mirposudy.com.ua

Вхід до кабінету
  • (044) 337-91-11
  • (098) 79-1111-6
  • (050) 70-1111-6
  • (093) 70-1111-6
Ми працюємо:
ПН-ПТ: 09:00 - 18:00
СБ: 10:00 - 15:00 НД: вихідний
самовивіз
ПН-ПТ: 10:00-18:00

У кошику 0 товарів
на суму 0грн.

Оформити замовлення

Як заточити кухонні ножиці?

Навіщо потрібні кухонні ножиці

Кухонні ножиці можна знайти в арсеналі кожної господині. Величезну популярність такого кухонного інструменту можна пояснити тим, що кухонні ножиці значно прискорили та полегшили безліч кухонних операцій. Наприклад, за допомогою кухонних ножиць можна не тільки відкривати пляшки або різати зелень, а й обробляти рибу.

Існує безліч різновидів кухонних ножиць. Серед найпопулярніших типів ножиць виділяють: універсальні, для зелені, для обробки риби, для фруктів, для відкриття банок або пляшок. Крім того, існують ножиці, які спеціально призначаються для різання піци. Існують також спеціальні ножиці для різання кісток, які також часто називають секатором або м'ясними ножицями. Такі ножиці використовують для оброблення індички, курки та дрібного м'яса.

Способи заточити кухонні ножиці

Ножницы

Кухонні ножиці також часто використовують для нарізки грибів, шпинату, броколі та цвітної капусти. Крім того, щоб розрізати на маленькі шматочки імбир, часник або гвоздику, можна використовувати кухонні ножиці. Ножиці також стануть у нагоді для нарізки спагетті, водоростей для суші, листкового тіста, локшини та інших продуктів. Пропонуємо до вашої уваги кілька популярних способів заточування кухонних ножиць:

  1. Майстерня.
  2. Якщо у вас затупилися кухонні ножиці, найефективнішим і найшвидшим способом виправити цю ситуацію стане похід у найближчу майстерню. У кожній майстерні має бути спеціальний верстат, за допомогою якого можна швидко та ефективно ув'язнити такий кухонний інструмент. Головною перевагою точильного верстата є фіксація ножиць під певним кутом, що дозволяє заточити лезо рівномірно по всій площині виробу.

  3. Наждачний папір.
  4. Щоб швидко заточити кухонні ножиці в домашніх умовах, необхідно взяти досить довгу смужку наждакового паперу і розрізати її на тонкі смужки за допомогою кухонних ножиць.

  5. Спеціальна точила.
  6. Для заточування кухонних ножиць можна використовувати два варіанти точилки: механічну та електричну. Використання механічної точила вимагає трохи зусиль, так як процес заточування полягає в тому, що лезо потрібно інтенсивно терти об поверхню точилки. В електричній точилці заточування відбувається автоматично. Мінусом такого типу точила є те, що не можна регулювати ступінь гостроти леза.

  7. Точильний камінь.
  8. Для цього способу вам знадобиться дрібнозернистий точильний камінь та захисні рукавички. Визначте кут заточування і під цим кутом почніть заточувати ножиці. Зверніть увагу, що під час заточування лезо має повністю лежати на точильному камені.

  9. Циганська голка.
  10. Таку голку розміщують максимально близько до гвинта ножиць, між лезами ножиць. Потім тримаючи однією рукою голку, постарайтеся швидко натискати на її лезами, намагаючись виштовхнути її.

  11. Скляна банка.
  12. Ще одним із найпоширеніших способів заточування кухонних ножиць у домашніх умовах вважають звичайну скляну банку. Розмістіть банку між лезами ножиць і почніть різати її ножицями так, як звичайну картонку. Скло повинне допомогти швидко заточити лезо. Після заточування слід протерти поверхню лез вологим рушником.

Як уникнути затуплення кухонних ножиць

Інтернет-магазин Світ Посуд спеціально для своїх клієнтів підібрав кілька порад, які допоможуть уникнути затуплення ножиць. По-перше, намагайтеся зберігати кухонні ножиці у сухому місці. Вологе середовище тільки може стати причиною появи не тільки іржі, а й утворення бактерій чи грибків на поверхні ножиць. По-друге, щоб ножиці затуплялися не часто, необхідно:

  • використовуйте кухонні ножиці виключно за призначенням;
  • гвинт може бути причиною ножиць, що затупилися, тому варто підтягнути гвинт, щоб леза щільно прилягали один до одного;
  • перед використанням ножиць у посудомийній машині, прочитайте інструкцію, чи підходить цей тип ножиць для миття у посудомийці;
  • сушіть ножиці після кожного миття;
  • не обрізайте металеві чи дерев'яні предмети, які можуть затупити лезо ножиць;
  • зберігайте ножиці в сухому місці з рештою столових приладів, або використовуйте для них спеціальну підставку;
  • деякі види трав краще ламати руками, ніж різати ножицями.

Таким чином, кухонні ножиці є незамінним предметом кухонним інструментом для кожної господині. Кухонні ножиці переважно призначаються для різання зелені, м'яса та інших продуктів. Існують також ножиці, які призначаються спеціально для відкриття пляшок чи банок. Незважаючи на те, що кухонні ножиці можуть часто затуплятись, існує безліч способів, як уникнути затуплення такого кухонного інструменту.

    Теги кухонная посуда


    Другие статьи
    Як перевірити кухонні ваги?
    Де зберігати кухонні ножі?
    Шейкер: як користуватись?
    Як відмити жир із кришки сковороди?