mirposudy.com.ua

Вхід до кабінету
  • (044) 337-91-11
  • (098) 79-1111-6
  • (050) 70-1111-6
  • (093) 70-1111-6
Ми працюємо:
ПН-ПТ: 09:00 - 18:00
СБ: 10:00 - 15:00 НД: вихідний
самовивіз
ПН-ПТ: 10:00-18:00

У кошику 0 товарів
на суму 0грн.

Оформити замовлення

Виделка з двома зубцями: для чого потрібна

Види та різновиди виделок

Виделка — один із предметів столових приладів, що складається з рукояті та різної кількості зубців (залежно від призначення). Виделка офіційно стала столовим приладом у IX столітті, значно пізніше ніж і ложки, проте активне використання виделок почалося лише у XVII столітті. Батьківщиною вилки вважають Середній Схід, де спочатку під час трапези використовували прототип сучасної вилки: ручку із двома зубцями. Перші виделки виготовляли з дерева, згодом з'явилися вилки з міді та свинцю.

На сьогоднішній день вилка вважається незамінним атрибутом на обідньому столі. Найпопулярнішим типом вилки, яку можна найчастіше зустріти під час трапези, є столова вилка. Вона має стандартну конструкцію: складається з стрижня та чотирьох однакових зубчиків, які не відрізняються особливою гостротою. Однак у сучасному світі неможливо обмежитися використанням лише однієї столової вилки, тому кожній людині обов'язково потрібно знати, які вилки для чого потрібні. В основному виделки поділяють на кілька типів, серед яких виділяють:

  1. Вилки столові.
  2. Столова вилка займає почесне місце біля тарілки, вона призначається для другої гарячої страви.

  3. Вилка рибна.
  4. Рибні виделки розміщують з лівого боку столових виделок. Виделки для риби мають 4 короткі зубці і підходять для гарячих рибних страв.

  5. Закусочна вилка.
  6. За формою закусочна вилка нагадує зменшену версію звичайної столової вилки, на стіл її кладуть ліворуч від рибної вилки. Закусочні вилки подають разом із холодними стравами або гарячими закусками (беконом або яєчнею).

  7. Десертні виделки.
  8. Десертна вилка відрізняється оригінальною формою, наявністю 3 зубців, а також довжиною, що відповідає довжині невеликої десертної тарілки. Десертну вилку переважно використовують для подачі солодких пирогів.

  9. Фруктова вилка.
  10. Такий тип вилки має два зубці, а її довжина дорівнює довжині фруктового ножа. Таку вилку прийнято подавати з нарізаними яблуками, ягодами, апельсинами та консервованими фруктами.

  11. Допоміжні вилки.
  12. За правилами столового етикету загальні (допоміжні) виделки кладуть поруч із стравою, котрій вони призначаються. До допоміжних вилок відносяться вилки для лимона, оселедця, шпрот, раків, креветок та інших морепродуктів.

  13. Виделка для салату.
  14. Такий вид виделок має форму ложки з трьома масивними зубцями, які допомагають акуратно та зручно перемішати салат у великій страві.

Навіщо потрібна вилка з двома зубцями

Вилка с двумя зубцами

Як відомо, кожен прийом їжі починається з подачі закусок. За правилами столового етикету разом із закусками подають також необхідні столові прилади: ніж, ложку та вилку. За допомогою цих елементів кухонного начиння їдять холодні та гарячі закуски, а також різні види салатів. Виделка з двома гострими зубцями вилка виступає як додатковий прилад на столі. Зазвичай таку вилку подають на стіл одночасно із закусками, морепродуктами та скибочками свіжо нарізаних або консервованих фруктів.

Популярними матеріалами виготовлення виделок з двома зубцями є алюміній, срібло, нержавіюча сталь та мельхіор. Двозубцова вилка в основному використовується для устриць та інших морепродуктів. Також така вилка разом із маленьким гострим ножем входить до складу фруктового набору. Виделка з двома зубцями має багато призначень, наприклад:

  • для лимона;
  • для морепродуктів (крабів, креветок, раків);
  • для фруктів;
  • для оселедця;
  • для зручного вилучення устриць з раковини;
  • для вилучення м'яса омара з панцира;
  • використовують для деяких видів салатів.

Чи є необхідність у купівлі виделок із двома зубцями

Багато хто замислюється над тим, чи потрібно купувати вилку із двома зубцями. Чи варто? Звичайно, вилка з двома зубцями може значно полегшити їжу. Такі вилки обов'язково мають бути у ресторанах та інших закладах громадського харчування. Крім того, власники ресторану повинні неодмінно подбати про те, щоб на кухні були всі необхідні столові прилади та набори запасних виделок, ложок та ножів.

Кожній господарці рекомендується мати в запасі вилку з двома зубцями для сервірування святкового столу. Такі вилки також використовують, якщо потрібна, наприклад, гарне сервірування столу в ресторані. Більше того, срібна гарно декорована вилка з двома зубцями стане чудовим варіантом подарунка для справжнього кулінара чи кухаря. Така незвичайна вилка може доповнити колекцію рідких столових приладів та просто прикрасити інтер'єр кухні.

    Теги столовая посуда вилки


    Другие статьи
    Як вибрати соковитискач
    Чим почистити мельхіорові ложки
    Чим графин відрізняється від глека
    Як прикрасити весільні келихи