mirposudy.com.ua

Вхід до кабінету
  • (044) 337-91-11
  • (098) 79-1111-6
  • (050) 70-1111-6
  • (093) 70-1111-6
Ми працюємо:
ПН-ПТ: 09:00 - 18:00
СБ: 10:00 - 15:00 НД: вихідний
самовивіз
ПН-ПТ: 10:00-18:00

У кошику 0 товарів
на суму 0грн.

Оформити замовлення

Як вибрати мультиварку і навіщо вона потрібна?

Мультиварка - це універсальний побутовий прилад, який характеризується багатофункціональністю та швидкістю приготування. Перші мультиварки з'явилися на початку XXI століття і одразу ж набули світової популярності. Електроприлад стане справжнім помічником на вашій кухні, адже мультиварка значно допомагає заощадити час. Завдяки функції відкладеного старту та встановлення часу можна помістити інгредієнти в посудину, а вранці просто відкрити кришку мультиварки і насолоджуватися свіжоприготовленою гарячою стравою.

Завдяки особливому принципу роботи, деякі моделі мультиварок можуть замінити пароварку, мікрохвильову піч, каструльку, сковорідку, йогуртницю і фритюрницю. У мультиварці можна готувати страви на пару, тушкувати, смажити, випікати, варити та експериментувати з приготуванням різноманітних десертів. Мультиварки стануть у пригоді тим, у кого мало місця на кухні, адже вони компактні і можуть замінити каструлю, сковорідку та інші предмети кухонного інвентарю. Такі прилади також використовують у ресторанах, їдалень та інших закладах громадського харчування.

Види та типи мультиварок

Скороварка

Зазвичай мультиварка має пластиковий корпус, який поміщають електричний нагрівальний елемент і знімну чашу з антипригарним покриттям. Усередині знаходиться механічний або мікропроцесорний модуль, який допомагає керувати процесом приготування. Корпус закривають кришкою, яка має на поверхні клапан для випуску пари. Зовні інструмента можна побачити панель керування з дисплеєм, який показує режими роботи та за допомогою сенсорних кнопок допомагає керувати приготуванням.

Прототипом сучасної мультиварки є електрична рисоварка, яку винайшли у Японії у другій половині минулого століття. Існує кілька різновидів мультиварок, які відрізняються один від одного кількістю програм та способом приготування. Залежно від функцій та режимів готування виділяють:

  1. Мультиварка-скороварка.
  2. Головна відмінність від звичайної мультиварки полягає у приготуванні їжі під тиском. Їжа готується вдвічі швидше, ніж у мультиварці. Однак у мультиварці-скороварці не можна відкривати кришку в процесі приготування, щоб перемішати або додати інгредієнти.

  3. Індукційні мультиварки.
  4. Процес приготування полягає в індукційному нагріванні внутрішньої чаші. Такий тип мультиварки дозволяє знизити витрату електроенергії та швидко приготувати улюблену страву.

  5. Повільноварка або довговарка
  6. Для повільноварки характерна наявність 3 програм: гасіння, томлення та варіння варення або джему. За допомогою такого кухонного девайсу можна готувати кашу, голубці, плов, тушкувати капусту чи м'ясо, а також консервувати.

  7. Мультиварка з пароварки.
  8. Відмінно підійде для людей, які харчую здоровою та корисною дієтичною їжею.

  9. Мультикухар.
  10. Функція мультикухаря включає самостійну установку часу і температури в мультиварці.

  11. Мультиварки з хлібопічкою.
  12. Крім звичайних функцій мультиварки, можна також скористатися функцією випікання хліба та інших хлібобулочних виробів.

Переваги та недоліки мультиварок

Головною перевагою мультиварки є можливість швидко приготувати здорову їжу. Серед інших атрибутів також виділяють універсальність, швидкість, встановлення часу та відкладений старт. Внутрішня чаша має тефлонове покриття, що захищає їжу від пригорання.

Мультиварка має кілька недоліків, серед яких можна назвати високу ціну та особливий догляд. Тефлонове покриття вимагає дбайливого догляду та обережного поводження. Найменші подряпини на поверхні чаші можуть призвести до пригорання їжі.

Як правильно вибрати мультиварку

Інтернет-магазин "Світ Посуду" пропонує кілька порад, які допоможуть при виборі мультиварки. По-перше, слід добре оглянути товар і перевірити відсутність дефектів. По-друге, якісна мультиварка коштує дорого та виготовляється із міцних матеріалів. Крім того, необхідно звернути увагу на:

  1. Виробник.
  2. Серед найкращих світових виробників мультиварок можна виділити французький Tefal, Moulinex; PHILIPS (Нідерланди); англійська Russell Hobbs; Redmond (Росія); Stadler Form (Швейцарія); Polaris (Ізраїль, Росія, Італія, Китай).

  3. Матеріал виготовлення.
  4. Матеріал для виготовлення мультиварок має бути абсолютно безпечним для здоров'я та практичним у використанні.

  5. Кількість програм.
  6. Виберіть необхідні функції: підігрів, смаження, варіння, приготування супу, молочних каш, гасіння, а також функцію встановлення часу та відкладеного старту.

  7. Об `єм.
  8. Особливу увагу слід приділити об'єму чаші. Для великої родини або для приготування їжі для святкового столу підійде чаша до 6 літрів, для меншої компанії можна вибирати від 2 до 4 літрів.

  9. Вид покриття.
  10. Виділяють антипригарне, керамічне та тефлонове покриття.

  11. Корпус.
  12. Зазвичай корпус виготовляють із пластику або металу.

  13. Потужність.
  14. Як правило, швидкість нагрівання чаші залежить від потужності мультиварки. 600-800 Вт є середньою потужністю для мультиварки, потужні мультиварки мають від 900 до 1200 Вт.


    Другие статьи
    Як вибрати набір посуду
    Що подарувати мамі на день народження
    Чим відрізняється посуд для ресторану від посуду для кухні
    Як правильно точити ножі