mirposudy.com.ua

Вхід до кабінету
  • (044) 337-91-11
  • (098) 79-1111-6
  • (050) 70-1111-6
  • (093) 70-1111-6
Ми працюємо:
ПН-ПТ: 09:00 - 19:00
СБ: 10:00 - 15:00 НД: вихідний
самовивіз
ПН-ПТ: 10:00-18:00

У кошику 0 товарів
на суму 0грн.

Оформити замовлення

Чим відрізняється кавомолка від кавоварки?

Що таке кавомолка і навіщо вона потрібна

Кофемолка

Кавомолка - кухонний пристрій, який допомагає швидко приготувати мелену каву. Зараз деякі з вас замисляться, навіщо купувати цей прилад на кухню, якщо в магазині можна купити пакетик кави. Справді, мелену каву можна без проблем придбати у найближчому магазині. У чому ж секрет кавомолки і чи потрібно її купувати?

По-перше, мелена кава, яка продається в пачках, втрачає свій смак та аромат. Свіжомелена кава з кавомолки зберігає свій аромат та смакові якості та ідеально підходить для приготування. По-друге, кавомолка дозволяє встановити та контролювати ступінь помелу.

Кавомолка та кавоварка: відмінності

Кофеварка

Кавоварка - спеціальний пристрій, який служить для швидкого приготування кави з мелених зерен без кип'ятіння води для напою в окремій ємності. Завдяки практичності та зручному процесу експлуатації кавоварка стала популярним предметом не тільки в ресторанах та інших закладах громадського харчування, а й на багатьох кухнях. Серед переваг кавоварки слід виділити:

  • зручність та практичність у використанні;
  • ароматний і незабутній смак свіжомеленої кави;
  • регулює кількість меленої кави на кожну порцію;
  • простий процес приготування та велика економія часу;
  • наявність спеціальної підставки, яка не дає охолонути приготованій каві;
  • захисна функція від переливання: кавоварка може вимкнутись, якщо кавник буде наповнений до країв;
  • у деяких моделях можна регулювати міцність кави.

На відміну від кавоварки, кавомолка використовується для приготування меленої кави в домашніх умовах. Серед недоліків кавомолки виділяють помел зерна не однакового розміру, а також потребу в регулярному догляді. Серед переваг кавомолок не можна не виділити:

  • автоматичне дозування кави;
  • простота експлуатації;
  • види: побутові (ножеві) та професійні кавомолки;
  • однорідний і рівномірний помел у професійних кавомолках;
  • наявність таймерів у деяких моделях;
  • автоматичне або ручне вимикання помелу;
  • висока продуктивність професійних кавомолок та низька вартість ножових.

Що вибрати: кавомолку чи кавоварку?

Кавомолку та кавоварку слід вибирати в залежності від цілей. Якщо вам потрібен інструмент для швидкого приготування смачної кави, варто подумати про покупку кавоварки. Для тих, хто хоче приготувати свіжомелену каву в домашніх умовах, необхідно придбати кавомолку. При покупці кавоварок або кавомолок рекомендується звернути особливу увагу на:

  1. Виробник.
  2. Серед найкращих світових виробників кавоварок та кавомолок необхідно виділити італійський De'Longhi, Saeco; Jura (Швейцарія); німецька Siemens, Bosch, Krups, NIVONA; Vitek (Росія).

  3. Матеріал для виготовлення фільтра для води.
  4. Найоптимальнішими варіантами для виготовлення фільтра у кавоварок вважають папір, нейлон та метал. Паперовий фільтр має безліч переваг, наприклад, висока екологічність матеріалу, доступна ціна та очищення від опадів та шкідливих речовин. Єдиний недолік такого фільтра – це одноразове використання. Фільтр із нейлону підходить приблизно для 60 заварювань. Якщо такі фільтри мають титанове напилення, то вони відрізняються більшим терміном експлуатації. Металеві фільтри відрізняються міцністю матеріалу, проте потребують регулярного догляду.

  5. Тип.
  6. Виділяють гейзерні, крапельні та ріжкові кавоварки. Головною перевагою краплинних кавоварок є неповторний смак та запах кави, а також те, що процес приготування напою не потрібно контролювати. Рожеві кавоварки ідеально підійдуть для приготування класичної міцної кави. Гейзерна кавоварка - справжній майстер у приготуванні збалансованої міцної кави під тиском пари.

  7. Потужність.
  8. Чим вища потужність кавоварки, тим краща швидкість приготування напою. Рекомендується вибирати кавоварку потужністю від 750 Вт.

  9. Додаткові функції.
  10. При покупці варто звернути особливу увагу на наявність додаткових функцій, які можуть полегшити процес приготування кави. Серед таких функцій виділяють регулювання ступеня помелу, міцності кави, кількості гарячої води та температури кави. Індикатор рівня води, швидка пара та віддалене керування також допоможуть у приготуванні смачної кави.

Таким чином, кавомолка та кавоварка - обов'язкові пристрої, які мають бути на кухні у кожного кавомана. Кавомолка стане необхідним помічником у процесі помелу кави, завдяки цьому механізму можна швидко отримати ароматну свіжомелену каву. У свою чергу кавоварка підійде для тих, хто любить часто пити свіжу ароматну каву і не хоче витрачати час на приготування цього напою за допомогою турки.

    Теги кухонная посуда


    Другие статьи
    Як вибрати набір спецій?
    Консервний ключ: як користуватись?
    Як вибрати кондитерський шприц?
    Картоплям'ялка: що це?