mirposudy.com.ua

Вхід до кабінету
  • (044) 337-91-11
  • (098) 79-1111-6
  • (050) 70-1111-6
  • (093) 70-1111-6
Ми працюємо:
ПН-ПТ: 09:00 - 19:00
СБ: 10:00 - 15:00 НД: вихідний
самовивіз
ПН-ПТ: 10:00-18:00

У кошику 0 товарів
на суму 0грн.

Оформити замовлення

Як ув'язнити тертку?

Чому затуплюється тертка

Терка - кухонний інструмент, який дозволяє нарізати овочі або фрукти кубиками, кружальцями та іншими фігурами. Тертки є необхідними предметами на кожній кухні. За допомогою такого кухонного інструменту можна натерти продукти для салату. Величезною популярністю користуються терки для приготування моркви корейською, які дозволяють рівномірно, тонко і швидко нарізати моркву.

Єдиним недоліком цього інструменту є те, що терка може часто затуплятись. Напевно, багато хто замислювався над тим, чому затуплюється тертка. Є кілька відповідей на це запитання. По-перше, нерегулярний догляд та неправильне використання кухонного інвентарю може стати головною причиною затуплення терки. По-друге, гаряча вода і пара в посудомийній машині можуть затупити лезо і зіпсувати інструмент.

Який матеріал найкраще для тертки, щоб вона не затупилась

Терка

Як уникнути затуплення терки? Насамперед слід регулярно доглядати інструмент і ретельно очищати тертку від залишків їжі після кожного використання. По-друге, щоб уникнути поломки посуду та продовжити термін експлуатації інструменту, необхідно використовувати кухонне приладдя лише за призначенням.

Крім того, щоб запобігти затупленню терки, слід при її виборі звернути особливу увагу на матеріал виготовлення. Матеріал для виготовлення терки має бути не тільки практичним у використанні, але також відрізнятись міцністю та стійкістю до утворення ірж. Серед найкращих варіантів матеріалів для виготовлення кухонних терок вважають:

  1. Нержавіюча сталь.
  2. Такий матеріал виготовлення не впливає на смак продуктів і відрізняється високою гостротою. Нержавіюча сталь також відрізняється стійкістю до утворення корозії та впливу кислот.

  3. Пластик.
  4. Головною перевагою пластикових терок є яскравий та оригінальний дизайн. Однак до поверхні пластикових виробів у процесі нарізки можуть прилипати варені овочі. Крім того, терки із пластику не завжди відрізняються міцністю.

  5. Метал.
  6. Металеві терки відрізняються доступними цінами та безпечним для здоров'я матеріалом виготовлення. Найчастіше такі терки виготовляють із харчової жерсті та покривають шаром олова. Серед недоліків такого типу терок виділяють недовгий термін експлуатації та невисоку стійкість до корозії.

Як правильно заточити тертку

Інтернет-магазин Посуд пропонує кілька порад, як правильно ув'язнити кухонну тертку. По-перше, для того, щоб заточити тертку, необхідно знати, які інструменти можна використовувати. По-друге, пропонуємо скористатися короткою інструкцією, яка допоможе вам правильно ув'язнити тертку:

  1. Підготовчий процес.
  2. Перед тим, як приступити до процесу заточування, слід привести тертку до належного стану. Необхідно промити інструмент та очистити його від залишків їжі, а також добре його висушити.

  3. Наждачний папір.
  4. Необхідно відірвати невеликий шматочок наждакового паперу та по черзі заточити кожен ряд ріжучих кромок. З метою безпеки не варто поспішати, щоб не поранитися та не пошкодити руку.

  5. Використовуйте рукавички.
  6. На кухні кожної господині має бути пара захисних рукавичок, які можуть стати в нагоді в будь-який момент. Терка має гостру поверхню, тому не тільки при нарізуванні продуктів, але й для того, щоб ув'язнити інструмент, дуже важливо використовувати захисні рукавички.

  7. Дриль.
  8. Як не дивно б це звучало, але дриль може стати чудовим помічником для того, щоб ув'язнити тертку. Для цього необхідно просвердлити усі отвори під великим кутом.

  9. Напильник.
  10. Ви також можете скористатися напилком, однак такий тип заточування вимагає багато часу і підходить тільки для терок з великими отворами.

  11. Ніж.
  12. Такий варіант заточування підійде тільки для професіоналів, адже вимагає акуратності та трохи вправності. Кінчик ножа слід встромити в кожну зазубрину і постаратися вигнути леза пристосування.

  13. Що робити після заточування.
  14. Після того, як ви ув'язнили тертку будь-яким із вищезгаданих способів, необхідно протерти поверхню вологим кухонним рушником і дати їй висохнути.

Таким чином кухонна терка є зручним та практичним предметом, який дозволяє швидко та ефективно нарізати різноманітні овочі та фрукти. Поширеною проблемою, з якою стикаються багато господинь, є те, що тертки, на жаль, можуть затуплятися. Однак можна уникнути затуплення тертки, якщо регулярно її доглядати.

    Теги кухонная посуда


    Другие статьи
    Види столових приладів та їх призначення
    Який посуд потрібний для суші-бару
    Який посуд підходить для індукційної плити
    Як очистити каструлю, що пригоріла.