mirposudy.com.ua

Вхід до кабінету
  • (044) 337-91-11
  • (098) 79-1111-6
  • (050) 70-1111-6
  • (093) 70-1111-6
Ми працюємо:
ПН-ПТ: 09:00 - 19:00
СБ: 10:00 - 15:00 НД: вихідний
самовивіз
ПН-ПТ: 10:00-18:00

У кошику 0 товарів
на суму 0грн.

Оформити замовлення

Як вибрати фарфоровий сервіз

Історія походження порцелянових сервізів

Перший порцеляновий сервіз з'явився кілька століть тому на території Китаю, де вперше розпочалося виробництво фарфорових виробів. Вперше у Європі сервізи з порцеляни з'явилися на початку 18 століття. Порцеляновий сервіз у будинку вважався ознакою достатку та багатства. Протягом багатьох років фарфорові вироби можна було побачити лише на столі короля чи впливових вельмож. У наш час порцеляновий посуд користується величезною популярністю у багатьох сучасних господарок.

Залежно від призначення порцелянові сервізи поділяють на чайні, кавові, десертні та столові. Традиційно чайний сервіз складається з чашок, блюдець, заварника, молочника та цукорниці. Кавовий сервіз має ідентичний склад, проте відрізняється від чайного розміром та декором. До складу столового сервізу входять тарілки, чашки, супниці та столові прилади.

Навіщо потрібні порцелянові сервізи

Фарфоровый сервиз

Залежно від матеріалу виготовлення виділяють керамічні, скляні, фарфорові, фаянсові та кришталеві сервізи. Усі типи наборів посуду мають свої переваги та недоліки. Порцелянові сервізи мають безліч переваг у порівнянні з іншими.

Напевно, багато хто замислювався над тим, чому саме фарфорові сервізи є настільки популярними серед господарок. По-перше, тому що сервізи з порцеляни можуть стати чудовим подарунком не тільки для поціновувачів антикваріату, а й для тих, хто любить гарний та якісний посуд. По-друге, фарфорові сервізи мають інші переваги:

  • надають столу урочистої атмосфери;
  • мають цікавий та оригінальний дизайн;
  • приємне для слуху мелодійне звучання;
  • екологічність матеріалу виготовлення;
  • порцеляна має малу теплопровідність, тому утримує страви залишаються теплими довгий час;
  • тривалий термін експлуатації;
  • висока міцність.

Як правильно вибрати фарфоровий сервіз

Щоб вибрати відповідний комплект посуду з фарфору, необхідно знати, як відрізнити якісний фарфоровий сервіз від неякісного. По-перше, фарфорові вироби рекомендується купувати лише у перевірених виробників. По-друге, якісний порцеляновий посуд відрізняється правильною геометрією, тому всі вироби повинні щільно прилягати до поверхні столу. По-третє, слід також звернути особливу увагу на:

  1. Відсутність дефектів.
  2. Поверхня якісних фарфорових виробів має бути гладкою, крім того, на ній не повинно бути подряпин та інших вад.

  3. Виробник.
  4. Найкращими виробниками фарфорового посуду вважають Richard Ginori (Італія); англійська Wedgwood, Churchill; Weimar Porzellan, Villeroy & Boch, Falkenporzellan (Німеччина); французька Medard De Noblat; BergHOFF (Бельгія); польський Krzysztof WAWEL, Chodzies, Cmielow; Epiag, Leander, Rudolf Kampf, Thun (Чехія); Російська Імператорська порцеляна.

  5. Колір виробу.
  6. Ознакою якісного порцеляни є вершковий або молочний відтінок білого кольору.

  7. Тип сервізу.
  8. Залежно від призначення виділяють столові, десертні, чайні та кавові сервізи.

  9. Мелодичне звучання.
  10. Справжня якісна порцеляна при легкому постукуванні видає чистий мелодійний звук.

  11. Вартість.
  12. Ціна порцелянового сервізу не може бути дешевою. Вартість сервізу з порцеляни може залежати від кількості предметів та наявності ручного розпису чи декору.

  13. Глазур.
  14. Перед випалом порцелянові предмети покривають глазур'ю. Якщо глазур нанесена правильно, то на поверхні посуду не повинно бути подряпин або інших неточностей.

    Теги фарфоровая посуда столовая посуда столовые сервизы чайные сервизы фарфор кофейные сервизы


    Другие статьи
    Чи можна мити чавунні сковорідки в посудомийці
    Чому чорніє срібна ложка
    Які бувають салатники
    Як правильно вибрати овочерізку