mirposudy.com.ua

Вхід до кабінету
  • (044) 337-91-11
  • (098) 79-1111-6
  • (050) 70-1111-6
  • (093) 70-1111-6
Ми працюємо:
ПН-ПТ: 09:00 - 19:00
СБ: 10:00 - 15:00 НД: вихідний
самовивіз
ПН-ПТ: 10:00-18:00

У кошику 0 товарів
на суму 0грн.

Оформити замовлення

Як правильно вибрати штопор?

Для чого потрібний штопор

Штопор - кухонний інструмент, без якого не можна уявити жодне свято. Така приналежність допомагає швидко позбутися коркової пробки у пляшці вина. Цей пристрій вперше було запатентовано під ім'ям «пляшковий гвинт». З роками проста конструкція часто змінювалася, а в наш час варіанти такого пристрою відрізняються різноманітністю.

Штопор у народі часто називають пробочником. Такий інструмент складається з гвинтового стрижня та рукояті. Штопор переважно використовують для вилучення пробки з винної пляшки. Цікавим фактом історія появи штопора і те, перший прототип сучасного ножа-сомельє, яким має вміти користуватися кожен офіціант, було запатентовано 1883 року.

Які бувають штопори

Штопор

Існує безліч різновидів штопорів, що відрізняються між собою матеріалом виготовлення або особливостями конструкції. Залежно від матеріалу виготовлення ручки, виділяють дерев'яні та сталеві штопори. Серед найпопулярніших типів штопорів варто виділити:

  1. Т-подібний.
  2. Такий штопор також називають класичним або "сталевий черв'як". Т-подібний штопор є найстарішим і найпоширенішим видом штопора. Принцип роботи такого знаряддя досить простий: необхідно натиснути на ручку і поступово обертати тіло штопора, щоб витягти пробку. Головним недоліком такого типу є те, що при відкритті пляшки потрібно докласти небагато зусиль.

  3. Ніж сомельє.
  4. Такий тип штопора відрізняється компактністю та ергономічністю. Ніж сомельє є основним атрибутом кожного професійного офіціанта. Для того щоб відкрити пляшку, потрібно встановити її на стіл, акуратно зрізати захисну фольгу, а потім притримуючи однією рукою пляшку, постаратися обережно витягти пробку.

  5. Гвинтовий.
  6. Щоб витягти пробку, досить деякий час покрутити ручку, після чого пробка вийде сама. Єдиним мінусом такого виду вважають те, що процес вилучення пробки з пляшки займає багато часу, порівняно з іншими видами штопорів.

  7. Важелевий.
  8. Завдяки зручності та практичності у використанні такий вид штопора відрізняється величезною популярністю серед сучасних господинь. Принцип роботи такого штопора полягає в тому, що спіраль вкручують у пробку, опускають вниз два крила, внаслідок чого пробка виходить сама.

На що звертати увагу при виборі штопора

Інтернет-магазин Світ Посуд пропонує кілька порад, які допоможуть вам правильно вибрати підходящий для вас штопор. По-перше, якісний виробник, відсутність дефектів, а також добре заточена ріжуча частина є ознаками високої якості виробу. По-друге, при виборі штопора необхідно звернути особливу увагу на:

  1. Виробник.
  2. Серед перевірених світових виробників якісних штопорів слід виділити BergHOFF (Бельгія); англійська Joseph Joseph; Westmark, Cilio, Blomus (Німеччина); іспанська Pulltex, Ibili; Metaltex (Швейцарія); французький Peugeot; Pintinox (Італія); бразильська Tramontina; Vacu Vin (Нідерланди).

  3. Матеріал виготовлення.
  4. Кращим варіантом матеріалу для виготовлення професійних штопорів є нержавіюча сталь, яка має величезну кількість переваг. Наприклад, посуд з нержавіючої сталі відрізняється гарним зовнішнім виглядом, високою гігієнічністю та екологічністю, а також тривалим терміном експлуатації. Крім того, нержавіюча сталь є стійкою до появи корозії, а також такий матеріал не впливає на смак і запах їжі, що готується. Єдиним недоліком посуду із нержавіючої сталі може бути низька теплопровідність.

  5. Відсутність дефектів.
  6. При виборі штопора необхідно ретельно оглянути поверхню виробу. На ній не повинно бути подряпин, осколів чи інших неточностей.

  7. Вид штопор.
  8. Серед найпопулярніших типів штопора слід виділити класичний, гвинтовий, помповий, з рукояткою-важелями, ніж-сомельє та штопор-домкрат.

  9. ріжуча частина.
  10. Від якості ріжучої частини залежить функціональність штопора. Ріжучий гвинт або спіраль повинні бути добре заточеними, щоб у процесі відкриття пляшки штопор міг максимально проткнути пробку. Крім цього, варто звернути увагу на матеріал виготовлення ріжучої частини, він має бути міцним та відрізнятися високою стійкістю до деформації. Чим тонше гвинт, тим легше й далі він проходитиме в пробку.

  11. Рукояти.
  12. Одним із найголовніших критеріїв при виборі штопора є рукоять, яка має бути виготовлена із міцних та практичних матеріалів. Крім того, рукоятка має бути максимально ергономічною, зручною, і не повинна вислизати з рук. Істотним плюсом стане наявність поздовжніх борозен для пальців руки, які дозволяють уникнути ковзання та максимально щільно обхопити рукоять штопора.

  13. Матеріал виготовлення ручки.
  14. Найідеальнішим матеріалом для виготовлення рукояті є дерево. Металеві ручки також зручні, однак вони можуть ковзати.

Таким чином штопор є необхідним кухонним інструментом для кожної трапези. Такий простий виріб дозволяє швидко та ефективно відкрити будь-яку пляшку вина. Крім того, стильний та якісний штопор, виготовлений із міцних та екологічних матеріалів стане чудовим подарунком для справжнього сомельє.

    Теги столовая посуда кухонная посуда


    Другие статьи
    Індукційна каструля: що це?
    Які бувають покриття сковорідок?
    Чому чорніє алюмінієва каструля?
    Як очистити пластмасове сито?