mirposudy.com.ua

Вхід до кабінету
  • (044) 337-91-11
  • (098) 79-1111-6
  • (050) 70-1111-6
  • (093) 70-1111-6
Ми працюємо:
ПН-ПТ: 09:00 - 19:00
СБ: 10:00 - 15:00 НД: вихідний
самовивіз
ПН-ПТ: 10:00-18:00

У кошику 0 товарів
на суму 0грн.

Оформити замовлення

Як зберігати кришки від каструль

Чому псуються кришки від каструль

Завдяки кришці, можна швидко і зручно приготувати щось смачненьке в каструлі. Завдяки кришкам вода швидко закипає і страва готується набагато швидше. Крім того, кришка допомагає зберегти смак страви, а також запобігає попаданню на плиту бризків та крапель.

Досвідчені господині могли помітити, що часто кришки від каструль можуть стати непридатними для використання. Чому так відбувається? Насамперед тому, що кришки потрібно зберігати у спеціальному місці, а також регулярно стежити за їх чистотою.

Кришки з якого матеріалу довше і краще служать

Крышка от кастрюли

Матеріал виготовлення грає головну роль під час виборів товару. Від якості матеріалу залежить те, наскільки довго буде цей предмет кухонного начиння. Виділяють кілька популярних типів матеріалів виготовлення для кришок, які мають свої переваги та недоліки:

  1. Скло.
  2. Елегантний зовнішній вигляд та прозорість, що дозволяє спостерігати за процесом приготування страви, є головними перевагами скляних кришок. Крім того, скляний посуд можна використовувати для миття в посудомийній машині. Серед недоліків скляних кришок виділяють крихкість та низький рівень стійкості до ударів та інших механічних пошкоджень.

  3. Нержавіюча сталь.
  4. Кришки з нержавіючої сталі відрізняються тривалим терміном експлуатації, а також стійкістю до падінь та ударів. Крім того, такі кришки здатні добре зберігати тепло. Однак виділяють один мінус: посуд з нержавіючої сталі краще не використовувати в мікрохвильовій печі.

  5. Дерево.
  6. Дерев'яні кришки підходять виключно для готової їжі, проте їх можна використовувати у процесі приготування рагу. Дерев'яний посуд швидко вбирає вологу, тому краще не залишати такі кришки надовго у воді. Не рекомендується вживати такий тип кришки для приготування їжі в духовці. Не слід забувати, що дерево вбирає сторонні запахи.

  7. Кераміка.
  8. Керамічні кришки не вимагають особливого догляду, їх можна використовувати як у мікрохвильовій печі та духовці, так і для миття в посудомийній машині. Такі кришки підходять лише для керамічних каструль. Серед решти недоліків керамічних кришок виділяють крихкість та нестійкість до різких перепадів температури.

  9. Алюміній.
  10. Основна перевага алюмінієвого посуду в тому, що їжа в ньому готується дуже швидко. Крім того, алюмінієві кришки відрізняються елегантним зовнішнім виглядом та гарним дизайном. Проте алюміній має недоліки: схильність до деформації, нестійкість до впливу кислот, виділення шкідливих речовин під час нагрівання. Варто зазначити, що в алюмінієвому посуді небажано готувати дитяче харчування.

В яких умовах правильно зберігати кришки від каструль

У жодному разі не рекомендується зберігати кришки зверху каструль. На кухні обов'язково має бути спеціальне місце для зберігання кришок. Серед найпопулярніших способів зберігання кришок на кухні виділяють:

  • підставка;
  • кухонну шафу;
  • горизонтальне зберігання кришок;
  • настінні стійки;
  • висувний ящик;
  • гачки;
  • настільні підставки.

Таким чином, існує чимало способів зберігання кришок від каструль. Щоб кришки служили вам вірою та правдою довгий час, необхідно знати, як правильно їх зберігати. Крім того, при виборі кришки від каструлі варто звернути особливу увагу на матеріал виготовлення, який часто визначає якість товару.

    Теги кухонная посуда


    Другие статьи
    Як почистити столові прилади
    Чим відрізняється графин від декантера
    Що стосується столового посуду
    Як вибрати м'ясорубку