mirposudy.com.ua

Вхід до кабінету
  • (044) 337-91-11
  • (098) 79-1111-6
  • (050) 70-1111-6
  • (093) 70-1111-6
Ми працюємо:
ПН-ПТ: 09:00 - 19:00
СБ: 10:00 - 15:00 НД: вихідний
самовивіз
ПН-ПТ: 10:00-18:00

У кошику 0 товарів
на суму 0грн.

Оформити замовлення

Чим гарний чавунний посуд?

Що таке чавун

Чавун - сплав заліза з домішкою вуглецю. Він є крихким матеріалом, ніж сталь. Чавуном також називають місткий посуд округлої форми, який використовують для приготування різноманітних гарячих страв. В основному чавун використовують для виготовлення сковорідок. Крім того, чавун має високі ливарні якості та є міцним, твердим і зносостійким матеріалом виготовлення.

Чавун, як матеріал виготовлення, має безліч переваг. Наприклад, тривалий термін експлуатації, стійкість до деформації та корозії, а також теплоємність. Єдиним недоліком чавунного посуду може бути важка вага. Однак чавунний посуд має величезну кількість переваг, які пояснюють популярність такого виду кухонного начиння серед сучасних господинь.

Переваги чавунного посуду

чугунные сковородки

Поверхня чавунної сковорідки потребує постійного догляду. Однак якщо регулярно доглядати чавунні вироби і використовувати їх за призначенням, то їжа приготована в такому начинні, не пригорятиме. Серед інших переваг кухонного посуду з чавуну слід виділити:

  1. Довгий термін експлуатації. Чавунні сковорідки , завдяки особливостям матеріалу виготовлення та міцності, можуть довго служити на вашій кухні. Крім того, чавунні сковорідки часто використовують для гасіння страв або приготування смаженої картоплі з грибами, часником або куркою.
  2. Стійкість до механічних ушкоджень. Сучасні господині часто віддають перевагу чавунному посуду, оскільки його важко зіпсувати. Чавун є міцним матеріалом, стійким до подряпин або інших механічних пошкоджень.
  3. Антипригарні властивості. При правильному догляді за сковорідкою та експлуатації, їжа практично не пригорає. Звичайно, чавунні сковорідки не мають такі високі антипригарні властивості, як наприклад керамічні. Однак і чавунні вироби можуть похвалитися стійкістю до прилипання залишків їжі до поверхні.
  4. Теплоємність. Їжа, приготовлена в чавунній сковорідці, повільно нагрівається і повільно остигає. Їжа має особливий смак, а продукти зберігають свої корисні речовини.
  5. Простота у догляді. Чавунний посуд відрізняється легкістю у догляді. Існує два правила правильної експлуатації чавунних виробів. По-перше, мити та насухо витирати чавунну сковорідку після кожного використання. По-друге, намагайтеся використовувати чавунний посуд виключно за призначенням.
  6. Стійкість до корозії. Чавунний посуд відрізняється високою стійкістю до появи корозії. Крім того, до поверхні чавунної сковорідки їжа прилипає не часто. Фахівці рекомендують утриматися від приготування кислих страв у сковорідці, таких як томатна паста, наприклад, оскільки чавун не є повністю хімічно інертним матеріалом.
  7. Хороша зносостійкість. Чавунний посуд не впливає на смак і запах їжі, що готується. Крім того, чавунні вироби не деформуються під впливом високих температур.

Для чого потрібний чавунний посуд

Інтернет-магазин Мир Посуд пропонує ознайомитися з кількома аргументами, чому чавунна сковорідка є незамінною річчю на кожній кухні. По-перше, чавунний посуд відрізняється міцністю та стійкістю до механічних пошкоджень. По-друге, посуд з чавуну має довгий термін експлуатації і може довгі роки служити вірою та правдою на вашій кухні. Крім того, чавунна сковорідка підходить:

  • для смаження м'ясних страв;
  • для запікання риби та інших продуктів;
  • для приготування плову чи жаркого;
  • для страв, які потребують тривалого томлення чи запікання;
  • для приготування смачної та здорової їжі;
  • чавунна сковорідка відрізняється тривалим терміном експлуатації, що допомагає заощадити бюджет;
  • чавунний посуд сприяє рівномірному розподілу тепла по всій поверхні судини.

Таким чином, кухонне начиння з чавуну відрізняється довгим терміном експлуатації, міцністю, а також практичністю використання. Крім того, чавунна сковорідка є стійкою до механічних пошкоджень та дозволяє швидко та ефективно приготувати різноманітні страви. Набір чавунного посуду може стати чудовим варіантом подарунка для тих, хто не може уявити своє життя без готування.

    Теги кухонная посуда


    Другие статьи
    Як вибрати кухонний таймер
    Навіщо потрібний дитячий посуд?
    Як заточити кухонні ножиці?
    Як перевірити кухонні ваги?