mirposudy.com.ua

Вхід до кабінету
  • (044) 337-91-11
  • (098) 79-1111-6
  • (050) 70-1111-6
  • (093) 70-1111-6
Ми працюємо:
ПН-ПТ: 09:00 - 19:00
СБ: 10:00 - 15:00 НД: вихідний
самовивіз
ПН-ПТ: 10:00-18:00

У кошику 0 товарів
на суму 0грн.

Оформити замовлення

Чим шкідливий силіконовий посуд

Чому люди купують силіконовий посуд

Останнім часом силіконові форми для випікання стали справжнім порятунком для багатьох господарок. Силіконовий посуд є еластичним, універсальним і має гладку поверхню, яка виділяється антипригарними властивостями. Для приготування в такому посудині можна використовувати мінімальну кількість олії. Кухонне начиння із силікону стійке до появи корозії та хімічно інертне. Величезну популярність силіконових виробів у наш час можна пояснити багатий вибором кольорової гами.

Силіконовий посуд виготовляють із синтетичного харчового каучуку, який є безпечним для здоров'я. Небезпека силікону може ховатися у складі фарб, які використовують при виготовленні форм для випікання. Силіконовий посуд переважно прийнято використовувати на кухні. Вона відрізняється від керамічної та фарфорової пластичністю, практичністю та зручністю у використанні, а також антипригарними властивостями.

Шкода та недоліки силіконового посуду

Кухонный коврик из силикона

Як відомо, силіконові вироби можуть бути небезпечними для нашого організму. Крім цього, посуд із силікону вимагає особливого догляду та схильний до деформування. Для очищення небажано використовувати абразивні матеріали, краще використовувати дерев'яні чи силіконові лопаточки. Силіконовий посуд має інші недоліки:

  • деформування за високих температур;
  • нестійкість до механічних ушкоджень;
  • може бути токсичною та складатися з небезпечних для здоров'я компонентів;
  • потребує особливого догляду;
  • не можна ставити такий посуд на відкритий вогонь чи розігріту конфорку;
  • безліч підробок над ринком посуду;
  • одним із складових елементів такого посуду може бути пластик.

Який посуд можна використовувати замість силіконового

Таким чином, силіконовий посуд має безліч переваг та особливостей, але також може бути небезпечним для здоров'я. Такий посуд можна вживати лише тоді, коли достеменно відомо, що це не підробка. Інтернет-магазин Мир Посуд склав список матеріалів для виготовлення посуду для духовки, який можна використовувати як альтернативу до силіконових виробів:

  1. Жароміцне скло.
  2. Для приготування запіканок, пирогів та шарлотки рекомендується використовувати форми, виготовлені з термостійкого скла. Посуд із жароміцного скла можна використовувати для розігріву їжі в мікрохвильовій печі, духовці, а також для заморожування продуктів та їх приготування на електричних або газових плитах. Скло є безпечним матеріалом, який утримує тепло на довгий час та не виділяє шкідливих речовин.

  3. Нержавіюча сталь.
  4. Матеріал є стійким до високих температур та впливу кислот. Форми для запікання з нержавіючої сталі коштують відносно недорого і не потребують особливого догляду. Крім того, нержавіюча сталь є безпечним для здоров'я матеріалом. Сталевий посуд для використання в духовці має міцну конструкцію і не деформується.

  5. Чавун.
  6. Однією з головних переваг чавунних виробів можна назвати довговічність матеріалу та зручність у використанні. Їжа в чавунному посуді нагрівається повільно та рівномірно. Чавунні листи стійкі до корозії та ударів, а також ідеально підходять для приготування різноманітних десертів, випічки, м'ясних та рибних страв. Завдяки потовщеному дну та товстим стінкам тепло рівномірно розподіляється по поверхні посуду.

  7. Алюміній.
  8. Їжа в алюмінієвому посуді нагрівається досить швидко, адже алюміній має хорошу теплопровідність. Алюмінієві форми ідеально підійдуть для випікання печива, мафінів та коржів для піци або тортів. Серед інших переваг цього матеріалу варто виділити легку вагу, ергономічну конструкцію та практичність в експлуатації. Крім цього, алюмінієве кухонне начиння має презентабельний зовнішній вигляд і недорогу вартість.

  9. Кераміка.
  10. Керамічний посуд є екологічно чистим і абсолютно безпечним для людського організму. Форми для випікання з кераміки здатні зберігати корисні речовини продуктів і тривалий час утримувати тепло. Крім того, керамічні форми відрізняються універсальністю, тому що їх можна використовувати і в духовці, і в мікрохвильовій печі.

  11. Тефлон.
  12. Головним плюсом тефлону вважають здатність витримувати високу температуру. Тефлонові вироби можуть мати антипригарне покриття, яке запобігає пригоранню їжі до поверхні посудини. Тефлон також є стійким до високих температур матеріалом.

  13. Папір.
  14. Паперові одноразові формочки для випікання виготовляються із багатошарового картону, пергаменту або паперу, що відрізняються стійкістю до високої температури. Такі форми здатні зберегти форму страви та легко дістати їжу після приготування. Висока теплопровідність дозволяє продуктом рівномірно прогріватися з усіх боків.


    Другие статьи
    Чим можна замінити миючий засіб для посуду
    Для чого потрібні креманки
    Як вибрати фарфоровий сервіз
    Чи можна мити чавунні сковорідки в посудомийці