mirposudy.com.ua

Вхід до кабінету
  • (044) 337-91-11
  • (098) 79-1111-6
  • (050) 70-1111-6
  • (093) 70-1111-6
Ми працюємо:
ПН-ПТ: 09:00 - 19:00
СБ: 10:00 - 15:00 НД: вихідний
самовивіз
ПН-ПТ: 10:00-18:00

У кошику 0 товарів
на суму 0грн.

Оформити замовлення

Картоплям'ялка: що це?

Що таке картоплем'ялка

Картоплям'ялка (товкушка) - кухонний інструмент, який використовують для приготування картопляного пюре однорідної консистенції. Картоплям'ялки винайшов у XVIII столітті французький агроном Антуан Пармантьє. Спочатку такий пристрій використовували для розминання різноманітних овочів.

Товкушки мають просту конструкцію: горизонтальна пластина, найчастіше виготовлена з нержавіючої сталі та вертикально розташована ручка. Залежно від конструкції давлячої поверхні існує кілька типів картоплем'ялок: диск з отворами, суцільна і у вигляді зигзагу. Що стосується власників, то їх в основному виготовляють із пластику, дерева, гуми або металу. Товка потрібна для того, щоб швидко приготувати ідеально гладке картопляне пюре, без наявності грудочок.

Переваги та недоліки картоплем'ялки

Картофелемялка

Картоплям'ялка ще багато років тому стала символом приготування смачного картопляного пюре. Такий інструмент давно займає почесне місце в кухонній шафі багатьох господарок. Які ж переваги і недоліки має толкушка? Серед головних вад такого кухонного інструменту виділяють:

  • необхідність миття після кожного використання;
  • підходить для невеликої кількості картоплі;
  • потрібно докласти багато зусиль, щоб позбутися грудочок;
  • багато часу йде на обробку картоплі.

Чи можна замінити картоплем'ялку? Для тих, хто надає перевагу більш ефективному способу боротьби проти грудочок, ми пропонуємо замінити картоплем'ялку на блендер, міксер або спеціальний прес для пюре. Проте толкушки мають також свої переваги:

  • доступна ціна;
  • невибагливість у догляді;
  • компактність та практичність;
  • стильний та оригінальний дизайн;
  • можливість приготування пюре не лише з картоплі, а й з інших овочів та навіть фруктів;
  • підходить для використання як у домашніх умовах, так і для ресторанів та інших закладів громадського харчування.

Як правильно вибрати товкушку

Інтернет-магазин Мир Посуд пропонує ознайомитися з декількома порадами, які допоможуть вам вибрати якісну картоплем'ялку. По-перше, під час виборів толкушки слід звернути увагу до її зовнішній вигляд. Гарний дизайн та стильний зовнішній вигляд не завжди є показниками якості. В першу чергу бажано оглянути поверхню виробу та перевірити її на відсутність подряпин та інших ушкоджень. По-друге, при покупці картоплем'ялки слід звернути особливу увагу на:

  1. Матеріал виготовлення.
  2. Величезною популярністю серед сучасних господарок користуються картоплем'ялки, виготовлені з нержавіючої сталі, дерева або нейлону. Нержавіюча сталь є міцним та міцним матеріалом, який відрізняється стійкістю до корозії та тривалим терміном експлуатації. Дерево вважається екологічним та безпечним для здоров'я матеріалом. Нейлонові картоплем'ялки користуються величезним попитом завдяки оригінальному та барвистим дизайном.

  3. Форма.
  4. Боки приладу повинні бути без прорізів, щоб запобігти попаданню пюре на робочу поверхню столу. Картоплям'ялки можуть мати конічні, круглі і навіть квадратні форми.

  5. Виробник.
  6. Серед найкращих світових виробників картоплем'ялок виділяють Tescoma (Чехія); англійська Joseph Joseph, Kitchen Craft; Rosle (Німеччина); французька Tefal; BergHOFF (Бельгія); турецький Korkmaz; Fissman (Данія).

  7. ручка.
  8. Ручки можуть виготовлятися із різноманітних матеріалів. Ручка картоплем'ялки має бути ергономічною та зручною у використанні. Необхідно також перевірити інструмент на відсутність дефектів та шорсткої поверхні.

  9. Розмір.
  10. Найпопулярнішим розміром такого кухонного інвентарю є довжина від 20 до 30 сантиметрів.

  11. Вага.
  12. Чим важче товка, тим ефективніше і швидше можна приготувати картопляне пюре. Картоплям'ялка, яка відрізняється легкою вагою, не є ефективною у приготуванні пюре. Так як у процесі приготування вам потрібно буде застосовувати більше сили

  13. Колір.
  14. Величезною популярністю користуються картоплем'ялки чорного, коричневого та інших темних кольорів. При виборі картоплем'ялки слід звернути увагу на її колір і дизайн, який повинен поєднуватися з основним декором посуду.

Таким чином, картопля дрібниця — корисна і практична річ, яка має бути на кухні у кожної господині. Товкушки допомагають швидко приготувати ніжне картопляне пюре. Головною перевагою такого кухонного інструменту є компактний розмір та практичність у використанні.

    Теги кухонная посуда


    Другие статьи
    Навіщо потрібен друшляк?
    Як ув'язнити тертку?
    Види столових приладів та їх призначення
    Який посуд потрібний для суші-бару