mirposudy.com.ua

Вхід до кабінету
  • (044) 337-91-11
  • (098) 79-1111-6
  • (050) 70-1111-6
  • (093) 70-1111-6
Ми працюємо:
ПН-ПТ: 09:00 - 18:00
СБ: 10:00 - 15:00 НД: вихідний
самовивіз
ПН-ПТ: 10:00-18:00

У кошику 0 товарів
на суму 0грн.

Оформити замовлення

Які бувають покриття сковорідок?

На що впливає покриття сковороди

Сковорідки з наявністю антипригарного покриття здобули почесне місце на кухні ще багато років тому і досі користуються величезною популярністю не лише у професійних кухарів, а й у багатьох домогосподарок. Від покриття сковорідок залежить багато чого, наприклад, наявність антипригарного покриття гарантує те, що їжа в процесі приготування не пригорятиме або приставатиме до поверхні посудини. Крім того, антипригарне покриття відрізняється простотою та легкістю у використанні.

Покриття сковорідки не тільки впливає на зовнішній вигляд посудини та її продуктивність, але також і на її сумісність із різними видами плит. Від виду покриття залежить спосіб очищення сковорідки, наприклад, емальовану сковорідку не можна чистити абразивними матеріалами. Крім того, деякі види антипригарного покриття не стійкі до кислот, тому в таких судинах не рекомендується готувати кислі страви.

Види покриттів сковорідок

Сковородка

Сковорідки з антипригарним покриттям мають гладку поверхню і гарний зовнішній вигляд. Крім того, антипригарним покриттям називають політетрафторетилен (PTFE), який міститься в стінках духовки та мікрохвильової печі і може бути небезпечним для здоров'я людини, якщо сковорідку використовувати неправильно. Серед найпопулярніших типів покриттів виділяють такі:

  • тефлонові;
  • керамічні;
  • емальовані;
  • титанові;
  • гранітні;
  • мармурові.

Переваги та недоліки різних покриттів

Антипригарні покриття сковорідок користуються величезною популярністю у багатьох господарок, а такі сковорідки можуть стати чудовим варіантом подарунка для любителів приготування. Знаючи характеристики кожного покриття сковорідки, ви зможете легко вибрати відповідну посудину. Інтернет-магазин Мир Посуд пропонує ознайомитися з особливостями різноманітних типів покриттів:

  1. Тефлон.
  2. Переваги: мінімальне використання олії, простота використання, легка вага, їжа не пригоряє і не засмажується.

    Недоліки: не можна використовувати металеві лопатки та інші абразивні речовини, що вимагає дбайливого та акуратного догляду; при приготуванні страв на пошкодженому тефлоновому покритті можуть виділятися канцерогенні речовини.

  3. Кераміка.
  4. Головними перевагами керамічного покриття є безпека матеріалу та тривалий термін експлуатації. Крім того, страви в такій сковорідці не пригорають, а їжа може покриватися золотистою скоринкою. Сковороди з керамічним покриттям мають презентабельний зовнішній вигляд. Однак керамічне покриття також має свої недоліки, наприклад низьку стійкість до механічних пошкоджень і дорогу вартість якісної сковороди з керамічним покриттям.

  5. Емаль.
  6. Серед основних переваг такої сковорідки слід виділити те, що емаль не окислюється, тому в емальованих сковорідках можна зберігати їжу протягом тривалого часу. Крім того, емаль не впливає на запах або смак страв, що приготовляються, і при цьому емаль має антипригарне покриття. Головним недоліком такої сковорідки вважається низька стійкість до механічних дій.

  7. Титан.
  8. Титанові сковорідки відрізняються стійкістю до корозії та деформації, безпекою для людського організму, мінімальними витратами олії та хорошими показниками зносостійкості. Крім того, титанову сковорідку можна використовувати для випікання, гасіння чи смаження різноманітних продуктів. Серед мінусів слід виділити дорогу вартість і те, що такого типу сковорідку не підходять для використання на індукційній плиті.

  9. Граніт.
  10. Гранітні сковорідки рідко трапляються на кухні. Хоча гранітне покриття має безліч переваг: тривалий термін експлуатації, міцність та практичність, безпеку для здоров'я, стійкість до дії високих температур. Поверхня гранітної сковорідки прогрівається рівномірно, їжа не прилипає до стінок у процесі смаження, а така сковорідка не потребує особливого догляду. Єдиним мінусом гранітного покриття є крихкість матеріалу, тому при очищенні сковорідки краще відмовитись від використання абразивних матеріалів.

  11. Мармур.
  12. Переваги: презентабельний зовнішній вигляд, доступна ціна, наявність антипригарного покриття, простота догляду, легкість в очищенні.

    Недоліки: короткий термін експлуатації та низька стійкість до механічних пошкоджень. Тому при приготуванні в мармуровій сковорідці краще відмовитися від вживання металевих або дерев'яних лопаток.

Таким чином, існує безліч різновидів покриттів сковорідок, які мають свої переваги та недоліки. При виборі сковорідки з антипригарним покриттям слід звернути увагу не тільки на зносостійкість матеріалу, але також і на стійкість до механічних пошкоджень та інші особливості, про які можна дізнатися з інструкції. Крім того, відсутність дефектів і перевірений виробник посуду можуть свідчити про якість товару.

    Теги кухонная посуда


    Другие статьи
    Чому чорніє алюмінієва каструля?
    Як очистити пластмасове сито?
    Шумівка - що це і для чого потрібна?
    Як правильно колоти горіхи?