Як правильно вибрати овочерізку
Що таке овочерізка і навіщо вона потрібна
Овочерізка – кухонний інструмент, за допомогою якого можна легко та швидко нарізати овочі. Для нарізки овочів можна використовувати звичайний кухонний ніж. Що ж зробило овочерізку таким популярним серед сучасних господинь — про це ми вам розповімо в сьогоднішній статті.
По-перше, головною перевагою овочерізки перед ножем є її безпека. По-друге, за допомогою овочерізки овочі можна нарізати вдвічі швидше, тим самим заощаджуючи час на інші кухонні операції. По-третє, завдяки овочерізці можна нарізати свіжі овочі кубиками, соломкою, дрібно чи буйно.
Критерії, за якими можна визначити якість овочерізки
Якісний посуд на кухні є не лише ознакою престижу, а й гарантією безпеки для вашого здоров'я. Як відомо, кухонне начиння, виготовлене з неякісних матеріалів, може не тільки зіпсувати смак страви, але й нашкодити роботі шлунково-кишкового тракту. Існує кілька критерій, за якими визначають якість овочерізки:
- перевірений виробник;
- якісний та міцний матеріал виготовлення;
- розмір;
- безпечна конструкція;
- тип овочерізки (механічна чи автоматична);
- колір;
- ціна.
Як правильно вибрати овочерізку
Інтернет-магазин Світ Посуд пропонує кілька порад, які допоможуть вам вибрати відповідну для вашої кухні овочерізку. По-перше, фахівці рекомендують купувати посуд лише у перевірених інтернет-магазинах. По-друге, необхідно також звернути особливу увагу на:
- Безпека.
- Високоякісний виробник.
- Тип овочерізки.
- Ергономічна конструкція.
- Матеріал виготовлення.
- Заточення леза.
- Відсутність дефектів.
Рекомендується підбирати таку овочерізку, яка має безпечну конструкцію.
Серед найкращих світових виробників інструментів для нарізування овочів виділяють DeBuyer, Moulinex (Франція); американський KitchenAid; Cook-n-Co (Бельгія); німецька Westmark, Borner Classic; Philips (Нідерланди).
Виділяють два основні види овочерізок: ручна та електрична. Другий тип найбільше підходить для вживання в ресторанах, кафе та інших закладах громадського харчування. Ручні (механічні) найбільше підійдуть для використання на кухні.
Підбирайте овочерізку зручного для вас розміру, яка буде практичною у використанні та не займе багато місця на вашій кухні.
Оптимальним варіантом матеріалу для виготовлення овочерізок є нержавіюча сталь та харчовий пластик. Посуд з нержавіючої сталі відрізняється міцністю, гігієнічністю та стійкістю до тріщин, корозії та дії кислот. На поверхні такої овочерізки не з'являються бактерії та інші мікроорганізми. Кухонне начиння з нержавіючої сталі не вимагає особливого догляду і не впливає на смак приготовлених страв. Пластикові вироби не відрізняються довговічністю у використанні. Серед переваг пластикових овочерізок варто виділити практичність та легкість в очищенні.
Особливу увагу слід звернути на заточування леза. Теоретично заточити звичайну терку чи овочерізку можна за допомогою звичайного наждачного бруска. Але як показує практика, з метою безпеки та економії часу краще купити новий пристрій для нарізки овочів.
Ще одним з найважливіших критеріїв, за якими варто вибирати овочерізку, є поверхня виробу без подряпин та інших вад.
Теги кухонная посуда овощечистки
Другие статьи
Чим чистити емальовану каструлю
Як вибрати надійний термос
Чим корисна срібна ложка
Як чистити тефлонові сковорідки