mirposudy.com.ua

Вхід до кабінету
  • (044) 337-91-11
  • (098) 79-1111-6
  • (050) 70-1111-6
  • (093) 70-1111-6
Ми працюємо:
ПН-ПТ: 09:00 - 19:00
СБ: 10:00 - 15:00 НД: вихідний
самовивіз
ПН-ПТ: 10:00-18:00

У кошику 0 товарів
на суму 0грн.

Оформити замовлення

Шумівка - що це і для чого потрібна?

Що таке шумівка

Шумівка – диск середнього розміру з великою кількістю отворів та довгою ручкою. Такий інструмент формою також може нагадувати велику ложку величезного діаметра з наявністю маленьких отворів. Головне завдання шумування полягає в тому, щоб акуратно і швидко збирати пінку з страв, що готуються. Крім того, шумівка стане відмінним помічником при приготуванні пельменів та вареників, оскільки дозволяє швидко та ефективно виловлювати дрібні продукти з окропу.

Шумівки також можна вживати для безпечного вилучення гарячого м'яса або шматочків риби з різноманітних супів. Існує також спеціальна шумівка для казана, яка дозволяє зручно перемішати страву та швидко, а головне акуратно розкласти її по тарілках. Залежно від форми та особливості конструкції поділяють шумівки у вигляді лопатки, половника або ложки. Величезною популярністю у сучасних господарок також користуються шумівки для фритюру. Для фритюру використовують сітчасті шумівки, які виготовляють із жароміцного нейлону. Завдяки міцному матеріалу виготовлення та спеціальної конструкції, за допомогою таких шумівок можна легко підхопити, наприклад, пончики, що плавають в маслі, або овочі.

Для чого потрібна шумівка

Шумовка

Серед головних переваг шумівок варто виділити ергономічність, гігієнічність та стійкість до високих температур. Крім того, шумівки не вбирають запахи і не впливають на смак їжі, що готується. Серед популярних матеріалів для шумівки виділяють високоякісний пластик і сталь. Нержавіюча сталь має довгий термін експлуатації, а також відрізняється стійкістю до корозії. Пластикові шумування мають гарний зовнішній вигляд і відрізняються практичністю у використанні. Однак пластик не відрізняється довговічністю у використанні, а також може зазнавати деформації. В основному шумівки використовують для:

  • перемішування страв під час приготування;
  • зняття піни;
  • акуратного вилучення частини страви при готуванні (пельмені, вареники);
  • безпечно дістати їжу з глибокої судини;
  • завдяки отворам рідина стікає, відокремлюючись від продукту;
  • можна виймати рибу чи м'ясо з бульйонів та супів;
  • для фритюру та смаження.

Як використовувати шумівку

Інтернет-магазин Світ Посуд спеціально для своїх клієнтів підготував кілька порад, які допоможуть вам зрозуміти, як правильно використовувати шумівку. По-перше, щоб ваша шумівка прослужила на кухні довгі роки, необхідно не тільки забезпечити інструменту регулярний догляд, але також використовувати його строго за призначенням. По-друге, при експлуатації шумування необхідно звернути особливу увагу на:

  1. Матеріал виготовлення.
  2. Серед найкращих матеріалів для виготовлення шумівок варто виділити нержавіючу сталь, пластик, дерево та нейлон. Шумівка з нержавіючої сталі вважається найміцнішою та безпечнішою для здоров'я, тому що нержавіюча сталь є стійкою до появи корозії. Пластикові шумівки радують око достатком кольорової гами та оригінальних дизайнів. Силіконове шумування є стійким до впливу високих температур. Шумівки, виготовлені з дерева відрізняються високою екологічністю та безпекою для людського організму.

  3. Вигляд сітки.
  4. Дрібносітчасті шумівки підходять для вилучення з води продуктів невеликих розмірів. Крупносетчасті шумівки можна використовувати для перемішування страви та відціджування рідини.

  5. Виробник.
  6. Серед відомих світових виробників шумівок виділяють BergHOFF (Бельгія); європейський FoREST; Joseph Joseph (Англія); турецький Korkmaz; Kuchenprofi, Westmark (Німеччина).

  7. Відсутність дефектів.
  8. На поверхні якісних шумівок не повинно бути жодних подряпин, порізів чи осколів. Відсутність дефектів свідчить про високу якість товару.

  9. Розмір/форма.
  10. При виборі шумівок необхідно звернути особливу увагу на довжину ручки, яка має бути більшою, ніж довжина стінки каструлі для зручного перемішування страв. Залежно від форми, виділяють круглі, овальні та квадратні шумівки. При виборі краще визначитися шумівка якої форми підходить вам найбільше.

  11. Додаткові аксесуари.
  12. Хорошою перевагою при виборі шумів стане наявність елемента для підвішування.

  13. Сумісність із посудомийною машиною.
  14. При виборі шумівок необхідно врахувати, чи підходить цей інструмент для миття в посудомийній машині.

Таким чином шумівка є незамінним інструментом на кухні кожної господині. За допомогою такого інструменту можна не тільки перемішати страву, але також зібрати пінку і виловити дрібні страви. Крім того, шумівки також підходять для приготування страв у фритюрі. Набір шумівок, виготовлених із міцних та якісних матеріалів виготовлення, стане чудовим варіантом подарунка як для справжнього кухаря, так і для любителів приготування.

    Теги кухонная посуда


    Другие статьи
    Як правильно колоти горіхи?
    Як використовувати кондитерський шприц?
    Які бувають штопори?
    Іржавіє сушарка для посуду: що робити?