mirposudy.com.ua

Вхід до кабінету
  • (044) 337-91-11
  • (098) 79-1111-6
  • (050) 70-1111-6
  • (093) 70-1111-6
Ми працюємо:
ПН-ПТ: 09:00 - 19:00
СБ: 10:00 - 15:00 НД: вихідний
самовивіз
ПН-ПТ: 10:00-18:00

У кошику 0 товарів
на суму 0грн.

Оформити замовлення

Де зберігати кухонні ножі?

Що впливає на "довголіття" кухонних ножів

Кухонні ножі є чи не головними предметами кухонного начиння для кожної господині. Однак будь-який посуд має не дуже гарну властивість псуватися. Кухонні ножі можуть стати непридатними з кількох причин. Першою найбільш поширеною причиною, через яку ножі втрачають свою продуктивність, є неправильний догляд.

Крім того, при виборі кухонного ножа завжди потрібно звернути особливу увагу на кілька факторів якості. По-перше, зверніть увагу на бренд, бажано, щоб у ножа був якісний виробник. По-друге, вирішальним фактором є матеріал, з якого виготовлений меч. Адже від якості та продуктивності клинка безпосередньо залежить термін експлуатації кухонного ножа.

Чому потрібно правильно зберігати кухонні ножі

Нож

Існує кілька причин, чому так потрібно дбати про правильне зберігання кухонного ножа. Першою причиною є те, що при правильному зберіганні ножі рідше ламаються, а також зберігають свій зовнішній вигляд і ріжучі особливості. Крім того, якщо правильно зберігати кухонні ножі, то можна:

  • продовжити термін експлуатації кухонного ножа;
  • заощадити гроші на купівлю нових ножів;
  • зберегти функціональність предмета;
  • забезпечити високий рівень безпеки на вашій кухні;
  • зручно знати постійне місцезнаходження вашого ножа;
  • ніж рідше псуватиметься і затуплятиметься;
  • можна уникнути випадкового порізу робочої поверхні ножем.

Як зберігати кухонні ножі, щоб вони не псувалися

Інтернет-магазин Світ Посуду пропонує кілька порад щодо правильного зберігання кухонних ножів. По-перше, для того, щоб кухонне начиння служило на кухні вірою та правдою, необхідно мити її після кожного використання. По-друге, щоб ножі не псувалися треба:

  1. Зберігати у сухому місці.
  2. Кухонні ножі необхідно зберігати у важкодоступному для дітей місці. Бажано десь на верхніх шафках, які важко відчиняються. Місце, де зберігаються кухонні ножі, має бути абсолютно сухим. Сталь, наприклад, не дуже любить вологе середовище. Крім того, сталеві ножі, за винятком ножів з нержавіючої сталі, часто можуть зазнавати утворення корозії. Вологе середовище також негативно впливає на якість ножа.

  3. Використовуйте магнітний тримач.
  4. Для тих, хто має на кухні критично мало місця, можна причепити на стіну магнітний тримач. Такий інструмент не займає багато місця, крім того має цікавий зовнішній вигляд.

  5. Спеціальні ящики для ножів.
  6. Якщо у вас досить вільного місця, для ваших ножів можна виділити спеціальний ящик або контейнер. Крім того, кухонні ножі можуть чудово поміститися на поличці, поділеній кількома перегородками, які відокремлюють кожен ніж один від одного.

  7. Намагайтеся зберігати кожен ніж окремо.
  8. Кухонні ножі слід зберігати з іншими кухонними предметами. Так роблять, щоб зберегти гостроту леза ножа та уникнути можливих пошкоджень. Найбільш поширеними варіантами зберігання кухонних ножів вважають спеціальні кухонні шафки, підставки або контейнери. Цікавим варіантом також може бути спеціальна підставка для ножа з вбудованою точилкою. Крім того, є підставки для цілого набору кухонних ножів.

  9. Використовуйте лише за призначенням.
  10. Для кожної кухонної операції є певний тип ножа. Не слід використовувати, наприклад, ніж для зелені, щоб нарізати хліб. Якщо користуватися ножами не за призначенням, можна не тільки поранитися, а й значно зіпсувати різальні властивості леза.

  11. Регулярний догляд.
  12. Кухонні ножі, як і решту посуду, потрібно мити відразу після використання. Крім того, кухонні ножі слід витирати після кожного очищення, щоб запобігти появі корозії. Якщо постійно мити кухонний ніж, а також сушити його після кожного використання, можна також запобігти утворенню бактерій на поверхні леза. На думку багатьох господарок, найважчим місцем для очищення ножа є місце біля основи леза. Крім того, це місце часто стає епіцентром скупчення не тільки шкідливих бактерій, а й грибків.

  13. Не забувайте регулярно точити ножі.
  14. Лезо ножів найчастіше виготовлено з різноманітних матеріалів, які іноді потребують заточування. Наприклад, при правильній експлуатації керамічного ножа, ви можете заточувати його лезо раз на рік. Деякі інші моделі потребують більш частого заточування.

Таким чином, від правильності зберігання ножів залежить дуже багато. Якщо зберігати ножі у правильному місці, можна продовжити термін їхньої експлуатації на багато років. Крім того, якісні кухонні ножі, виготовлені з міцних та практичних у використанні матеріалів, можуть стати чудовим подарунком для господині.

    Теги кухонная посуда


    Другие статьи
    Шейкер: як користуватись?
    Як відмити жир із кришки сковороди?
    Які бувають кухонні ножі?
    Чим відрізняються шейкери?