mirposudy.com.ua

Вхід до кабінету
  • (044) 337-91-11
  • (098) 79-1111-6
  • (050) 70-1111-6
  • (093) 70-1111-6
Ми працюємо:
ПН-ПТ: 09:00 - 19:00
СБ: 10:00 - 15:00 НД: вихідний
самовивіз
ПН-ПТ: 10:00-18:00

У кошику 0 товарів
на суму 0грн.

Оформити замовлення

Чим відрізняються шейкери?

Що таке шейкер

Шейкери (від англ. Shake - струшувати) - це спеціальні закриття судини для бару, які використовують для приготування коктейлів за допомогою їх змішування або струшування. В асортименті будь-якого бару завжди знайдеться хоча б один шейкер. Такий посуд є головним атрибутом кожного бармена. Шейкери призначаються як змішування різноманітних рідин отримання коктейлю. Такі пристрої підходять для охолодження простих алкогольних напоїв із важко сумісними коктейльними інгредієнтами.

Найчастіше коктейльними інгредієнтами, які не хочуть поєднуватися з алкогольними напоями, є яєчні білки і жовтки, а також молоко, сиропи, фруктові соки, вершки і ягідні смузі. Однак завдяки шейкерам, можна легко поєднати такі продукти з іншими рідинами та отримати бажаний коктейль. Для цього заповнений льодом на половину або на 1/3 шейкер поміщають компоненти і струшують судину.

Види шейкерів

Шейкеры

Для бармена-початківця обов'язково потрібно ознайомитися з барною лексикою, щоб зрозуміти всі ази професійної роботи бармена. Існує три основні види шейкерів, які відрізняються між собою об'ємом та формою склянки, а також деякими іншими деталями. Традиційно виділяють такі типи шейкерів:

  • COBBLER (європейський, класичний чи італійський);
  • BOSTON (бостонський чи американський);
  • FRENCH (французька).

Переваги та недоліки різних видів шейкерів

Спеціально для наших клієнтів ми також підібрали кілька порад, як правильно вибрати шейкер. По-перше, слід звернути увагу до матеріалу виготовлення судини. Найкращими варіантами таких матеріалів вважають нержавіючу сталь, яка є стійкою до появи корозії, а також має гарну теплопровідність. По-друге, при покупці не варто віддавати свою перевагу шейкерам з кришкою, що загвинчується, яка при інтенсивному струшуванні шейкера, може пропускати вміст. По-третє, величезною перевагою варто назвати наявність вставного фільтра, завдяки якому втрата рідини значно знижується.

Ми також хочемо поділитися з вами кількома лайфхаками, які допоможуть вам правильно використовувати шейкер, якщо ви новачок. Наприклад, не варто вливати в шейкер газовані напої (шампанську, содову або лимонад). Також намагайтеся не використовувати кригу більше двох разів при приготуванні однакових напоїв. Крім того, якщо ви потрапили в скрутну ситуацію і не впевнені, який розмір льоду краще використовувати, віддайте перевагу великому колотому льоду.

Інтернет-магазин Світ Посуд пропонує короткий опис різних видів шейкерів. Цікавим фактом є те, що той самий шейкер можна називати по-різному. Наприклад, Кобблер, чи європейський шейкер, також часто називають італійським, чи класичним. У свою чергу, американський шейкер називають бостонським, або просто бостон-шейкер. Основними перевагами та недоліками трьох головних типів шейкера є:

  1. Кобблер, чи європейський.
  2. Європейський шейкер складається з трьох частин: склянки, ковпачка та кришки із ситечком, за допомогою якого можна легко відокремити рідину від льоду. Усі інгредієнти поміщають у посудину, потім ковпачок закривається, а шейкер збовтують приблизно 10-15 секунд. Зазвичай такий вид шейкера виготовляють із нержавіючої сталі. Кобблер підійде для використання як у професійному барі, так і в домашніх умовах.

  3. Бостонський (американський).
  4. Американський шейкер складається з двох деталей: скляної склянки та сталевої колби. Перед приготуванням коктейлю в колбу поміщають кригу, щоб охолодити посудину. Рідина для коктейлів поміщають в іншу колбу. Перед струшуванням талу воду необхідно злити.

    Головні переваги: практичність та універсальність, простота в експлуатації. Частину зі склянки переважно використовують для змішування коктейлів. Єдиним недоліком бостонського шейкера є те, що такий тип шейкера не підходить для флейрингу (процес приготування коктейлів із використанням елементів жонглювання).

  5. Французька.
  6. Такий вид шейкера відрізняється найбільшим обсягом. Як і бостонський, такий шейкер складається з двох частин: кришки та металевої склянки. Найкращим варіантом матеріалу для виготовлення французького шейкера є товста сталь. Цікавим фактом є те, що саме французький шейкер є найпростішим в експлуатації зі всіх типів. Французький шейкер часто використовують як професіонали, а й новачки-бармени.

Таким чином, шейкер підійде не тільки для професійних барменів, але і для тих, хто любить експериментувати на власній кухні. Крім того, шейкери мають презентабельний вигляд і легко підійдуть під декор вашої кухні. Набір якісних шейкерів із гарним декором та оригінальним дизайном може стати ідеальним подарунком для справжнього бармена.

    Теги столовая посуда кухонная посуда


    Другие статьи
    Як грамотно вибрати кавомолку?
    Як вибрати кухонний ніж?
    Які бувають ополоники: види та матеріали.
    Як очистити сотейник, що пригорів?