mirposudy.com.ua

Вхід до кабінету
  • (044) 337-91-11
  • (098) 79-1111-6
  • (050) 70-1111-6
  • (093) 70-1111-6
Ми працюємо:
ПН-ПТ: 09:00 - 19:00
СБ: 10:00 - 15:00 НД: вихідний
самовивіз
ПН-ПТ: 10:00-18:00

У кошику 0 товарів
на суму 0грн.

Оформити замовлення

Чим відрізняється посуд для ресторану від посуду для кухні

Чим відрізняється посуд для ресторану від посуду для кухні

На кухні використовують посуд, який відрізняється практичністю, довговічністю і не вимагає особливого догляду. Також важливо, щоб кухонне начиння було виготовлене з міцних та якісних матеріалів, які є нешкідливими для здоров'я. Критерії до посуду в ресторанах такі ж, як і до звичайного кухонного посуду, проте ресторанний посуд повинен зачаровувати красивим зовнішнім виглядом.

Основна відмінність між посудом, що використовується в ресторані і посудом, яким користуються на кухні, полягає як і виробник. У ресторанах прийнято використовувати посуд, який має високу якість та перевірених відомих виробників. Ресторанний посуд також повинен мати оригінальний та цікавий декор.

Посуда для ресторана

Які бувають види посуду

Залежно від матеріалу виготовлення посуд ділять на кілька типів. Виділяють чавунний, скляний, керамічний, мідний посуд, а також виготовлений з нержавіючої сталі або алюмінію. Залежно від призначення виділяють таке кухонне начиння:

  1. Столовий посуд.
  2. Їдальня посуд підходить для сервірування столу та подачі різноманітних страв. До такого типу прийнято відносити чайні або кавові сервізи та столові прилади.

  3. Кухонний посуд.
  4. До кухонного посуду належать каструлі, сотейники, ковші, сковорідки та інший посуд, в якому можна приготувати їжу.

  5. Посуд для зберігання.
  6. До цієї категорії можна віднести контейнери, судочки, пляшки та різноманітні миски для зберігання продуктів.

  7. Сувеніри.
  8. До сувенірного посуду відносять декоративні тарілки, миски із зображенням пам'яток, оригінальні ложки та інший посуд.

Рекомендації щодо вибору посуду для дому та ресторану

Інтернет-магазин Світ Посуд пропонує кілька порад, які допоможуть вам визначити якісний посуд. Щоб вибрати посуд, який довго служитиме на вашій кухні або в ресторані, необхідно в першу чергу звернути увагу на бренд. Кухонне начиння від перевірених світових виробників відрізняється якістю та міцністю виробів. При виборі кухонного начиння варто також врахувати, чи підходить воно для миття в посудомийній машині або розігріву в мікрохвильовій печі.

Посуд також вибирають залежно від того, які страви готують часто. Для тих, хто любить тушкувати або варити різноманітну їжу, не завадило б придбати комплект каструль, для любителів смажених страв нагоді комплект сковорідок. Для ресторану необхідно придбати якнайбільше різноманітних предметів посуду. Але головним критерієм, на який варто звернути увагу при виборі посуду як для будинку, так і для ресторану, залишається матеріал виготовлення. Існує безліч матеріалів для виготовлення кухонного приладдя, яке має свої переваги та недоліки:

  1. Чавун.
  2. Цей матеріал відмінно підходить для виготовлення сковорідок, які мають важку вагу, проте відрізняються міцністю та довговічністю у використанні. Серед недоліків виділяють нестійкість до корозії та впливу кислот. Чавунний посуд також не підходить для зберігання їжі.

  3. Скло.
  4. Скляні вироби завжди відрізнялися гарним зовнішнім виглядом та недорогою вартістю. Жароміцне скло є безпечним матеріалом, який не вбирає сторонніх запахів. Посуд з вогнетривкого скла можна використовувати в мікрохвильовій печі. Скляний посуд не відрізняється стійкістю до різких перепадів температур, може розбитися при ударі.

  5. Нержавіюча сталь.
  6. Посуд із нержавіючої сталі має гарний зовнішній вигляд і не входить у хімічні реакції. Нержавіюча сталь може похвалитися довговічністю у використанні та невибагливістю у догляді. Серед недоліків можна виділити найдорожчу вартість.

  7. Кераміка.
  8. Серед переваг такого посуду варто виділити стійкість до механічних пошкоджень та універсальність, адже його можна використовувати як у морозилці, так і в духовці або мікрохвильовій печі. Керамічні вироби не виділяють запаху, а також досить міцними. Посуд із кераміки не можна використовувати на індукційних плитах.

  9. Емальований посуд.
  10. Емальоване кухонне начиння ідеально підходить для приготування молочних каш та різноманітної їжі малюкам. При очищенні емальованих виробів краще не використовувати абразивні речовини.

  11. Алюміній.
  12. Основною перевагою алюмінієвих виробів є легка вага. Однак у алюмінієвому посуді не рекомендується зберігати продукти та готувати їжу для маленьких дітей.

  13. Наявність антипригарного покриття.
  14. Посуд з антипригарним покриттям потребує особливого догляду. Для миття краще використовувати м'які миючі засоби та губку. При перемішуванні слід використовувати силіконову, дерев'яну або пластмасову лопатку та ложку. Для приготування страв на кухонному начинні з антипригарним покриттям не потрібно багато олії. Однак слід пам'ятати, щоб сковорідка або каструля з антипригарним покриттям прослужила довго, потрібно використовувати їх за призначенням.


    Другие статьи
    Як правильно точити ножі
    Барбекю-гриль: як вибрати і користуватися
    Що таке керамічний посуд і як ним користуватися
    Як прибрати накип на чайнику