mirposudy.com.ua

Вхід до кабінету
  • (044) 337-91-11
  • (098) 79-1111-6
  • (050) 70-1111-6
  • (093) 70-1111-6
Ми працюємо:
ПН-ПТ: 09:00 - 19:00
СБ: 10:00 - 15:00 НД: вихідний
самовивіз
ПН-ПТ: 10:00-18:00

У кошику 0 товарів
на суму 0грн.

Оформити замовлення

Барбекю-гриль: як вибрати і користуватися

Барбекю-гриль: як вибрати і користуватися

Найпопулярнішим вибором посуду для пікніка на дачі або на природі є мангал, барбекю-гриль та переносні коптильні. Барбекю-гриль - це найкращий спосіб добре провести час у родинному колі або друзів, а також смачно поїсти. Барбекю називають спосіб приготування м'яса, риби та овочів на решітці за допомогою жару, електронагрівача або палаючого газу. Традиційно на спеку готують шашлики, птицю, підсмажують хліб та лаваші, а також фрукти, овочі та різноманітні десерти.

Існує кілька типів гриля: електричний, вугільний, деревний, газовий, переносний та стаціонарний, відкритого та закритого типу. При виборі барбекю-грилю потрібно звернути увагу на матеріал виготовлення, виробника, форму та тип конструкції (наявність коліщаток). Найкращими виробниками є американський Big Green Egg, Broil King; французька Emile Henry, італійська Ferraboli, Nielsen (Данія).

Барбекю-гриль

Плюси та мінуси барбекю-грилю

Барбекю гриль є набагато краще за мангал тому, що м'ясо не потрібно нанизувати на шампур, досить просто покласти його на грати. На мангалі можна приготувати обмежену кількість страв, які нагріватимуться лише знизу. У той час як на деяких моделях грилів є кришка, яка прискорює процес готування.

Продукти, приготовані на грилі, не тільки вражають хрусткою скоринкою та чудовим ароматом, але й мають багато корисних речовин. Серед недоліків барбекю-гриль виділяють високу вартість, регулярне чищення поверхні та тривале розпалювання вугілля. Пристрій для смаження має неабияку кількість переваг, серед яких:

  • багатофункціональність у використанні: смаження, гасіння, запікання;
  • простота у догляді;
  • мобільна конструкція, що дозволяє користуватися грилем у час;
  • різноманітність матеріалів виготовлення;
  • смачна їжа та вишуканий аромат на свіжому повітрі;
  • тривалий термін експлуатації;
  • регулятор піддуву та тримачі для решітки, які значно спрощують роботу для кухаря.

Як готувати м'ясо, овочі та іншу їжу на барбекю-грилі

Барбекю-гриль стане чудовим помічником у приготуванні домашніх бургерів, крилець, стейків, соковитих реберців та креветок. Щоб ці страви справді чудові, не забудьте звернути увагу на свіжість м'ясних і рибних виробів, а також використовуйте маринад. Наш інтернет-магазин Посуди підібрав кілька порад, як правильно готувати за допомогою гриля:

  1. Намагайтеся уникати приготування морожених продуктів.
  2. Заморожена їжа втрачає корисні властивості, а не повністю розморожені продукти можуть легко пригоріти на грилі та перетвориться на вугілля.

  3. Використовуйте натуральні матеріали для одержання вогню.
  4. Рекомендується використовувати деревне вугілля. Для вугільного або газового гриля використовуйте відповідні матеріали.

  5. Продукти бажано викладати на ґрати, коли вугілля перетвориться на попіл.
  6. Їжу потрібно готувати на спеку, тоді вона буде добре просмаженою і не підгорить.

  7. Спеції та соуси.
  8. Спеції можуть змінити смак м'яса. На думку багатьох кухарів, сіль та перець досі є найкращими приправами. Соуси з наявністю цукру варто використовувати наприкінці приготування. Спеції та соуси можуть принести користь або нашкодити страві, у будь-якому випадку постарайтеся не переборщити.

  9. Додатковий інвентар.
  10. Для перевертання їжі використовуйте спеціальні щипці для гриля, виготовлені з жароміцних матеріалів. Серед решти кухонного інвентарю для барбекю вам знадобляться лотки для зберігання їжі перед приготуванням, миски або інші посудини для маринування та термометри. Посуд не повинен вбирати сторонні запахи, кухонне начиння має бути хімічно інертним і безпечним для здоров'я. Термометри зручні у використанні, а також швидко визначають готовність м'яса.

  11. Рецепти.
  12. Щоб приготовлена їжа принесла вам максимум задоволення, вибирайте лише свіжі продукти, якісний посуд та смачні рецепти.

  13. Завжди підтримуйте інструмент для приготування у чистоті.
  14. Дбайливий догляд здатний продовжити термін експлуатації інструменту. Настійно рекомендується мити пристрій після кожного використання, повне очищення решітки та інших елементів слід робити хоча б двічі на рік. Для очищення підійдуть ензимні засоби, які призначаються спеціально для миття гриля та очищення від нагару, попелу та сажі. Після очищення такими засобами страви не матимуть мильного присмаку.

Таким чином, барбекю-гриль підійде для тих, хто любить експериментувати в галузі кулінарії та насолоджуватися незабутнім ароматом стейків та інших страв, приготовлених на природі. Міцна та конструкція барбекю-гриль дозволяє приготувати улюблені страви в будь-який зручний для вас час. Тепер, коли ви дізналися про всі особливості барбекю-гриль, залишається лише побажати приємного апетиту та чудового проведення часу на природі.


    Другие статьи
    Що таке керамічний посуд і як ним користуватися
    Як прибрати накип на чайнику
    Чому для ресторану варто вибирати білий посуд
    Яким має бути якісний посуд