mirposudy.com.ua

Вхід до кабінету
  • (044) 337-91-11
  • (098) 79-1111-6
  • (050) 70-1111-6
  • (093) 70-1111-6
Ми працюємо:
ПН-ПТ: 09:00 - 19:00
СБ: 10:00 - 15:00 НД: вихідний
самовивіз
ПН-ПТ: 10:00-18:00

У кошику 0 товарів
на суму 0грн.

Оформити замовлення

Чим корисна срібна ложка

Історія срібних ложок

Срібний посуд був популярним не тільки в наш час. Стародавні єгиптяни, елліни та жителі Римської Імперії вважали срібло в будинку ознакою достатку, розкоші та багатства. Крім престижу, срібне кухонне начиння відрізнялося лікувальними знезаражуючими властивостями.

Наприклад, коли армія одного з найбільших полководців в історії, Олександра Македонського, завойовувала Індію, воїни користувалися лише срібними приладами, щоб захиститися від поширених у країні інфекцій. На території сучасної України срібні вироби стали широко відомі після хрещення Київської Русі князем Володимиром 988 року. У наш час столові прилади із срібла широко використовують у ресторанах, кафе та інших закладах громадського харчування, які мають високий рейтинг та величезну кількість клієнтів.

Чим відрізняється срібна ложка від інших ложок

Серебряная ложка

Столові ложки є незамінним предметом кухонного начиння на кожній кухні. Залежно від матеріалу виготовлення виділяють ложки: сталеві, срібні, алюмінієві, дерев'яні, мельхіорові. Сьогодні ми поговоримо про те, чим відрізняються срібні прилади від решти столового посуду.

Срібло є одним з найблагородніших матеріалів, який має різноманітні властивості. Наприклад, срібні вироби відрізняються міцністю та практичністю у використанні, екологічно чистим матеріалом виготовлення та величезним вибором декору. Столові ложки зі срібла мають безліч переваг, серед яких виділяють:

  • естетичний зовнішній вигляд;
  • має антисептичні властивості;
  • легка вага;
  • ергономічна конструкція;
  • довговічність у використанні;
  • зберігає натуральний смак страв;
  • оригінальний дизайн.

Користь та шкода срібних ложок

Напевно, кожен замислювався над питанням, навіщо і чи варто купувати срібні ложки. Столові ложки із срібла можуть стати оригінальною прикрасою на святковому столі. Крім цього, найчастіше люди купують срібні вироби як подарунок. Серед решти переваг срібного посуду варто виділити:

  1. Довгий термін використання.
  2. Зазвичай столові прилади із срібла відрізняються тривалим терміном експлуатації. Однак довговічність виробів безпосередньо залежить від проби та регулярного догляду. Як відомо, чим вища проба, тим якісніший виріб. Не рекомендується купувати срібло низької проби (600 або 750), краще віддати перевагу високоякісному стерлінговому сріблу 925 проби.

  3. Фамільна цінність.
  4. Дорогий срібний столовий сервіз стане не лише справжньою окрасою святкового столу, а й сімейною реліквією, яку можна передавати з покоління до покоління.

  5. Чудовий варіант для подарунка.
  6. Ложку або вилку, виготовлену зі срібла найвищої проби, можна вручити на день народження не тільки поціновувачам оригінальних подарунків, а й тим, хто любить вишукане кухонне начиння. Срібна маленька ложечка є традиційним подарунком на хрестини або на честь появи у дитини першого зубика.

  7. Дезінфекційні особливості.
  8. Срібло має гарні антибактеріальні властивості. Срібний посуд іонізує їжу та рідини. Їжа та вода в такому посуді здатна покращити процес травлення, зміцнити імунітет та запобігти різноманітним захворюванням шлунково-кишкового тракту.

  9. Декор елемент.
  10. Срібні вироби відрізняються вишуканістю та пишністю форм. Декоровані столові сервізи із срібла відмінно поєднуються з будь-яким дизайном. Крім того, срібний посуд надає кімнаті особливої елегантної атмосфери розкоші та комфорту.

  11. Хімічно інертний матеріал.
  12. Срібло не окислюється та не впливає на смакові якості їжі.

  13. Вкладення капіталу.
  14. Срібний посуд може стати предметом інвестицій, адже срібло завжди в побуті.

Як відомо, незважаючи на величезну кількість переваг, срібний посуд має свої недоліки. По-перше, згодом срібні вироби можуть потемніти. По-друге, на жаль, все більше і більше на ринку з'являються підробки, які важко відрізнити від якісного срібла. Незважаючи на це, срібний посуд завжди стане в нагоді в будинку. Про те, чому чорніє срібний посуд, ви зможете дізнатися прочитавши наступну статтю.

    Теги столовая посуда ложки уход за посудой серебряная посуда


    Другие статьи
    Як чистити тефлонові сковорідки
    Що таке казан і як правильно його вибрати
    Ідеї для святкового столу
    Що таке емальований посуд