mirposudy.com.ua

Вхід до кабінету
  • (044) 337-91-11
  • (098) 79-1111-6
  • (050) 70-1111-6
  • (093) 70-1111-6
Ми працюємо:
ПН-ПТ: 09:00 - 19:00
СБ: 10:00 - 15:00 НД: вихідний
самовивіз
ПН-ПТ: 10:00-18:00

У кошику 0 товарів
на суму 0грн.

Оформити замовлення

Шейкер: як користуватись?

Для чого потрібний шейкер

Шейкер є закритою склянкою, яка складається з різних елементів. Такий інструмент призначений для приготування коктейлів. У наш час шейкер є не лише головним атрибутом кожного бармена, існують спортивні шейкери. Спортивний шейкер використовують для швидкого приготування вуглеводно-білкових або білкових коктейлів для людей, які активно займаються спортом.

Шейкер для коктейлів переважно використовують для перемішування або струшування різноманітних інгредієнтів коктейлів. Крім того, бармени часто використовують такий пристрій, щоб швидко та ефективно охолодити напій за допомогою льоду. Незважаючи на те, що шейкер має просту конструкцію, потрібно вміти правильно користуватися таким інструментом. У цій статті ми розповімо про особливості кожного із трьох видів шейкерів, а також наведемо приклади, як правильно використовувати шейкер, щоб швидко приготувати коктейль.

Як користуватися шейкером

Шейкер

Існує три основні види шейкера, які відрізняються між собою конструкцією та способом приготування коктейлів. Фахівці виділяють класичний, американський та французький шейкер. Зазвичай класичний шейкер називають європейським, або Кобблер. Американську можуть називати або бостонською, або навіть італійською. Інтернет-магазин пропонує вам ознайомитися з короткою інструкцією щодо використання шейкерів:

  1. Лід.
  2. Особливу увагу при приготуванні коктейлів слід звернути саме на розмір льоду. Лід повинен бути великим і заповнювати лише дві третини судини.

  3. Час приготування коктейлю.
  4. Серед барменів існує суворе правило: готувати коктейль не більше десяти секунд, щоб крига не встигла розтанути.

  5. Матеріал виготовлення.
  6. Найкращим варіантом для коктейлів є колби, виготовлені із сталі, за допомогою яких легко можна визначити готовність напою торканням. Пластикові колби відрізняються недовговічністю матеріалу, а також низькою стійкістю до механічних пошкоджень.

  7. Послідовність інгредієнтів.
  8. Щоб приготувати смачний коктейль за допомогою шейкера, необхідно звернути особливу увагу на послідовність інгредієнтів. Важливо, щоби алкогольні напої були першими, а за ними вже можна додавати соки, сиропи та інші компоненти.

  9. Табу на газованих напоїв.
  10. Головною порадою для барменів-новачків є те, що шейкери не підходять для струшування газованих напоїв (шампанського, лимонаду, содової).

Особливості різних видів шейкерів

Інтернет-магазин Світ Посуд пропонує ознайомитися з кількома порадами, які допоможуть вам зрозуміти характеристику кожного виду шейкера. Щоб зрозуміти, який з них вам найбільше підійде, необхідно дізнатися, чим шейкери відрізняються один від одного. Різні види шейкера мають свої характеристики:

  1. Кобблер.
  2. Європейський шейкер складається зі склянки, верхнього ковпачка та ситечка, яке призначене для проціджування рідини від льоду. Кобблер найчастіше виготовляють із високоякісної нержавіючої сталі. Принцип роботи полягає в тому, що інгредієнти для коктейлю поміщаються всередину склянки, герметично закривається посудина. Протягом 8-10 хвилин судину інтенсивно струшують. Класичний шейкер ідеально підходить для барменів-новачків, оскільки він відрізняється простотою та легкістю у використанні.

  3. Бостонський.
  4. Американський або бостонський шейкер можна дізнатися за такими характеристиками: складається тільки з двох частин, якими є склянка і сталева колба. При виборі американського шейкера потрібно звернути увагу на товщину стінок: чим товщі та щільніші стінки судини, тим краще. Крім того, процес роботи цього шейкера трохи відрізняється від процесу роботи класичного: лід поміщають у сталеву колбу та охолоджують, в іншу колбу поміщають складові іншого коктейлю. Бостонський шейкер підходить для використання навченими барменами.

  5. Французька.
  6. Французький шейкер іноді можуть називати спід-шейкером. Такий вид шейкер підходить виключно для справжніх професіоналів. Французький шейкер має таку ж конструкцію, як бостонський шейкер. Такий вид шейкера виготовляють із товстої сталі, щоб стінки були досить міцними.

Таким чином, шейкер є основним атрибутом кожного бармена. Такий пристрій не тільки допомагає швидко приготувати коктейль у барі, а й стати незамінним для приготування білкового коктейлю для спортсменів. Завдяки своїй легкій вазі та практичності у використанні, шейкер також може стати чудовим помічником для туристів. Крім того, якісний шейкер, виготовлений із міцних та довговічних матеріалів виготовлення, може стати чудовим варіантом подарунка для справжнього бармена чи спортсмена.

    Теги столовая посуда кухонная посуда


    Другие статьи
    Як відмити жир із кришки сковороди?
    Які бувають кухонні ножі?
    Чим відрізняються шейкери?
    Як грамотно вибрати кавомолку?