mirposudy.com.ua

Вхід до кабінету
  • (044) 337-91-11
  • (098) 79-1111-6
  • (050) 70-1111-6
  • (093) 70-1111-6
Ми працюємо:
ПН-ПТ: 09:00 - 19:00
СБ: 10:00 - 15:00 НД: вихідний
самовивіз
ПН-ПТ: 10:00-18:00

У кошику 0 товарів
на суму 0грн.

Оформити замовлення

Для чого у наборах столових приладів різні виделки

Для чого у наборах столових приладів різні виделки

Кожна людина має вміти користуватися столовими приладами, адже ця навичка є однією з основних, а також свідчить про культурність людини. У наборах столових приладів можна знайти різні виделки, тому що різноманітні вилки підходять для різних страв. Виделки можуть мати різний розмір, форму та неоднакову кількість зубчиків.

Виделки відіграють дуже важливу роль при сервіруванні столу. За правилами столового етикету, на столі повинні розміщуватись супові, декоративні та пиріжкові тарілки, келихи для різних видів алкогольних напоїв, склянка для води, ніж для олії, для морепродуктів, для м'яса тощо. Також повинні бути ложки для першої страви, десертні вилки, вилки для холодних закусок та основних страв (м'яса, салатів).

Види та типи виделок

Вилки

Існує не один десяток різновидів столових приладів, які призначаються для вживання певної страви. Виделки та ложки можуть відрізнятися матеріалом виготовлення, формою, декором та призначенням. Залежно від призначення можна виділити:

  • вилка для шпротів;
  • фруктові чи десертні;
  • для лимонів;
  • для риби, крабів, омарів, устриць та інших морепродуктів;
  • для оливок та маслин.
  • для спагетті;
  • столові та сервірувальні.

Як правильно вибрати набір столових приладів

Слід пам'ятати, що кожен елемент кухонного начиння, особливо столові прилади, потребують постійного догляду. По-перше, слід уникати використання абразивних матеріалів для чищення. По-друге, щоб уникнути появи плям, що важко виводяться, не рекомендується тримати прилади в кислій або солоній воді довгий час. По-третє, необхідно знати, що столові прилади з елементами кришталю, срібла та золота вимагають такого ж догляду, як і ювелірні вироби.

Інтернет-магазин Посуди підібрав кілька порад, які допоможуть вам вибрати відповідний столовий прилад. Отже, спочатку необхідно визначитися, який потрібен комплект столових приладів. Залежно від призначення виділяють закусочні, рибні, десертні та фруктові набори приладів. Наступний крок полягає у виборі цінового діапазону комплекту. При виборі столових приладів варто звернути особливу увагу на:

  1. Матеріал виготовлення.
  2. Алюміній є легким матеріалом та має невисоку ціну. Матеріал не є хімічно інертним, а при неправильному догляді на поверхні можуть з'являтися плями. Тому алюмінієві вироби не можуть похвалитися тривалим терміном експлуатації.

    Нержавіюча сталь має безліч переваг: елегантний зовнішній вигляд, невибагливий догляд, висока гігієнічність матеріалу. Посуд із нержавіючої сталі також відрізняється тривалим терміном використання, стійкістю до корозії. Матеріал не поглинає небажані запахи. Виробники рекомендують утриматися від абразивних засобів очищення, щоб не пошкодити поверхню предмета.

    Мельхіор, який є сплавом нікелю, міді та марганцю, можна назвати екологічно чистим та безпечним для людського організму матеріалом. Мельхіорові вилки мають демократичну ціну і є стійкими до появи іржі на поверхні. Мельхіор відрізняється міцністю та довговічністю, столові прилади та інші речі з мельхіору стають цінним скарбом для шанувальників антикваріату, проте слід пам'ятати про величезну кількість підробок на ринку. Згодом на приладах з мельхіору може з'явитися темний наліт, тому потрібно регулярно доглядати вироби, щоб уникнути поява плям.

    Срібні ложки та виделки відрізняються багатством та пишністю декору, вони здатні надати столу святкової атмосфери. Серед інших переваг срібних виробів необхідно назвати практичність, зручність у використанні, високу міцність виробів та безпеку для здоров'я. Срібні вироби швидко нагріваються, тому варто бути уважним, щоби не обпектися.

  3. Високоякісний виробник.
  4. Перевіреними виробниками столового посуду у світі вважають німецьку Villeroy&Boch, Weimar Porzellan; Arcos (Іспанія); італійський Richard Ginori, Bormioli Rocco; Wedgwood (Англія); французька Medard De Noblat; Chodziez, Cmielow, Lubiana (Польща).

  5. Комплектація.
  6. Залежно від кількості гостей виділяють набори на одну, дві або три персони. Традиційно комплект на 6 персон вміщує 24 предмети: шість столових ложок, виделок, столових ножів і чайних ложечок. Столові прилади також можуть складатися з супових, кавових (чайних), їдалень, овочевих ложок, виделок для салату, риби, м'яса та десертів, сервірувальних та столових ножів.

  7. Покриття.
  8. Прилади часто покривають емаллю чи керамікою. Поверхня виробів також можуть покривати сріблом та золотом.

  9. Поверхня.
  10. На якісному посуді не повинно бути дефектів чи пошкоджень. Поверхня має бути гладкою, без будь-яких пошкоджень.

  11. Дизайн.
  12. Кожен може вибрати підходящий для нього декор та форму виробів. Фахівці рекомендують використати класичний дизайн столових приладів для сервірування столу.

  13. Товщина.
  14. Виробники столових наборів дбають про те, щоб вигин ложок та виделок був потовщений. Це роблять для того, щоб вироби не деформувалися та мали довгий термін експлуатації. Товщина приладів для сервірування столу має бути не менше 1,5 мм. Рекомендується вибирати вилки завтовшки до 4 мм.

    Теги столовая посуда столовые приборы вилки


    Другие статьи
    Як доглядати термос
    Що потрібно для романтичної вечері
    Посуд для кейтерингу
    Як правильно сервірувати стіл у ресторані