Як вибрати м'ясорубку
Які бувають сучасні м'ясорубки
В основному м'ясорубки поділяються на два типи: механічні та автоматичні (м'ясорубка-комбайн). Сучасні господині віддають перевагу електром'ясорубкам. У свою чергу електром'ясорубки діляться на куттерні та шнекові. Принцип роботи куттерної м'ясорубки полягає у подрібненні м'яса за допомогою вигнутих ножів, які обертає електродвигун. Завдяки великій швидкості ножі розмелюють м'ясо і дуже дрібно його подрібнюють, фарш перетворюється на пюре. Така м'ясорубка підійде для приготування дитячого харчування та супів-пюре.
Шнекові м'ясорубки підходять для виготовлення традиційного фаршу. До складу такого типу м'ясорубки входить циліндр, усередині якого проходять поздовжні жолобки, а також гвинт (шнек) з ножем. Принцип роботи шнекових м'ясорубок полягає в тому, що шнек починає поступово обертатися, проштовхує продукт крізь ніж, а потім крізь ґрати, розташовані за ножем.
Які функції виконує м'ясорубка
В даний час у кухонних приладах господині цінують насамперед функціональність. Сьогодні м'ясорубку використовують не лише для приготування фаршу, а й для виконання інших кухонних операцій. Завдяки достатку різноманітних насадок, за допомогою м'ясорубки можна:
- зробити спагетті чи локшину;
- приготувати овочевий чи фруктовий сік;
- нарізати овочі кубиками, скибочками чи кружальцями;
- використовувати м'ясорубку як тертку;
- розподілити фарш на рівні порції;
- приготувати домашню ковбасу, сардельки чи сосиски;
Як вибрати якісну м'ясорубку за чудовою ціною
Якісна м'ясорубка є справжнім помічником на кухні. Багато господарок мріють мати такого помічника, який значно полегшить виконання багатьох кухонних операцій. Щоб насолодитися тривалим терміном експлуатації м'ясорубки, необхідно знати, як правильно її вибрати:
- Матеріал виготовлення.
- Виробник.
- Потужність.
- Матеріал шнеку.
- Відсік для зберігання насадок у м'ясорубці.
Кращими матеріалами виготовлення є пластик, метал або пластик із металом: корпус виготовляється з пластику, а передня панель є металевою.
Серед перевірених виробників професійних м'ясорубок вважають німецьку BOSCH, BRAUN; англійська KENWOOD; PANASONIC (Японія); французька MOULINEX; PHILIPS (Голландія); GORENJE (Словенія); американський ROTEX, REDMOND; RUSSEL HOBBS (Британія).
М'ясорубки з високою потужністю (від 1200 до 1400 Вт) вирізняються величезною функціональністю, підходять для обробки твердого м'яса та великих обсягів фаршу. Середня продуктивність (800-1200 Вт) м'ясорубок дозволяє обробити 1,5 кг на хвилину. М'ясорубки невеликої потужності (від 400 до 800 Вт) підійдуть для тих, хто рідко використовує м'ясорубку.
Оптимальним варіантом матеріалу для виготовлення шнека є нержавіюча сталь.
Наявність відсіку для зберігання дрібних деталей у м'ясорубці є практичним рішенням, щоб не втратити насадки.
Не варто також забувати, що від якості посуду залежить смак страви. Крім того, м'ясорубка допомагає не лише приготувати смачні домашні ковбаски, котлетки, а й отримати корисний сік чи дитяче харчування. Крім того, м'ясорубка може стати чудовим варіантом подарунка для любителів приготування.
Теги кухонная посуда
Другие статьи
Який посуд можна ставити в мікрохвильову піч
Як користуватися скороваркою
Навіщо дарують срібну ложку
Чим відрізняється мультиварка від скороварки