mirposudy.com.ua

Вхід до кабінету
  • (044) 337-91-11
  • (098) 79-1111-6
  • (050) 70-1111-6
  • (093) 70-1111-6
Ми працюємо:
ПН-ПТ: 09:00 - 19:00
СБ: 10:00 - 15:00 НД: вихідний
самовивіз
ПН-ПТ: 10:00-18:00

У кошику 0 товарів
на суму 0грн.

Оформити замовлення

Що таке казан і як правильно його вибрати

Котел - азіатський казанок різноманітної форми та розміру, який призначається для приготування їжі. У наші дні казан користується великою популярністю у жителів Казахстану, Азербайджану та Середньої Азії. У цій статті ми розповімо, що потрібно знати, щоб правильно вибрати казан.

Відпочинок на природі – можливість розслабитися та набратися сил. Щоб добре насолодитися відпочинком на свіжому повітрі, потрібно приготувати смачну їжу. А для цього зможе стати в нагоді казан, який відрізняється багатофункціональністю в приготуванні страв. Величезною перевагою казана вважають його форму, адже їжа нагрівається швидше і надовго зберігає температуру. Крім цього, у такому посудині дуже зручно готувати їжу для великої кампанії.

Яку їжу можна приготувати у казані

Казанок

Котел є справжньою знахідкою для тих, хто любить східну кухню. Адже такий посуд ідеально підходить для приготування шашлику, узбецьких пельмешок, басми, бешбармака, свинячих реберців з цибулькою, молодої картоплі, середньоазіатських супів, а також солянки та харчо. У посудині також можна фарширувати перець, тушкувати м'ясо і навіть варити аджику. Крім того, можна також приготувати:

  • смачний плов;
  • різноманітні тушковані страви з м'ясом та овочами;
  • спекотне;
  • наваристу рибну юшку;
  • гуляш;
  • соковиті реберця;
  • ситну польову кашу з додаванням свіжих овочів.

Рекомендації щодо вибору казана

Інтернет-магазин Світ Посуд надає своїм клієнтам кілька порад, які допоможуть вам підібрати ідеальний казан. По-перше, рекомендуємо звернути увагу на торгову марку та ціну виробу. По-друге, не варто забувати, що якісні вироби не повинні мати будь-яких вад чи подряпин. Ми також рекомендуємо при покупці казанів звернути увагу на:

  1. Матеріал виготовлення.
  2. Найпопулярнішим матеріалом для виготовлення казанів вважається чавун. Адже цей матеріал сприяє рівномірному розподілу тепла на всій поверхні судини, а також зберігає тепло на довгий час. Однак процес приготування їжі в чавунному казані займає трохи більше часу, ніж у казанах, які виготовлені з інших матеріалів. Серед інших переваг чавунних виробів варто також виділити міцність та тривалий термін експлуатації.

    Головною перевагою чавунного казану є особливий смак страв. Вважають, що чим старіше казан, тим смачніше виходить приготувати в ньому страви. Цю гіпотезу можна пояснити тим, що з кожним новим приготуванням їжі на стінках судини з'являється тоненька плівка, коли чавунні пори заповнюються жиром. Також виділяють казани алюмінієві, мідні, з тефлоновим або емальованим покриттям. Головними атрибутами алюмінієвого казанка можна вважати легку вагу та демократичну ціну.

    Алюмінієві вироби швидко нагріваються, а також швидко остигають. Крім цього, алюмінієвий посуд не стійкий до дії кислот та механічних пошкоджень. Мідний казан теж має легку вагу, проте не дуже добре утримує тепло. Мідь піддається корозії і потребує особливого догляду. У свою чергу тефлонове та емальоване покриття мають відмінні антипригарні властивості. Серед недоліків таких казанів слід виділити важку вагу, нестійкість до корозії та недовгий термін використання.

  3. Високоякісний виробник.
  4. Серед перевірених світових виробників виділяють TUNDRA GRILL (Фінляндія); російський Kukmara, Камський посуд, Forester; Mayer&Boch (Німеччина).

  5. Розмір.
  6. В основному казани мають об'єм від 2 до 20 літрів. П'ятнадцять чи двадцять літрів вважається найкращим варіантом для великої родини. Для компанії, яка складається з 5 осіб, краще вибрати посуд об'ємом не менше 8 літрів. Для двох або трьох осіб підходять казани з об'ємом 5 л.

  7. Наявність кришки.
  8. Завдяки кришці казан швидше нагрівається, і вміст готується набагато швидше. Зазвичай кришки виготовляють із такого самого матеріалу, що й казан. Вони повинні щільно прилягати до судини і бути жароміцними.

  9. Форма.
  10. Напівсферична форма казана була придумана для того, щоб нагрівалося не тільки дно, а й ребра судини. За допомогою такої форми, їжа прогрівається швидше і залишається гарячою на довгий час, а також нудиться, а не смажиться.

  11. Товщина стін.
  12. Товщина стін є одним з основних параметрів, на які слід звернути особливу увагу. Фахівці не рекомендують купувати казани з дуже тонкими стінками, адже від товщини залежить рівномірність прогрівання та збереження тепла. Найбільш оптимальним варіантом вважаються стінки товщиною не менше 3-5 см. При виборі казанка варто пам'ятати одне правило: незалежно від матеріалу виготовлення стінки судини повинні бути товщі одного сантиметра.

  13. Призначення.
  14. Для виготовлення східних страв на відкритому вогні прийнято використовувати чавунний казан. Якщо ви хочете приготувати в казані кашу, суп або інші улюблені страви на своїй кухні, краще придбати казан з сталі, міді, алюмінію з наявністю антипригарного покриття. Ідеальним варіантом для туристів та мандрівників у поході, для відпочинку на природі підійде казан, виготовлений з алюмінію.

    Теги посуда для пикника казаны


    Другие статьи
    Ідеї для святкового столу
    Що таке емальований посуд
    Для чого у наборах столових приладів різні виделки
    Як доглядати термос