mirposudy.com.ua

Вхід до кабінету
  • (044) 337-91-11
  • (098) 79-1111-6
  • (050) 70-1111-6
  • (093) 70-1111-6
Ми працюємо:
ПН-ПТ: 09:00 - 19:00
СБ: 10:00 - 15:00 НД: вихідний
самовивіз
ПН-ПТ: 10:00-18:00

У кошику 0 товарів
на суму 0грн.

Оформити замовлення

Чому чорніє срібна ложка

Особливості срібних ложок

Останнім часом ложки зі срібла стали дуже популярними серед сучасних господарок. Головна причина популярності полягає в тому, що срібна ложка в порівнянні з рештою має безліч переваг. По-перше, відрізняється вишуканим зовнішнім виглядом та оригінальним дизайном. По-друге, такі ложки мають легку вагу та ергономічну конструкцію. По-третє, ложки зі срібла мають високі антисептичні властивості, а також виготовляються з безпечного для людського організму матеріалу.

Крім того, срібні столові прилади ідеально підійдуть для сервірування святкового столу та наголосять на урочистій атмосфері свята. Набір срібних ложок стане чудовим подарунком на день народження для справжнього естету та поціновувача гарного кухонного начиння. Столове срібло може послужити чудовим подарунком на честь весілля чи новосілля. Ще однією перевагою виробів з якісного срібла вважають стійкість до високих температур та впливу кислот.

Причини почорніння срібних ложок

Почернение серебряных ложек

Наші пращури помітили, що наші пращури вже давно помітили, що срібло з роками починає чорніти. Спочатку передбачалося, що срібло можна використовувати як оберега від пристріту. Тому коли, наприклад, срібний ланцюжок раптово потемнів, на думку наших предків, це означало, що прикраса ввібрала негативну енергію. Серед основних причин потемніння або почорніння столового срібла та срібних виробів виділяють:

  1. Випробування виробу.
  2. Низька проба срібла (600, 750) є головною причиною потемніння срібних прикрас та посуду.

  3. Хімічний склад повітря
  4. Почорніння срібла може статися, коли ви переїдете в місцевість, де у повітрі багато сірководню.

  5. Вологість.
  6. Одним із складових компонентів срібних виробів є мідь, схильна до окислення.

  7. Сірка.
  8. Людський піт містить велику кількість солей та амінокислот, у складі яких знаходиться сірка. Під впливом компонентів, у яких може бути сірка, срібло починає чорніти.

  9. Висока температура.
  10. При інтенсивному фізичному навантаженні виділяється багато поту, у зв'язку з чим ланцюжок на шиї піддається почорнінню.

  11. Косметика чи ліки.
  12. Багато вчених висунули гіпотезу, що срібні прикраси темніють, якщо людина постійно носить прикрасу і починає користуватися іншою, ніж зазвичай косметикою. Це може бути пов'язано з компонентами, що входять до складу крему для рук чи помади. Потемніння на сріблі також можуть з'являтися, коли людина приймає ліки.

Як правильно зберігати срібні ложки, щоб не почорніли

Щоб срібні ложки служили довгий час і не чорніли, слід пам'ятати, що такий посуд потребує особливого догляду. Інтернет-магазин Посуди підібрав кілька порад, як позбутися почорніння срібних ложок. Спочатку необхідно скористатися підручними властивостями, які знайдуться на кожній кухні:

  1. Харчова сода.
  2. Використовуйте нашатирний спирт.
  3. Протріть кухонне приладдя ганчіркою або серветкою змоченою в оцті.
  4. Приблизно півгодини поварити столове срібло в каструльці з розчином лимонної кислоти та міді (100 г лимонної кислоти та маленький шматочок міді розчинити у 500 мл води).
  5. Спробуйте відтерти чорні плями на сріблі зубною щіткою та пастою.
  6. Приготувати розчин солі (чайну ложку харчової солі розчинити у склянці води) і потримати потемнілі вироби у розчині приблизно 10 хвилин.
  7. Для очищення столового срібла може підійти і звичайне газування, найкраще Coca Cola.

    Другие статьи
    Які бувають салатники
    Як правильно вибрати овочерізку
    Чим чистити емальовану каструлю
    Як вибрати надійний термос