mirposudy.com.ua

Вхід до кабінету
  • (044) 337-91-11
  • (098) 79-1111-6
  • (050) 70-1111-6
  • (093) 70-1111-6
Ми працюємо:
ПН-ПТ: 09:00 - 18:00
СБ: 10:00 - 15:00 НД: вихідний
самовивіз
ПН-ПТ: 10:00-18:00

У кошику 0 товарів
на суму 0грн.

Оформити замовлення

Як мікрохвильова пічка впливає на посуд та їжу

Чому важливо їсти та розігрівати їжу у правильному посуді

Як відомо, від повноцінного раціону залежить здоров'я, а згодом і добробут людини. Як показують дослідження, правильно виготовлені з натуральних продуктів страви - це ще не весь секрет здорового раціону. Вчені довели, що посуд, в якому готують та подають їжу, впливає на апетит.

Приготування їжі в каструлі, виготовленої з небезпечного для організму людини матеріалу, може негативно вплинути на роботу шлунково-кишкового тракту. Їжа може мати специфічний смак, а також спровокувати отруєння. Виробники якісного посуду гарантують не тільки безпеку для здоров'я, а й практичність та зручність у використанні.

Як мікрохвильова пічка впливає на посуд та їжу

Микроволновая печь

Напевно, багато хто думав над тим, чи впливає посуд на їжу при розігріванні в мікрохвильовій печі. Виділяють кухонне начиння, а також продукти харчування, які краще не розігрівати в мікрохвильовій печі. Посуд, виготовлений з деяких матеріалів, негативно позначається на їжі при розігріванні:

  1. Металевий та пластмасовий посуд.
  2. Такий тип посуду краще не використовувати у мікрохвильовій печі.

  3. Тарілки або чашки із позолотою.
  4. Будь-яке кухонне начиння з позолотою краще не вживати для розігріву їжі, тому що посудина може потріскатися, а мікрохвильова пічка прийти в непридатність.

  5. Заморожені продукти.
  6. Не рекомендується розморожувати заморожене м'ясо в мікрохвильовій печі, так як середина може залишитися замороженою, а в самому продукті зруйнуватися вітамін В12. Ягоди і фрукти не втрачають своїх смакових якостей при розігріві в мікрохвильовій печі, проте позбавляються безлічі поживних речовин.

  7. Розігрійте лише у відкритих контейнерах.
  8. Фахівці не рекомендують розігрівати їжу в щільно закритому посуді, адже це може призвести до поломки кухонного інструменту.

  9. Алюмінієва фольга.
  10. Фольга, як і інші металеві елементи є забороненим предметом для вживання в мікрохвильовій печі.

  11. Брокколі.
  12. Найкращий спосіб розморозити брокколі – приготувати на пару. У разі розігріву або приготування таких овочів у мікрохвильовій печі, губляться всі корисні речовини.

  13. Грудне молоко.
  14. У грудному молоці містяться ферменти, які мають антибактеріальні властивості. У процесі нагрівання активність таких ферментів значно знижується, що зумовлює зростання бактерій.

Як правильно вибрати посуд для мікрохвильової печі

Існує кілька типів посуду, який не підходить для розігріву та приготування страв у мікрохвильовій печі. Серед такого посуду потрібно виділити: кухонне начиння з матовими, металевими або позолоченими деталями, пластикові та паперові вироби з восковим покриттям, кераміку без глазурі, фольгу та алюміній. Тонке скло та кухонні предмети із силуміну також заборонені до використання у мікрохвильовій печі.

Інтернет-магазин Світ Посуд пропонує ознайомитися з кількома рекомендаціями, які допоможуть вам вибрати відповідний посуд для приготування улюблених страв у мікрохвильовій печі. По-перше, рекомендується вибирати посуд тільки надійних виробників, товари яких відрізняються довговічністю у використанні та практичністю у використанні. По-друге, необхідно звернути особливу увагу на:

  1. Форма.
  2. Для мікрохвильових печей краще використовувати круглий або овальний посуд. Вироби квадратної форми не підходять для використання в мікрохвильовій печі, тому що в кутах концентрується більше енергії, що призводить до спалювання їжі.

  3. Матеріал виготовлення.
  4. Завдяки високій проникності для електромагнітних хвиль, скляний посуд є одним із найбільш підходящих варіантів для розігріву їжі в мікрохвильовій печі. Жароміцне скло також є дуже практичним у використанні, оскільки дозволяє візуально стежити за приготуванням їжі. Скляний посуд також має презентабельний та красивий зовнішній вигляд.

    Керамічний посуд підходить для розігріву різноманітних каш та супів. У зв'язку з товстими стінками каструль, посудина повністю нагрівається, а їжа лише частково. Керамічний посуд швидко нагрівається, тому слід бути обережним, щоб не обпектися.

    Фарфоровий, як і фаянсовий посуд, можна використовувати в мікрохвильовій печі, тільки якщо на виробах немає малюнків або металевих візерунків. Небажано використовувати посуд з тріщинами, адже це може призвести до того, що кухонне начиння розпадеться на частини. Також не рекомендується використовувати пластикове, кришталеве, паперове, металеве та звичайне скляне кухонне начиння.

  5. Високоякісний виробник.
  6. Серед перевірених світових виробників посуду для мікрохвильової печі виділяють французький Luminarc, Pyrex, Pyroflam, Corning, Arcopal; Simax (Чехія); польська Wolomin; Nadir (Бразилія); італійська Tognana.

  7. Тонкощі догляду.
  8. Кухонне начиння для використання в мікрохвильовій печі повинно бути практичним і не вимагати особливого догляду.

  9. Відсутність подряпин.
  10. Будь-які дефекти, такі як тріщини або подряпини, сприяють нерівномірному розігріванню посуду і можуть призвести до вибуху мікрохвильової печі.

  11. Декор.
  12. Варто уникнути використання посуду з металевими візерунками та малюнками. При нагріванні металевий декор може призвести до появи іскор та згодом поломки апаратури.

  13. Практичність та жароміцність.
  14. Посуд для мікрохвильової печі повинен бути зручним у використанні і стійким до різких перепадів температур.


    Другие статьи
    Який посуд має бути на кухні
    У якому посуді краще зробити карамель
    Чим сервіз відрізняється від звичайного посуду
    Чим гарний порцеляновий посуд