mirposudy.com.ua

Вхід до кабінету
  • (044) 337-91-11
  • (098) 79-1111-6
  • (050) 70-1111-6
  • (093) 70-1111-6
Ми працюємо:
ПН-ПТ: 09:00 - 19:00
СБ: 10:00 - 15:00 НД: вихідний
самовивіз
ПН-ПТ: 10:00-18:00

У кошику 0 товарів
на суму 0грн.

Оформити замовлення

Які бувають штопори?

Що таке штопор

Штопор є головним помічником сомельє. Завдяки такому простому кухонному інструменту можна швидко відкрити пляшку вина. Традиційно штопором називають гвинтовий стрижень, який служить для відкорковування пляшок.

Штопори найчастіше використовують під час застілля, коли потрібно відкоркувати пляшки з вином, шампанським чи іншим алкогольним напоєм. Величезною популярністю серед фахівців користуються багатофункціональні штопори ручного виробництва. Вважається, що досвідчений сомельє має не лише свій улюблений вид вина, а й тип штопора.

Види штопорів

Штопор

Нині існує багато різновидів такого інструмента. Штопори в основному ділять на два види: механічні та електричні. Залежно від конструкції виділяють такі типи штопорів:

  1. Традиційний.
  2. Традиційний чи класичний штопор має Т-подібну форму. Конструкція цього штопора дуже проста, тому що інструмент складається із сталевої гвинтової частини та дерев'яної чи металевої рукояті. Такий інструмент відрізняється міцністю та довговічністю у використанні. Однак, щоб відкрити пляшку, потрібно буде докласти чимало зусиль.

  3. Штопор-гвинт.
  4. Такий вид штопора відрізняється легкістю експлуатації. Принцип роботи: спочатку потрібно проткнути пробку кінчиком спіралі, потім покрутити ручку в один бік і пробка сама почне виходити повільно з пляшки.

  5. Метелик.
  6. Штопор-метелик ідеально підходить для застосування в домашніх умовах. Такий штопор складається з двох важелів та упору у вигляді кільця, який легко охоплює шийку і дозволяє швидко відкрити пляшку.

  7. Складний.
  8. Складаний штопор чудово справляється з відкриванням пивних банок або пляшок, а також допомагає в лічені секунди видобути глибокі пробки. Конструкція складаного штопора складається із двох жолобків, які розміщені на різній висоті.

  9. Електричний.
  10. Останнім часом електричний штопор став найпопулярнішим серед сучасних господарок, оскільки дозволяє відкрити пляшку одним натисканням кнопки.

  11. Штопор сомельє.
  12. Такий штопор ще називають важільним чи ножем кельнера. Гвинтову частину вкручують у пляшку, поки жолобок відкривачки не впереться в шийку. Гвинт із рукояттю є своєрідним важелем, завдяки якому можна відкрити пляшку. Деякі моделі мають додатковий ніж, який використовують для зрізання фольги. Єдиним недоліком цього штопора може бути короткий гвинт, який не дозволяє легко та швидко витягти глибокі та товсті пробки.

  13. Еліт.
  14. Еліт є найкращим французьким професійним штопором. Гвинтовий стрижень з покриттям тефлоновим дозволяє штопору закрутитися з максимальним радіусом. Серед недоліків такої моделі виділяють лише один - такий штопор не підходить для відкривання пляшок з широкою шийкою.

Який штопор краще вибрати

Інтернет-магазин Світ Посуд пропонує скористатися невеликою інструкцією, яка допоможе вам правильно вибрати підходящий штопор. По-перше, при виборі посуду в першу чергу необхідно подивитися на її поверхню, на ній не повинно бути подряпин чи інших механічних пошкоджень та дефектів. По-друге, при покупці штопора необхідно звернути особливу увагу на:

  1. Виробник.
  2. Найкращими світовими виробниками штопорів вважають іспанську Arcos; BergHOFF (Бельгія); англійська Joseph Joseph; Westmark, Blomus (Німеччина); іспанська Ibili; Tramontina (Бразилія); швейцарський Metaltex.

  3. Матеріал виготовлення.
  4. Найоптимальнішим варіантом для виготовлення штопорів є нержавіюча сталь. Цей матеріал є не лише міцним та довговічним, але також відрізняється практичністю у використанні. Крім того, вироби з нержавіючої сталі є стійкими до корозії.

  5. Перегляд.
  6. Зазвичай виділяють п'ять основних типів штопорів: класичний, штопор-метелик, електричний, сталевий та штопор сомельє.

  7. ручка.
  8. Рукоятка штопора повинна бути зручною та ергономічною, а також приємною на дотик.

  9. Декор.
  10. Декоровані штопори стануть чудовим варіантом подарунка для колекціонера. Однак варто звернути увагу на те, що декор на рукояті робить її менш зручною. Металевий важіль штопора бути рельєфним, щоб інструмент не вислизав з рук.

Таким чином, штопор є незамінним помічником для кожного поціновувача вин. Крім того, професійний штопор може стати чудовим варіантом подарунка для сомельє. Існує чимало видів штопорів, що відрізняються між собою як конструкцією, так і формою. Щоб вибрати підходящий для вас штопор, необхідно розібратися, для яких цілей він буде використовуватися.

    Теги столовая посуда кухонная посуда


    Другие статьи
    Іржавіє сушарка для посуду: що робити?
    Як відмити друшляк?
    Чим відрізняється кавомолка від кавоварки?
    Як вибрати набір спецій?