mirposudy.com.ua

Вхід до кабінету
  • (044) 337-91-11
  • (098) 79-1111-6
  • (050) 70-1111-6
  • (093) 70-1111-6
Ми працюємо:
ПН-ПТ: 09:00 - 19:00
СБ: 10:00 - 15:00 НД: вихідний
самовивіз
ПН-ПТ: 10:00-18:00

У кошику 0 товарів
на суму 0грн.

Оформити замовлення

Який посуд підходить для індукційної плити

Що таке індукційна плита і чим вона відрізняється від інших видів плит

Індукційна плита є одним із найсучасніших варіантів для приготування їжі на кухні. Це електрична плита, яка має склокерамічну поверхню з індукційними конфорками. За допомогою високоякісного електричного струму тепло виникає саме на дні посуду та їжа нагрівається з дна. Цікавим фактом є те, що така плита не працюватиме без наявності на ній посуду, а також може не ввімкнутися, якщо ємність не буде заповнена.

Багато господарок віддають перевагу саме цьому типу плит, так як індукційні плити не займають багато місця на кухні. Крім того, індукційні плити відрізняються довгим терміном використання, а також мають високий ККД. Індукційна плита також не вимагає особливого догляду, оскільки має гладку поверхню, на якій немає місць для накопичення бруду та залишків їжі. Серед недоліків індукційних плит вважають необхідність використання спеціального посуду.

Як правильно вибрати посуд для індукційної плити

Индукционная плита

Ще однією перевагою індукційних плит є практичність у використанні. При попаданні на поверхню їжа не пригоряє, оскільки сама поверхня конфорки не нагрівається. Більше того, плита нагрівається швидко і дає змогу підібрати оптимальний режим, який забезпечить мінімальне споживання енергії.

На індукційній конфорці їжа закипає набагато швидше, ніж інших типів конфорок. Для індукційних плит підходить кухонне начиння з нержавіючої сталі або алюмінію з феромагнітним дном та чавуну. При виборі такого посуду рекомендується звернути увагу на:

  1. Маркування.
  2. На дні посуду для використання на індукційній плиті має бути спеціальне маркування (петлі, зигзаги або наявність слова Induction).

  3. Матеріал виготовлення.
  4. Найоптимальнішими варіантами матеріалів для виготовлення посуду для індукційної плити вважається нержавіюча сталь, чавун та емаль.

  5. Ціна.
  6. Посуд для індукційних плит, як правило, коштує вдвічі дорожче, ніж звичайне кухонне начиння.

  7. Зовнішній вигляд.
  8. Каструлі, сотейники та сковорідки для використання на індукційній плиті виглядають масивніше.

  9. Розмір.
  10. Діаметр дна посуду не повинен бути меншим, ніж половина діаметра конфорки.

  11. Високоякісний виробник.
  12. Серед найкращих світових виробників посуду для індукційних плит вирізняють німецький Fissler, Woll; фінський Hackman; DeBuyer, Tefal (Франція); швейцарський Oursson.

  13. Дно.
  14. Дно посуду має бути досить товсте та ідеально рівне. Кухонне начиння з тонким дном схильніше до деформування, а нерівне дно посудини може призвести до потріскування або раптової появи шуму та інших сторонніх звуків при готуванні.

Яка не підходить для індукційної плити та чому

Як відомо, не все кухонне начиння можна використовувати на індукційній плиті. Для приготування на індукційних плитах не рекомендується використовувати посуд з відсутністю феромагнітних властивостей. Дно посуду обов'язково повинне складатися з феромагнітного сплаву, інакше конфорка може не ввімкнутися. Небажано використовувати на індукційній плиті посуд, виготовлений з:

  • міді;
  • алюмінію;
  • жаростійкого скла;
  • дерева;
  • латуні;
  • пластика;
  • бронзи та інших немагнітних матеріалів.

Таким чином, індукційна плита на кухні є чудовим варіантом для тих, хто любить чистоту та порядок. Завдяки різним властивостям таких плит їжа нагрівається швидше. Індукційну плиту вважають безпечнішою, ніж інші види плит.

    Теги кухонная посуда сковородки кастрюли ковши индукционная плита


    Другие статьи
    Як очистити каструлю, що пригоріла.
    Протікає термокухоль: що робити?
    Як зберігати кришки від каструль
    Як почистити столові прилади