mirposudy.com.ua

Вхід до кабінету
  • (044) 337-91-11
  • (098) 79-1111-6
  • (050) 70-1111-6
  • (093) 70-1111-6
Ми працюємо:
ПН-ПТ: 09:00 - 19:00
СБ: 10:00 - 15:00 НД: вихідний
самовивіз
ПН-ПТ: 10:00-18:00

У кошику 0 товарів
на суму 0грн.

Оформити замовлення

Як правильно сервірувати стіл у ресторані

Чому важливо красиво сервірувати стіл

Правильне сервірування – це ознака якісного закладу. Гарно та оригінально підготовлений для трапези стіл є не лише показником статусу ресторану, але й робить приємним процес їди. Вишукане сервірування столу дарує естетичну насолоду та підніме клієнтам настрій.

Інтернет-магазин Світ Посуд надає кілька рекомендацій, які допоможуть вам розібратися у всіх тонкощах сервірування столу у ресторані. Але перш ніж прочитати їх, слід усвідомити, що сервірування столу вимагає трошки зусиль і терпіння. Це як мистецтво, можливість виявити оригінальність та порадувати гостей ресторану.

Як правильно сервірувати стіл у ресторані

Сервировка стола

По-перше, варто розібратися, що має бути на столі. Необхідно розмістити в певному порядку столові прилади: ножі, вилки та ложки. На столі має бути кілька видів тарілок: закусочну, сервірувальну та ємність для других страв. На стіл також потрібно помістити сільнички, перечниці, вази з квітами, меню та посудину для зубочисток, а також серветки. По-друге, не слід забувати про те, що не слід перевантажувати стіл. По-третє, слід звернути увагу на:

  1. Скатертина.
  2. Чиста і добре випрасувана скатертина свідчить про те, що персонал виконує свої обов'язки. Скатертина повинна бути пошита з міцної та якісної тканини. Окрему увагу варто звернути на розмір та форму скатертини, які мають поєднуватись з габаритами столу.

  3. Порядок розміщення посуду.
  4. Згідно з правилами столового етикету, спочатку подають фарфоровий або фаянсовий посуд, а вже потім кришталеві та скляні вироби. Ємності для подачі напоїв, такі як чарки, келихи або склянки, коли ставлять на стіл, обов'язково притримують ніжку.

  5. Серветки.
  6. Можна вибрати паперові або тканинні серветки, крім цього слід звернути увагу на колір і декор. Не рекомендується вибирати строкаті та яскраві кольори для серветок, не дуже добре виглядають на столі коричневі, чорні темно-зелені та сірі серветки.

  7. Єдність стилю.
  8. Стиль сервірування обов'язково має підходити під інтер'єр кімнати та тематику ресторану. Для ресторану, який спеціалізується на японській кухні, навряд чи пасуватиме класичний стиль.

  9. Відповідні келихи.
  10. Для кожного напою існує певна судина. Для соку, компоту або води краще вибрати склянки, для шампанського та вина підійдуть келихи. Горілку, коньяк та лікер подають у невеликих чарках.

  11. Розміщення стільців.
  12. Стільці повинні розміщуватися на відстані 50-80 см один від одного, щоб клієнти відчували себе комфортно та затишно.

  13. Додаткові декорні прикраси.
  14. Це може бути дизайнерська вазочка або кошик із живими квітами, красиво декоровані серветки, ароматизовані свічки, шишечки, пучки польових трав, оригінальні статуетки та інші різноманітні елементи декору.

Як вибирати посуд для сервірування

Кожен ресторатор знає, що гарне сервірування столу є ключем до серця клієнта. Крім цього, чарівну атмосферу закладу можна відчути не лише завдяки музиці та добре складеному меню, а й за допомогою естетичної краси. Щоб вибрати посуд, який ідеально підходив би для сервірування, слід звернути увагу на:

  1. Якість.
  2. Матеріал для виготовлення посуду сервіровки повинен бути не тільки якісним, але і міцним. Ресторанний посуд є однією з ознак статусу закладу, тому крім вишуканого декору він має відрізнятися практичністю та довговічністю у використанні.

  3. Провідний виробник.
  4. Кращими світовими брендами, які займаються виготовленням посуду для сервіровки для ресторанів є Chodziez, Lubiana, Cmielow (Польща); французька Arcoroc, Chef&Sommelier; Ballarini, Sirman (Італія); німецька Seltmann Weiden; Rudolf Kampf (Чехія).

  5. Матеріал виготовлення.
  6. Серед міцних, безпечних для здоров'я та практичних матеріалів виготовлення ресторанного посуду можна виділити кераміку, фарфор, скло, кришталь та фаянс.

  7. Дизайн.
  8. Посуд для сервірування може мати різні декор, візерунок та розміри. Прилади, декоровані сріблом, золотом та іншими дорогоцінними каменями, відрізняються пишнотою та величчю, а також автоматично підвищують статус закладу. Одне з правил сервірування ресторану свідчить: необхідно вибирати тільки посуд, який ідеально поєднується з інтер'єром приміщення.

  9. Форма.
  10. Для прикраси столу можна вибрати овальні або квадратні миски та тарілочки, але не варто забувати, що класична кругла форма є універсальною для елементів столового посуду.

  11. Колір.
  12. Ідеальним кольором для ресторанного посуду можна впевнено назвати білий. Білий колір відрізняється унікальністю та підходить під будь-який інтер'єр. Крім того, білий посуд чудово гармонує з будь-якими стравами.

  13. Комплектація.
  14. Для закладів громадського харчування прийнято купувати набори посуду, які розраховані на велику кількість клієнтів. Необхідно також обзавестися кількома видами сервізів: чайними, кавовими та їдальнями.


    Другие статьи
    Як вибрати кавоварку
    Як вибрати мультиварку і навіщо вона потрібна?
    Як вибрати набір посуду
    Що подарувати мамі на день народження