mirposudy.com.ua

Вхід до кабінету
  • (044) 337-91-11
  • (098) 79-1111-6
  • (050) 70-1111-6
  • (093) 70-1111-6
Ми працюємо:
ПН-ПТ: 09:00 - 19:00
СБ: 10:00 - 15:00 НД: вихідний
самовивіз
ПН-ПТ: 10:00-18:00

У кошику 0 товарів
на суму 0грн.

Оформити замовлення

Чим сервіз відрізняється від звичайного посуду

Історія виникнення сервізу

Кілька століть тому приймати їжу з гарного та якісного посуду могли лише дуже багаті та знатні люди. Якісне кухонне начиння з дорогоцінних матеріалів вважалося ознакою статусу та багатства. Пік популярності припадає на 18 століття, коли в Європі з'являються вироби з порцеляни.

Не дивно, що і в наш час порцеляновий посуд дуже затребуваний. Порцеляна є міцним матеріалом, відмінно піддається обробці і має вишуканий вигляд. Столовий сервіз із порцеляни може стати незамінним подарунком для того, хто цінує справжню красу та високу якість.

Чим відрізняється сервіз від набору

Сервиз

Головною відмінністю сервізу від набору посуду є його призначення. Набори посуду використовують для приготування їжі, сервіз грають іншу роль на кухні. Здебільшого сервізи використовують із вишуканої подачі страв на святковому столі. Вирізняють сервізи на дві, чотири, шість, або дванадцять персон. Число предметів у сервізі буває різне, кількість найменувань залежить від виробника та різновиду сервізу. Залежно від призначення сервізи поділяються на:

  1. Чайний.
  2. Традиційно чайний сервіз складається із заварювального чайника, набору чашок, молочника, цукорниці, блюдця, маслянки та підставки для лимона.

  3. Їдальня (обідній).
  4. До складу такого сервізу зазвичай входить дрібна та пиріжкова тарілка, тарілка для подачі перших страв та закусок, оселедниця, салатник та супниця.

  5. Десертний.
  6. Складовими елементами десертного сервізу є тарілки для сервірування десертів, страви для солодощів та морозива, цукерниці та вази для фруктів.

  7. Кавовий.
  8. Сервіз для кави має однаковий склад із чайним сервізом, тільки замість заварника у кавовому сервізі знаходиться френч-прес. Єдиною відмінністю кавового сервізу можна вважати менший розмір чашок та декор.

  9. Дитячий столовий сервіз.
  10. Посуд у столовому сервізі для дітей має яскраву кольорову гаму та відрізняється невеликим розміром.

  11. Сервіз для сніданку.
  12. У набір посуду для сніданку входять підставки для яєць, тарілки для других страв та каш, кілька чашок із блюдцями.

Як правильно вибрати сервіз для дому, дачі та ресторану

Інтернет-магазин Світ Посуд підібрав кілька рекомендацій, які допоможуть вам легко вибрати відповідний для вас сервіз. По-перше, зверніть увагу на матеріал виготовлення, який має бути міцним, довговічним та стійким до використання у посудомийній машині. По-друге, не варто забувати, що на якісний товар має бути сертифікат та гарантійний талон, який свідчить про якість продукції. По-третє, рекомендується також звернути особливу увагу на:

  1. Матеріал виготовлення.
  2. Серед найкращих матеріалів для виготовлення сервізів виділяють порцеляну, кераміку, фаянс, кришталь та скло. Порцелянові вироби відрізняються витонченим зовнішнім виглядом, а також здатні довго зберігати температуру їжі. Сервізи з порцеляни підійдуть для особливої нагоди і додадуть вашому столу урочисту атмосферу. Фаянсові сервізи коштують дешевше за порцелянові. Зазвичай фаянсову посуд використовують для щоденного використання.

    Скляні сервізи користуються величезною популярністю завдяки перевагам матеріалу. Скло відрізняється міцністю, стійкістю до хімічних речовин та термостійкістю. Кришталеві сервізи мають вишуканий вигляд, витончений блиск, а також відрізняються пишністю форм та граней. Незважаючи на те, що такий тип матеріалу потребує особливого догляду, кришталеві вироби мають величезний попит у сучасних господинь.

  3. Виробник.
  4. Відомими світовими виробниками якісних їдалень та інших сервізів вважають Arte Italica (США); німецька Villeroy & Boch, Kahla; Noritake (Японія); англійська Royal Doulton, Wedgwood; Bernadotte, Bohemia Crystal (Чехія); бельгійський BergHOFF; Cristalleria Italiana (Італія).

  5. Тип сервізу.
  6. При виборі сервіз варто звернути увагу на призначення. Ви можете вибрати столовий, десертний, чайний або кавовий сервізи, які підійдуть для використання на кухні, так і в ресторані або інших закладах громадського харчування.

  7. Кількість осіб.
  8. Залежно кількості персон виділяють набори на дві, чотири, шість чи дванадцять людина.

  9. Декор.
  10. Сервізи можуть бути прикрашені коштовним камінням, золотом чи сріблом. Такі сервізи найбільше підходять для урочистих випадків.

  11. Колір.
  12. Слід звернути увагу до колір тарілок, чашок та інших судин у наборі. Вони повинні мати натуральний колір матеріалу, з якого їх виготовили. Колір посуду також має гармонійно поєднуватися з інтер'єром кімнати.

  13. Додаткові аксесуари.
  14. Досить часто у сервізах можна побачити додаткові елементи для сервірування столу. Наприклад, підставки чи кільця для серветок, статуетки, свічки, декоративні вази.

    Теги фарфоровая посуда столовая посуда столовые сервизы чайные сервизы тарелки кофейные сервизы чашки


    Другие статьи
    Чим гарний порцеляновий посуд
    Чим шкідливий силіконовий посуд
    Чим можна замінити миючий засіб для посуду
    Для чого потрібні креманки