mirposudy.com.ua

Вхід до кабінету
  • (044) 337-91-11
  • (098) 79-1111-6
  • (050) 70-1111-6
  • (093) 70-1111-6
Ми працюємо:
ПН-ПТ: 09:00 - 19:00
СБ: 10:00 - 15:00 НД: вихідний
самовивіз
ПН-ПТ: 10:00-18:00

У кошику 0 товарів
на суму 0грн.

Оформити замовлення

Чим відрізняється графин від декантера

Історія походження графіна та декантера

Графін (карафа) - це виготовлена зі скла або кришталю посудина, яка призначена для зберігання або подачі води, молока та інших напоїв. Перші графини з'явилися біля Стародавнього Сходу, де такі судини виготовляли з бамбука чи фінікової пальми. У давнину графини використовували виключно для зберігання води та безалкогольних напоїв, лише через кілька століть судини почали використовувати для подачі спиртного.

Декантер - це посудина для декантації вина, яка відрізняється різноманітністю форм. Головним призначенням декантера є декантація: відокремлення осаду від напою. Перший прототип сучасного декантера з'явився у Венеції, там він набув своєї класичної форми: вузьке шийка і широка основа. Кришталь є найоптимальнішим варіантом виготовлення декантерів.

Особливості графіна та декантера

Графин

Виділяють два типи графинів: прозорі та непрозорі. Перші виготовляють зі скла, кришталю чи харчового пластику. Матеріалом виготовлення непрозорих графинів може бути кераміка, порцеляна, срібло та нержавіюча сталь. Крім того, такі судини використовують для подачі молока чи води. Серед головних особливостей графіна варто виділити:

  • відсутність носика та ручки;
  • наявність скляної пробки;
  • об'єм варіюється від 0,4 до 1,5 літрів;
  • в залежності від призначення виділяють графини для міцних спиртних напоїв, для подачі води та соку та для вина (декантер);
  • форма: колбоподібна, конусоподібна і нагадує глечик;
  • матеріал виготовлення: скло або кришталь;
  • у наборі разом із графином також може бути комплект склянок.

Навіщо вибрати декантер

Декантер

Декантер використовують для декантації та аерації вина. Декантація необхідна відділення осаду, який часто можна зустріти дні судини з витриманим вином. Аерація - це насичення вина киснем для того, щоб пом'якшити смак і зробити аромат напою більш насиченим. Щоб вибрати якісний декантер, необхідно звернути особливу увагу на:

  1. Матеріал виготовлення.
  2. Високоякісний кришталь і скло є оптимальним варіантом матеріалу для виготовлення декантерів.

  3. Виробник.
  4. Серед найкращих світових виробників декантерів виділяють чеський Crystalex, Bohemia Sklo; IVV (Італія); австрійський Riedel; Rogaska (Словенія); гонконгський Regent; Schott Zwiesel, Nachtmann (Німеччина); польський Кросно; Vacu Vin (Нідерланди).

  5. Форма.
  6. Графіни з широкою основою призначені для аерації. Чим більша площа зіткнення з повітрям, тим швидше напій насичується киснем.

  7. Об `єм.
  8. Традиційно декантери виготовляють об'ємом один або два літри.

  9. Товщина скла.
  10. Чим тонше і прозоріше скло, тим легше відокремити осад.

Таким чином, декантер та графін мають різне призначення. Спільним є те, що ці дві судини можна використовувати для подачі вина. Однак не варто забувати, що декантер служить для декантації вина, а графін для зберігання або ефектної подачі цього напою на стіл.

    Теги столовая посуда графины декантеры


    Другие статьи
    Що стосується столового посуду
    Як вибрати м'ясорубку
    Який посуд можна ставити в мікрохвильову піч
    Як користуватися скороваркою