mirposudy.com.ua

Вхід до кабінету
  • (044) 337-91-11
  • (098) 79-1111-6
  • (050) 70-1111-6
  • (093) 70-1111-6
Ми працюємо:
ПН-ПТ: 09:00 - 19:00
СБ: 10:00 - 15:00 НД: вихідний
самовивіз
ПН-ПТ: 10:00-18:00

У кошику 0 товарів
на суму 0грн.

Оформити замовлення

Як правильно вибрати овочерізку

Що таке овочерізка і навіщо вона потрібна

Овочерізка – кухонний інструмент, за допомогою якого можна легко та швидко нарізати овочі. Для нарізки овочів можна використовувати звичайний кухонний ніж. Що ж зробило овочерізку таким популярним серед сучасних господинь — про це ми вам розповімо в сьогоднішній статті.

По-перше, головною перевагою овочерізки перед ножем є її безпека. По-друге, за допомогою овочерізки овочі можна нарізати вдвічі швидше, тим самим заощаджуючи час на інші кухонні операції. По-третє, завдяки овочерізці можна нарізати свіжі овочі кубиками, соломкою, дрібно чи буйно.

Критерії, за якими можна визначити якість овочерізки

Овощерезка

Якісний посуд на кухні є не лише ознакою престижу, а й гарантією безпеки для вашого здоров'я. Як відомо, кухонне начиння, виготовлене з неякісних матеріалів, може не тільки зіпсувати смак страви, але й нашкодити роботі шлунково-кишкового тракту. Існує кілька критерій, за якими визначають якість овочерізки:

  • перевірений виробник;
  • якісний та міцний матеріал виготовлення;
  • розмір;
  • безпечна конструкція;
  • тип овочерізки (механічна чи автоматична);
  • колір;
  • ціна.

Як правильно вибрати овочерізку

Інтернет-магазин Світ Посуд пропонує кілька порад, які допоможуть вам вибрати відповідну для вашої кухні овочерізку. По-перше, фахівці рекомендують купувати посуд лише у перевірених інтернет-магазинах. По-друге, необхідно також звернути особливу увагу на:

  1. Безпека.
  2. Рекомендується підбирати таку овочерізку, яка має безпечну конструкцію.

  3. Високоякісний виробник.
  4. Серед найкращих світових виробників інструментів для нарізування овочів виділяють DeBuyer, Moulinex (Франція); американський KitchenAid; Cook-n-Co (Бельгія); німецька Westmark, Borner Classic; Philips (Нідерланди).

  5. Тип овочерізки.
  6. Виділяють два основні види овочерізок: ручна та електрична. Другий тип найбільше підходить для вживання в ресторанах, кафе та інших закладах громадського харчування. Ручні (механічні) найбільше підійдуть для використання на кухні.

  7. Ергономічна конструкція.
  8. Підбирайте овочерізку зручного для вас розміру, яка буде практичною у використанні та не займе багато місця на вашій кухні.

  9. Матеріал виготовлення.
  10. Оптимальним варіантом матеріалу для виготовлення овочерізок є нержавіюча сталь та харчовий пластик. Посуд з нержавіючої сталі відрізняється міцністю, гігієнічністю та стійкістю до тріщин, корозії та дії кислот. На поверхні такої овочерізки не з'являються бактерії та інші мікроорганізми. Кухонне начиння з нержавіючої сталі не вимагає особливого догляду і не впливає на смак приготовлених страв. Пластикові вироби не відрізняються довговічністю у використанні. Серед переваг пластикових овочерізок варто виділити практичність та легкість в очищенні.

  11. Заточення леза.
  12. Особливу увагу слід звернути на заточування леза. Теоретично заточити звичайну терку чи овочерізку можна за допомогою звичайного наждачного бруска. Але як показує практика, з метою безпеки та економії часу краще купити новий пристрій для нарізки овочів.

  13. Відсутність дефектів.
  14. Ще одним з найважливіших критеріїв, за якими варто вибирати овочерізку, є поверхня виробу без подряпин та інших вад.

    Теги кухонная посуда овощечистки


    Другие статьи
    Чим чистити емальовану каструлю
    Як вибрати надійний термос
    Чим корисна срібна ложка
    Як чистити тефлонові сковорідки