mirposudy.com.ua

Вхід до кабінету
  • (044) 337-91-11
  • (098) 79-1111-6
  • (050) 70-1111-6
  • (093) 70-1111-6
Ми працюємо:
ПН-ПТ: 09:00 - 19:00
СБ: 10:00 - 15:00 НД: вихідний
самовивіз
ПН-ПТ: 10:00-18:00

У кошику 0 товарів
на суму 0грн.

Оформити замовлення

Чим почистити мельхіорові ложки

Що таке мельхіор

Мельхіором називають сріблясто-білий сплав міді та нікелю, до якого найчастіше входять такі метали як цинк, залізо чи марганець. Завдяки практичності у використанні та недорогій вартості виробу з мельхіору в минулому були дуже популярними. Мельхіор у XIX столітті відкрили двоє французьких учених Майо та Шор'є, на честь яких матеріал отримав таку назву. Цікавим фактом в історії мельхіору вважають те, що саме мельхіорові столові прилади завжди були доступними для середнього і нижчого класу.

У середньовічному Китаї матеріал був відомий під назвою "китайське срібло". До складу цього сплаву входили нікель, цинк та бронза. Крім того, Мельхіор - один із трьох волхвів, які прийшли на Різдво з дарами до новонародженого Ісуса. Традиційно з мельхіору виготовляють ювелірні прикраси, столові прилади та інший посуд. Такі столові прилади з мельхіору покриваються шаром срібла, хрому чи нікелю.

Чим мельхіорові ложки кращі за інші

Мельхиоровая ложка

Набір чайних, десертних, кавових або столових ложок з мельхіору стане чудовим варіантом подарунка для тих, хто цінує гарний та якісний посуд. Крім того, багато любителів антикваріату з радістю купують мельхіорові вироби для своїх колекцій. Багато хто вважає, що мельхіор може нашкодити здоров'ю, оскільки містить у своєму складі мідь, яка може виявитися токсичною, вступаючи в хімічні реакції з іншими продуктами. Однак мельхіорові вироби покривають шаром срібла, тому вони безпечні для людського організму.

Мельхіорові ложки мають оригінальний декор та відрізняються красивим зовнішнім виглядом. Крім того, вироби з мельхіору відрізняються товщиною та масивністю, які є показниками якості. Серед інших переваг мельхіорових ложок необхідно виділити:

  • низька теплопровідність;
  • доступна ціна;
  • гарний зовнішній вигляд;
  • безпечний організму матеріал виготовлення;
  • висока стійкість до корозії та механічних пошкоджень;
  • практичність та довговічність у використанні;
  • міцність матеріалу виготовлення.

Способи чищення мельхіорових ложок

Для власників столових приладів з мельхіору рекомендується знати, як правильно стежити, доглядати та зберігати мельхіорові ложки. Інтернет-магазин Світ Посуд пропонує вам ознайомитися з кількома порадами, які допоможуть вам дізнатися, як краще доглядати мельхіорові ложки. По-перше, необхідно пам'ятати, що весь посуд вимагає регулярного догляду і не все кухонне приладдя можна очистити за допомогою звичайного засобу для очищення посуду. По-друге, слід також звернути особливу увагу на:

  1. Спеціальний засіб для чищення.
  2. Для очищення такого посуду постарайтеся використовувати лише перевірені засоби. Найкращим варіантом вважається засіб, який не містить хлору. Багато фахівців також рекомендують скористатися спеціальним засобом для очищення срібла столового, що допомагає ефективно очистити посуд і не пошкодити при цьому поверхню виробів.

  3. Регулярний догляд.
  4. Мельхіорові вироби вимагають постійного догляду, тому намагайтеся мити ложки після кожного використання, а також протирати насухо.

  5. Скажіть «ні» хлору і порошкам, що чистять.
  6. Хлор негативно впливає якість мельхіорових виробів, оскільки сприяє окисленню поверхні виробів. Порошки, що чистять, у свою чергу можуть зіпсувати полірування мельхіорових виробів.

  7. Як зберігати мельхіорові прилади.
  8. Мельхіорові ложки рекомендується зберігати в сухій шафці або використовувати для зберігання спеціальний футляр.

  9. Як позбутися плям.
  10. Оцтовий розчин є найкращим методом боротьби проти небажаних плям. У склянку води потрібно додати одну чайну ложку оцту, змочити в цьому розчині рушник або серветку і кілька разів добре протерти мельхіорові ложки.

  11. Як подолати неприємний запах столових приладів із мельхіору.
  12. Для того, щоб позбавитися неприємного запаху, який може виходити від столових приладів, знадобиться глибока ємність, фольга, гаряча вода, сіль та сода. Каструлю або глибоку миску слід застелити фольгою, налити окріп і додати 3 ложки кухонної солі та стільки ж харчової соди. Опустити мельхіорові ложки в посудину і залишити на ніч. Потім промити вироби і насухо їх витерти.

  13. Виноградів.
  14. Щоб зберегти блиск мельхіорових виробів на довгий час, необхідно після кожного миття акуратно протирати посуд за допомогою рушника або серветки.

    Теги столовая посуда ложки вилки мельхиор


    Другие статьи
    Чим графин відрізняється від глека
    Як прикрасити весільні келихи
    Як варити каву в турці
    Як виготовляється керамічний посуд