mirposudy.com.ua

Вхід до кабінету
  • (044) 337-91-11
  • (098) 79-1111-6
  • (050) 70-1111-6
  • (093) 70-1111-6
Ми працюємо:
ПН-ПТ: 09:00 - 19:00
СБ: 10:00 - 15:00 НД: вихідний
самовивіз
ПН-ПТ: 10:00-18:00

У кошику 0 товарів
на суму 0грн.

Оформити замовлення

Як виготовляється керамічний посуд

Що таке керамічний посуд

Історія походження керамічного посуду почалася багато століть тому. Вчені припускають, що перші керамічні предмети з'явилися приблизно у 25 тисячолітті до н. Це були частини статуеток, горщиків та судин. У наш час керамічні вироби широко використовують у кулінарії.

Керамічний посуд виготовляється з неорганічних матеріалів із додаванням мінеральних добавок. Процес виготовлення відбувається при високих температурах та з подальшим охолодженням. Це екологічно безпечний посуд, стійкий до утворення накипу. Пориста структура посуду дозволяє регулювати температуру та вологість страви.

Процес виготовлення та обробки керамічного посуду

Керамическая посуда

Для виробництва керамічного кухонного начиння використовують різноманітні матеріали, які мають свої особливості. Використовуються насамперед неорганічні речовини, наприклад глину, яка є сумішшю величезної кількості мінералів. Отощители регулюють пластичність і формують структуру черепка. Легкоплавкі матеріали (плавні) здатні знижувати температуру випалу та сприяти спіканню черепка. Зазвичай виготовлення керамічних виробів використовують:

  • глина;
  • каолін;
  • кварц чи кварцовий пісок;
  • легкоплавкі матеріали (наприклад, кістяний зол або польовий шпат).

Для виробництва фаянсового кухонного начиння використовують білу глину, яка має меншу термостійкість та міцність. Однак відрізняється пористістю та товщиною стінок, не вбирає сторонні запахи та вологу. Згодом фаянсовые вироби немає мелодійного звуку, як порцелянові, проте відрізняються низьким, короткочасним звучанням під час удару. Через деякий час на дні такого посуду можуть з'явитися тріщини. Традиційно з фаянсу виготовляють чашки, кавові та чайні сервізи.

Теракотовий посуд виготовляється з червоної глини і не покривається глазур'ю. Посуд може мати чорний, світло-бежевий, коричневий чи червоний кольори. Вироби з такої глини є низькостійкими до вологого середовища.

Фарфор також виготовляють із білої глини, яка характеризується легкою вагою, вишуканим зовнішнім виглядом, міцністю та стійкістю до високих температур та дії кислот. Якщо порівнювати з фаянсовими виробами, то порцеляновий посуд є міцнішим до механічних пошкоджень, а також зберігає тепло на довгий час. Якщо ви хочете переконатися, що це справжня порцеляна, слід легенько вдарити покриття чашки і ви повинні почути чисте та мелодійне звучання.

Як правильно вибрати керамічний посуд

Інтернет-магазин Посуди рекомендує кілька корисних порад при виборі якісного керамічного посуду, який послужить на вашій кухні довгий час. По-перше, слід розібратися, як виготовляються керамічні вироби для кухні. По-друге, потрібно визначитися з якою метою буде використовуватися такий посуд: для приготування страв на кухні, для подачі в ресторані або кафе, для вживання в їдальні. По-третє, при виборі керамічного посуду необхідно звернути особливу увагу на:

  1. Тип кераміки.
  2. Залежно від типу кераміки, можна вибрати теракотовий, фаянсовий або порцеляновий посуд.

  3. Колір.
  4. Кольорова кераміка має величезну популярність серед споживачів. Такий посуд має яскравий дизайн та вражає вишуканим зовнішнім виглядом.

  5. Наявність малюнка.
  6. Оригінальний малюнок на поверхні тарілки або чашки робить посуд більш презентабельним. Не варто забувати, що якісний посуд, виготовлений із високоякісної кераміки, не повинен бути повністю покритий малюнком. Адже на непокритій області тарілки можна побачити справжній колір кераміки та відсутність подряпин.

  7. Перевірений бренд.
  8. Найкращими світовими виробниками керамічного посуду для кухні та ресторанів вважають Ceraflame (Бразилія); французька Le Creuset, Emile Henry; Frybest (Південна Корея); польська Boleslawiec, Lubiana, Cmielow, Karolina; Latvijas Keramika (Латвія); німецька Seltmann Weiden.

  9. Відсутність дефектів.
  10. Якісний посуд з кераміки повинен мати гладку поверхню. На ній не повинно бути подряпин, сколів та інших механічних ушкоджень.

  11. Набір.
  12. Як відомо, посуд у наборі купувати вигідніше, адже комплект кухонного начиння обійдеться вам набагато дешевше, ніж якщо купувати окремо кожен елемент посуду. Крім того, посуд у наборі має однакове забарвлення та декор, у зв'язку з цим вам не доведеться витрачати час на ідеальну добірку посуду за колірною гамою та дизайном.

  13. Декор.
  14. Для щоденного використання нагоді керамічний посуд без декору. Декорований дорогоцінним камінням або авторським малюнком посуд може прикрасити будь-який святковий стіл, а також стати чудовим подарунком на новосілля.

    Теги фарфоровая посуда столовая посуда тарелки чашки кружки керамика


    Другие статьи
    Чи можна використовувати скляний посуд у газовій духовці
    У якому посуді готувати фондю
    Як мікрохвильова пічка впливає на посуд та їжу
    Який посуд має бути на кухні