mirposudy.com.ua

Вхід до кабінету
  • (044) 337-91-11
  • (098) 79-1111-6
  • (050) 70-1111-6
  • (093) 70-1111-6
Ми працюємо:
ПН-ПТ: 09:00 - 19:00
СБ: 10:00 - 15:00 НД: вихідний
самовивіз
ПН-ПТ: 10:00-18:00

У кошику 0 товарів
на суму 0грн.

Оформити замовлення

Як грамотно вибрати кавомолку?

Для чого потрібна кавомолка

Кавомолка є справжнім порятунком для тих, хто і дня не може уявити без чашечки ароматної кави. Чашка свіжомеленої кави здатна не тільки подарувати заряд бадьорості на весь день, а й підняти настрій у похмуру погоду. Справжні кавомани знають, що саме свіжомелена кава дозволяє повністю насолодитися ароматом і смаками улюбленого напою.

У чому головна перевага кавомолки на кухні? Відповідь це питання ховається особливо кави швидко втрачати свій смак. З моменту помелу в кавомолці в домашніх умовах до моменту вживання кави минає мінімальна кількість часу, що дозволяє встигнути насолодитися не лише смаком, але й ароматом напою. Якщо у вас під рукою є кавомолка, ви зможете не тільки насолодитися смаком справжньої кави, а й відчути аромат цього напою.

Види кавомолок

Кофемолка

Залежно від процесу приготування кави, кавомолки поділяються на електричні та ручні. Ручні кавомолки перетирають зерна на дрібні частки, тому в процесі приготування ви також можете відчути чудовий запах ароматної кави. Електрична кавомолка може бути роторною (рубає зерна) або жорновою (перетирає та рубає). Кожен із видів кавомолок має свої особливості:

  1. Жорнові.
  2. У спеціальному резервуарі для зерен розташовані два жорна на регульованій відстані один від одного. Головною перевагою такого типу кавомолки є функція: налаштувати ступінь подрібнення. Саме така функція дозволяє вибрати ступінь подрібнення у великий, середній або дрібний пил.

  3. Роторні.
  4. Кавомолка з ротаційним ножем складається із прозорої кришки, завдяки якій зручно контролювати ступінь помелу; металевого корпусу, що відрізняється тривалим терміном експлуатації; знімних прогумованих ніжок, які не накопичують залишки попередніх помелів. Крім того, завдяки близькому розташуванню ніжок до дна ємності, помел відбувається більш рівномірно. Роторні кавомолки також мають спеціальну кришку, яка досить щільно прилягає до поверхні інструменту, завдяки чому пил кави не забивається в щілини.

  5. Ручні (механічні).
  6. Головною перевагою ручних кавомолок є наявність гвинта, завдяки якому легко регулювати ступінь подрібнення зерен. Така кава підходить для приготування напою за допомогою френч-пресів із фільтром для дрібного подрібнення. Крім того, кава в ручній кавомолці повністю зберігає свій смак, адже при низькій швидкості обертання зерна не перегріваються. Процес приготування кави полягає в тому, що зерна перемелюються за допомогою жорнів, один з яких прикріплений на дно, а другий крутиться за допомогою ручки.

Як правильно вибрати кавомолку

Інтернет-магазин Світ Посуду пропонує кілька порад, які допоможуть вибрати кавомолку, що підходить для вас. По-перше, зверніть особливу увагу на поверхню кавомолки, на ній не повинно бути дефектів. Крім того, корпус кавомолки має бути виготовлений із міцних та практичних матеріалів. По-друге, при виборі кавомолки необхідно звернути особливу увагу на:

  1. Тип кавомолки.
  2. Залежно від принципу роботи кавомолки поділяють на ручні (механічні) та електричні (автоматичні). У свою чергу електричні кавомолки діляться на жорнові та роторні.

  3. Виробник.
  4. Серед перевірених світових виробників необхідно виділити Coffee (Туреччина); французька Tefal; Zassenhaus, Bosch, CASO COFFEE & KITCHEN FLAVOUR (Німеччина); іспанська Cunill Brasil; DELONGHI (Італія); американський KITCHENAID BURR COFFEE MILL.

  5. Матеріал виготовлення.
  6. Серед перевірених світових виробників кавомолок слід виділити латунь, високоякісний пластик, кераміку.

  7. Потужність.
  8. Потужність кавомолок для домашнього вживання в середньому варіюється від 120 до 180 Вт.

  9. Додаткові функції.
  10. Великою перевагою кавомолки буде наявність додаткових функцій, які значно полегшують процес експлуатації. Наприклад, у кавомолках роторного типу можна зустріти такі функції: автоблокування (поки кришка відкрита, прилад не вмикається), регулювання ступеня помелу (середній, великий і дрібний), захист від перегріву (прилад автоматично вимикається, якщо двигун сильно нагрівається).

  11. Місткість для зерен.
  12. Місткість для зерен є містким резервуаром з наявністю кришки.

  13. Матеріал жорен.
  14. Від цього критерію безпосередньо залежить кінцевий смак кави, однорідність помелу та довговічність пристрою. Найкращими матеріалами для виготовлення жорнів вважають кераміку, чавун, загартовану сталь та камінь.

Таким чином, кавомолка є чудовим варіантом для приготування кави в домашніх умовах. Такий пристрій дозволяє швидко і ефективно приготувати каву, а також насолодитися чарівним ароматом кави в процесі приготування. Крім того, брендова кавомол


    Другие статьи
    Як вибрати кухонний ніж?
    Які бувають ополоники: види та матеріали.
    Як очистити сотейник, що пригорів?
    Як правильно вибрати штопор?