mirposudy.com.ua

Вхід до кабінету
  • (044) 337-91-11
  • (098) 79-1111-6
  • (050) 70-1111-6
  • (093) 70-1111-6
Ми працюємо:
ПН-ПТ: 09:00 - 19:00
СБ: 10:00 - 15:00 НД: вихідний
самовивіз
ПН-ПТ: 10:00-18:00

У кошику 0 товарів
на суму 0грн.

Оформити замовлення

Як чистити тефлонові сковорідки

Що таке тефлон

Тефлон (політетрафторетилен) - це пластмаса, яка відрізняється особливими хімічними та фізичними властивостями. Матеріал широко використовують для виготовлення покриття для каструль, сотейників та сковорідок. Тефлон є хімічно інертним матеріалом, який має гарну стійкість до високих та низьких температур.

Крім того, тефлонове покриття швидко нагрівається та рівномірно розподіляє тепло по всій поверхні посудини. У процесі приготування продукти не прилипають до поверхні сковорідки, що дозволяє використовувати мінімальну кількість олії при жарінні. Однак не варто забувати, що тефлонові сковорідки також мають свої недоліки: за дуже високої температури тефлон може виділяти канцерогенні речовини, небезпечні для людського організму. Ще одним мінусом вважають те, що такий тип покриття дуже легко пошкодити, якщо використовувати металеві лопатки.

Чим відрізняються сковороди із тефлоновим покриттям від інших сковорідок

Тефлоновая сковородка

У ресторанах, їдальнях, кафе та інших закладах громадського харчування поруч із керамічними та чавунними дедалі популярнішими стають сковорідки з наявністю антипригарного покриття. Існує кілька видів покриття, що має антипригарні властивості: тефлонове, титанове, керамічне, мармурове та гранітне. Посуд з тефлоновим покриттям має безліч переваг, серед яких виділяють:

  • не потребує особливого догляду;
  • тривалий термін експлуатації;
  • для приготування потрібна мінімальна кількість олії;
  • не впливає на смакові якості їжі;
  • стійка до дії кислот;
  • довго зберігає тепло;
  • швидке та рівномірне нагрівання.

Особливості чищення сковорідок із тефлоновим покриттям

Тефлонові сковорідки не вимагають спеціального догляду, проте варто знати, як їх правильно чистити. По-перше, слід пам'ятати, що тефлонове покриття не є стійким до різких перепадів температур. По-друге, використовуйте тільки перевірені хімічні засоби для очищення антипригарного покриття (спеціальні спреї, піна, гелі, крем). По-третє, тефлонове покриття, що пригоріло, можна почистити за допомогою підручних засобів:

  1. Харчова сода.
  2. Слід набрати в сковорідку води та додати кілька столових ложок соди, потім прокип'ятити вміст у сковороді. Після того, як посудина охолоне, необхідно злити суміш і ретельно промити сковорідку проточною водою.

  3. Гірчичний порошок.
  4. Щоб почистити сковорідку від невеликого нагару, достатньо нанести трохи гірчичного порошку на м'яку губку, а потім двічі промити сковорідку холодною водою.

  5. Зубна паста.
  6. Потрібно змастити внутрішню поверхню посуду зубною пастою, почекати кілька хвилин, а потім змити.

  7. Господарське мило.
  8. Для очищення тефлонового покриття за допомогою господарського мила знадобиться небагато часу. Для початку необхідно натерти 200 г мила на терці кухонної, потім розчинити його в сковорідці, заповненою водою, і прокип'ятити вміст протягом декількох хвилин. Далі потрібно вилити рідину і ретельно вимити посудину.

Як відомо, щоб уникнути нагару, краще періодично доглядати посудину. Постійний і правильний догляд за покриттям тефлоновим значно допоможе вам заощадити час. Спеціально для наших читачів ми підібрали кілька порад, як правильно доглядати тефлонову сковорідку:

  1. Намагайтеся використовувати лише дерев'яні чи силіконові лопаточки, які не шкодять покриттю.
  2. Рекомендується мити та насухо витирати сковорідку після кожного вживання.
  3. Не варто нагрівати сковорідку вище за 250 градусів, оскільки під впливом високих температур посуд може деформуватися.
  4. Якщо після кожного використання з'являється нагар – значить покриття пошкоджене та краще подумати про покупку нового виробу.
  5. Для очищення можна використовувати лише перевірені хімічні очищувачі.
  6. Не можна використовувати абразивні речовини, для очищення краще вибрати м'яку звичайну губку.
  7. Не слід заливати гарячу сковороду холодною водою, щоб вона охолола. Використовуйте теплу воду або зачекайте, поки сковорідка сама охолоне.

    Теги кухонная посуда сковородки


    Другие статьи
    Що таке казан і як правильно його вибрати
    Ідеї для святкового столу
    Що таке емальований посуд
    Для чого у наборах столових приладів різні виделки