mirposudy.com.ua

Вхід до кабінету
  • (044) 337-91-11
  • (098) 79-1111-6
  • (050) 70-1111-6
  • (093) 70-1111-6
Ми працюємо:
ПН-ПТ: 09:00 - 18:00
СБ: 10:00 - 15:00 НД: вихідний
самовивіз
ПН-ПТ: 10:00-18:00

У кошику 0 товарів
на суму 0грн.

Оформити замовлення

Навіщо дарують срібну ложку

Історія походження срібних ложок та срібних столових приладів

Як відомо, наші пращури у давні часи для прийому їжі використовували дерев'яні ложки. І не дивно, адже посуд виготовлявся із підручних матеріалів, а дерева було багато. Ще одним цікавим фактом, чому саме ложки з дерева були дуже популярні на той час, є те, що дерев'яні прилади не обпалювали губи. Коли ж з'явилася перша срібна ложка, яку ми використовуємо у повсякденному житті? Напевно, дуже давно, ще за часів перших давньоруських князів.

Деякі історики припускають, перші столові прилади з'явилися на Русі близько 988 року, коли князь Володимир охрестив Русь. З того часу Великий князь наказав привезти з Візантії ікони, хрести, чаші для церкви та срібні столові прилади. Досі у православних церквах збереглася традиція використовувати срібні хрести, чаші та ложки, необхідні для причастя. Крім того, наприклад, в Ассирії та Вавилоні срібло вважали священним металом, який має магічні властивості і є символом Місяця.

Навіщо дарують срібну ложку

Столовое серебро

Традиція дарувати маленьку чайну ложку зі срібла з'явилася в Англії, де існує повір'я, що срібна ложка подарована малюкові на хрестини, все життя притягуватиме до нього удачу. Срібло також дарують дітям, коли у них з'являється перший зуб, вважається, щоб дитина виросла здоровенькою, потрібно тричі постукати срібною ложечкою по першому зубу. Крім того, срібло було символом достатку, удачі, сили та міцного здоров'я.

Срібло ще називають металом душевної чистоти, який допомагає відігнати злих духів та будь-яку іншу нечисть. Крім того, срібна ложка є відмінною альтернативою столових приладів, виготовлених із пластику або нержавіючої сталі, адже срібло вважається нешкідливим матеріалом для здоров'я. Ось кілька причин, чому на хрестини дарують саме срібну ложку:

  • срібло має бактерицидні властивості;
  • прикмета – ложка на перший зуб;
  • дарується немовляті на хрестини як оберіг;
  • срібло є нешкідливим матеріалом для печінки та нирок;
  • оригінальний та цікавий варіант подарунка;
  • практична у використанні;
  • не потребує особливого догляду.

Як правильно вибрати срібну ложку для подарунка

Срібна ложка є оригінальним та цікавим подарунком не лише для немовляти, а й для поціновувачів гарних та неординарних сувенірів. В останні роки дуже популярною стала мініатюрна ложечка-загребушечка, яку дарують на день народження на удачу і, звичайно ж, символ достатку. При виборі срібної ложки для подарунка необхідно звернути особливу увагу на:

  1. Декор.
  2. Срібні ложки для подарунка мають цікавий та оригінальний дизайн. Вони можуть бути прикрашені зображенням ангелів, апостолів або інших святих. На ложці, яку дарують на хрестини, обов'язково має бути зображення хрестика.

  3. Виробник.
  4. Серед найкращих світових виробників срібних ложок вважають Sribna Polyana (Україна); швейцарський Switzerland; Кольчугіне (Росія); естонський Sola Juveel.

  5. Проба.
  6. Фахівці рекомендують купувати срібні вироби лише 925 чи 999 проби. Що означають ці цифри? 925 проба срібла вказує на те, що даний вироб складається з 92,5% чистого срібла, 7,5% міді та інших домішок. 999 пробу мають вироби із чистого срібла, проте срібну ложку з такою пробою буде легко зламати, оскільки чисте срібло є дуже м'яким матеріалом.

  7. Покриття.
  8. Срібні ложки часто покривають воском або лаком, щоб захистити поверхню виробів від пошкоджень. Однак не рекомендується вживати ложки з таким покриттям для їди. Також дуже популярними є позолочені столові ложки або вкриті шаром білого родію. Такі прилади ідеально підійдуть для прикраси кімнати, як елемент декору, але вони вже не будуть мати бактерицидних властивостей.

  9. Гравіювання.
  10. На ложечках, які дарують немовлятам, може бути вигравірувано ім'я дитини або дата та час народження.

  11. Розмір.
  12. Традиційно зі срібла виготовляють десертні, чайні та столові ложки. Для маленької дитини більше підійде мініатюрна чайна ложечка, яка відрізнятиметься практичністю та легкістю у використанні.

  13. Сертифікат якості.
  14. При покупці варто звернути увагу на гігієнічний сертифікат. У жодному разі не можна дарувати немовляті сувенірну срібну ложку, яка насправді може взагалі не бути срібною.

    Теги столовая посуда ложки


    Другие статьи
    Чим відрізняється мультиварка від скороварки
    Як користуватися відкривалкою для консервів
    Виделка з двома зубцями: для чого потрібна
    Як вибрати соковитискач