mirposudy.com.ua

Вхід до кабінету
  • (044) 337-91-11
  • (098) 79-1111-6
  • (050) 70-1111-6
  • (093) 70-1111-6
Ми працюємо:
ПН-ПТ: 09:00 - 19:00
СБ: 10:00 - 15:00 НД: вихідний
самовивіз
ПН-ПТ: 10:00-18:00

У кошику 0 товарів
на суму 0грн.

Оформити замовлення

Як правильно колоти горіхи?

Що таке горіхокол

Безумовно горіхи мають безліч корисних речовин, необхідних для правильного функціонування нашого організму. Наприклад, в ядрах волоського горіха міститься достатньо магнію та калію, необхідних елементів для правильної роботи серця. Часте вживання волоських горіхів покращує пам'ять, а також постійно заряджає ваш організм щедрою порцією вітамінів, ефірних олій та мінералів. Різноманітні горішки та сухофрукти вважаються найоптимальнішим варіантом перекушування для дітей. Як відомо, до смачного ядра горішка не так швидко можна дістатися у зв'язку з твердою шкаралупою. Щоб швидко очистити горіх від шкірки в домашніх умовах, потрібно використовувати спеціальний інструмент, який називають горіхоколом .

Звичайно, щоб розколоти горіх, можна використовувати молоток, одвірок або звичайний кухонний ніж. Але такі варіанти не відрізняються безпекою, тому що можуть призвести до травм, порізів або просто поломки дверей. Горіхолом називають спеціальний кухонний пристрій призначений для розколювання твердої шкаралупи горіха і вилучення ядра. За формою горіх нагадує щипці зі спеціальним заглибленням для приміщення горіха. Крім того, однією з головних переваг горіхоколу є його універсальність. Багато моделей орехоколів відрізняються особливою конструкцією, яка дозволяє не тільки очистити ядро горіха від шкаралупи, але навіть для відкриття пляшок шампанського та інших алкогольних напоїв.

Які горіхи можна бити горіхом?

Орехокол

Головною перевагою горіхоколу можна вважати його особливу конструкцію, яка не дозволяє частинкам шкаралупи розлітатися в різні боки. Крім того, немає нічого складного у використанні такого інструменту. Принцип роботи горіхоколу полягає в тому, що горіх розміщують у поглиблення та натискають на ручки, за допомогою чого тріскається тверда шкаралупа плода. Крім того, горіхоколи не вимагають особливого догляду та не займають багато місця на кухні. Горіхоли зазвичай поділяють на два види: побутовий (механічний) та електричний. Побутовий горіх у народі називають лускунчиком, але існує також ще один вид механічного горіхоколу під назвою метелик. Такий горіх не вимагає енергетичних витрат і дозволяє отримати ціле ядро горіха.

Ще однією з переваг горіхоколу є те, що такий інструмент підходить навіть для тих, хто ніколи не мав досвіду в очищенні горіхів. Горіхоли також відрізняються легкою вагою та максимально зберігають цілісність зерен. Серед решти переваг варто виділити довговічність, міцність, малогабаритність, універсальність у використанні (підходить для очищення різних видів горіхів), а також гарний зовнішній вигляд та міцність. Традиційно горіхи використовують для очищення таких видів горіхів:

  • волоський горіх;
  • лісові горішки (ліщина);
  • мигдаль;
  • фундук;
  • каштани;
  • горіх пекан;
  • горіх Макадамія.

Інструкція з використання горіхоколу

Інтернет-магазин Світ Посуд пропонує коротку інструкцію, яка допоможе вам зрозуміти, як правильно користуватися горіхолом. По-перше, слід знати, як правильно вибрати орехокол. Адже при покупці такого інструменту необхідно звернути увагу на матеріал виготовлення, якісного виробника, відсутність дефектів, а також розмір горіхокола. По-друге, необхідно звернути особливу увагу на:

  1. Інструменти.
  2. Для роботи з горіхоколом знадобляться дві миски, одна порожня та одна наповнена горіхами. Також необхідно вибрати просторий стіл та застелити його клейонкою, щоб частинки шкірки не забруднювали робочу поверхню.

  3. Розміщення горіха.
  4. Горіх слід розмістити у спеціальний отвір прямо по центру гострим кінцем донизу.

  5. Принцип роботи горіхоколу.
  6. Легко натисніть на ручки горіхокола, щоб розколоти горіх.

  7. Наступний крок.
  8. Акуратно витягніть горіхи і звільніть ядро від шкаралупи.

  9. Сортування.
  10. Потім слід відсортувати ядра та шкаралупу горіхів у різні миски.

  11. Повторіть процедуру кілька разів.
  12. Такий самий принцип очищення застосовується і для інших горіхів.

  13. Bon appetit.
  14. Орехокол підходить для швидкого та ефективного очищення великої кількості горіхів у домашніх умовах.

Таким чином, орехокол є незамінним предметом на кожній кухні. Завдяки простоті у використанні та нехитрої конструкції такий інструмент відрізняється великим попитом серед сучасних господинь. Крім того, орехоколи мають безліч переваг, серед яких варто виділити компактність, практичність та простоту у використанні, а також багатофункціональність. Зробивши правильний вибір при покупці такого предмета кухонного начиння, ви значно полегшите процес розколювання горіхів у домашніх умовах. Також варто відзначити, що горіхоколи, виготовлені з міцних матеріалів, відрізняються довгим терміном експлуатації.

    Теги кухонная посуда


    Другие статьи
    Як використовувати кондитерський шприц?
    Які бувають штопори?
    Іржавіє сушарка для посуду: що робити?
    Як відмити друшляк?