевірити їх склад і переконатися, що у вас не буде алергічної реакції на жоден із компонентів очищувачів. Крім того, існує кілька ефективних способів, як почистити кухонний ніж:

  1. Регулярний догляд. Кухонні ножі слід мити і насухо протирати кухонним рушником після кожного використання. Регулярний догляд може запобігти передчасній поломці ножа. Крім того, якщо часто мити ножа, то інструмент не так часто забруднюватиметься.
  2. Тримайте ніж правильно. Щоб уникнути небажаних порізів або поранень, слід не тільки одягати гумові рукавички при очищенні різальних інструментів, але й тримати ніж лезом від себе на пристойній відстані.
  3. Спробуйте замочити ножа у воді. Якщо вам не вдається змити залишки їжі з ножа за допомогою губки та звичайного миючого засобу, спробуйте замочити ніж у теплій воді на деякий час і після цього повторіть процедуру знову.
  4. Виноградів. Після миття необхідно завжди насухо протирати посуд, особливо леза кухонних ножів, щоб уникнути поява корозії на поверхні ріжучої кромки.
  5. Не залишайте ножі у раковині. Навіть якщо ви не маєте можливості помити ножа відразу ж після використання, не варто залишати його в раковині. Крім того, що ви можете випадково порізатись, залишивши ніж у раковині з рештою посуду, ніж може пошкодитися під пресом брудного посуду. Ще одним негативним наслідком може бути небажаних жовтих плям на поверхні інструменту.
  6. Не використовуйте посудомийну машину для миття ножів. При миття ножа в посудомийній машині може пошкодитися лезо інструменту. Крім того, миючий засіб, що використовується в посудомийних машинах, може стати причиною появи небажаної іржі на лезі.
  7. Зберігання та заточування. Кухонні ножі слід зберігати в окремому від іншого посуду місці. Регулярне заточування леза та правильне зберігання допоможе не тільки продовжити термін експлуатації інструменту, але також заощадити час на процес очищення ножів.

Таким чином, кухонні ножі потребують регулярного очищення. Якщо правильно і постійно доглядати кухонний нож, то можна значно продовжити термін використання кухонного інструменту. Крім того, набір якісних кухонних ножів, виготовлених із міцних та зносостійких матеріалів, може стати чудовим варіантом подарунка для справжнього любителя готування.

    Теги кухонная посуда


    Другие статьи
    Чим гарний чавунний посуд?
    Як вибрати кухонний таймер
    Навіщо потрібний дитячий посуд?
    Як заточити кухонні ножиці?