mirposudy.com.ua

Вхід до кабінету
  • (044) 337-91-11
  • (098) 79-1111-6
  • (050) 70-1111-6
  • (093) 70-1111-6
Ми працюємо:
ПН-ПТ: 09:00 - 19:00
СБ: 10:00 - 15:00 НД: вихідний
самовивіз
ПН-ПТ: 10:00-18:00

У кошику 0 товарів
на суму 0грн.

Оформити замовлення

Що таке емальований посуд

Що таке емальований посуд

Емальований посуд користується великою популярністю для сучасних господарок. Крім того, такий посуд підходить не лише для приготування страв у домашніх умовах, а й для використання у кафе, ресторанах та інших закладах громадського харчування. Емальоване кухонне начиння підійде для приготування різноманітних страв, а також послужить вірою та правдою на вашій кухні не один рік.

Посуд з наявністю емальованого покриття використовується для приготування супів, борщів, рагу, овочів. В емальованих сковорідках можна посмажити м'ясо та рибу, а також приготувати ситну яєчню. Єдине, чого не варто готувати в емальованих каструлях - це молочні каші та інші страви, для приготування яких потрібно молоко. Адже за найменшого недогляду, молочні страви пригорають.

Плюси та мінуси емальованого посуду

Эмалированная посуда

Емаль, як і інші матеріали для виготовлення кухонного інвентарю, має свої переваги та недоліки. Серед останніх виділяють: нестійкість до перепадів температури та крихкість матеріалу. Крім цього, емальований посуд не підходить для приготування молочних каш та потребує дбайливого використання. Багато виробників також не рекомендують використовувати абразивні речовини для миття посуду.

Незважаючи на незначні мінуси, емальоване покриття може похвалитися безліччю переваг. Наприклад, емаль є екологічно чистим матеріалом, що є безпечним для людського організму. Серед інших переваг такого типу посуду необхідно виділити:

  1. Простий догляд.
  2. Емальовані вироби не потребують особливого догляду. Єдине - потрібно пам'ятати, що не варто використовувати абразивні засоби для очищення та мити ємність після кожного використання. Емальовані судини підходять для використання на всіх типах плит, їх також можна поміщати в посудомийну машину.

  3. Безпечний для здоров'я матеріал.
  4. Емальоване покриття не дозволяє іонам металів контактувати із продуктами харчування. На додаток до цього, емаль стійка до дії солей та кислот. Якість емалі безпосередньо залежить від товщини судини та кількості шарів.

  5. Універсальність.
  6. Такий посуд можна використовувати для приготування різноманітних страв, а також зберігання та сервірування.

  7. Хімічна інертність.
  8. Емаль не входить у реакції з іншими продуктами, а також є стійкою до кислот.

  9. Висока екологічність.
  10. На поверхні посуду з емальованим покриттям бактерії не розмножуються.

  11. Різноманітність дизайну.
  12. Головною відмінністю емальованих виробів від решти посуду є широкий вибір яскравого дизайну.

  13. Поступово розподіл тепла.
  14. Ще одним атрибутом емальованих виробів можна вважати швидке нагрівання за рахунок рівномірного розподілу тепла по всій посудині.

Який посуд вибрати для дому, ресторану чи їдальні

Якщо ви давно вже ставите питання, який посуд потрібно купити для кухні, ресторану або іншого закладу громадського харчування, значить ця стаття для вас. Весь посуд для приготування їжі повинен бути функціональним, практичним у використанні і довговічним. Посуд для дому або ресторану повинен бути стійким до використання в посудомийній машині або мікрохвильовій печі.

Якщо ви зважилися на покупку емальованого кухонного інвентарю, тоді інтернет-магазин Посуди підготував спеціально для вас кілька рекомендацій щодо вибору емальованого посуду. Насамперед пам'ятайте, що якісний посуд від відомого світового виробника не коштує дешево. Рекомендується також звернути увагу на:

  1. Виробник.
  2. Серед перевірених світових брендів посуд з емальованим покриттям виділяють Ejiry, Japonica (Японія); фінський Thermosol; Metrot (Сербія); чеська Smaltum; Mayer&Boch (Німеччина); турецький Interos; Кармен, Морозко (Росія).

  3. Відсутність дефектів.
  4. На якісному посуді не повинно бути будь-яких тріщин, подряпин, осколів, вад чи інших ушкоджень.

  5. Вага.
  6. Емальований посуд не можна назвати легким. Емальовані вироби також стійкі до механічних пошкоджень, але потребують дбайливого поводження.

  7. Колір.
  8. При виборі емалей особливу увагу потрібно звернути на колір емалі. Нешкідливим для здоров'я вважається чорний та кремовий колір, а також усі відтінки білого. Усередині посуд має бути білого, чорного або сіро-блакитного кольору. Червоні, жовті, зелені, сині та інші яскраві фарби можуть бути небезпечними для вашого організму.

  9. Сертифікат якості.
  10. Наявність гарантійного талона та сертифіката може свідчити про якість цього товару.

  11. Ручки.
  12. Ручка має бути ергономічною та практичною в експлуатації.

  13. Особливості дна.
  14. Цікавий факт: затемнене дно каструлі швидше нагрівається. Крім того, воно не марке і не часто забруднюється.

    Теги кухонная посуда эмалированная посуда


    Другие статьи
    Для чого у наборах столових приладів різні виделки
    Як доглядати термос
    Що потрібно для романтичної вечері
    Посуд для кейтерингу