mirposudy.com.ua

Вхід до кабінету
  • (044) 337-91-11
  • (098) 79-1111-6
  • (050) 70-1111-6
  • (093) 70-1111-6
Ми працюємо:
ПН-ПТ: 09:00 - 19:00
СБ: 10:00 - 15:00 НД: вихідний
самовивіз
ПН-ПТ: 10:00-18:00

У кошику 0 товарів
на суму 0грн.

Оформити замовлення

Що таке керамічний посуд і як ним користуватися

Що таке керамічний посуд і як ним користуватися

Кераміка є одним із найпопулярніших матеріалів для виготовлення кухонного начиння. Напевно, на кожній кухні знайдеться хоч один елемент посуду, виготовлений з кераміки. Напевно, багато хто цікавив питання, як пояснити популярність керамічних виробів? Тому сьогодні інтернет-магазин Світ Посуду намагатиметься відповісти на це питання і дасть кілька рекомендацій, як користуватися керамічним посудом.

Керамікою називають вироби з глини, яку разом із мінеральними добавками виготовляють під впливом високих температур. Кераміку використовують у промисловості, медицині, мистецтві та науці, а також виготовляють різноманітне кухонне приладдя. Страви, приготовані в керамічних каструлях або сковорідках, зберігають корисні властивості та мають насичений смак. Кераміка не вбирає запахи, а керамічних ємностях зручно зберігати продукти.

Керамическая посуда

Керамічний посуд чи скляний?

Керамічний та скляний посуд користуються чималим попитом серед сучасних господинь. Крім вишуканого декору, міцності та безпеки матеріалу виготовлення, скляне та керамічне кухонне начиння відрізняється простотою у догляді. Кухонний посуд зі скла та кераміки має свої переваги та недоліки, які слід знати, щоб правильно вибрати посуд для своєї кухні.

Скляний посуд можна використовувати в мікрохвильовій печі, а приготовані в ній страви не втрачають свій смак. Ще однією з переваг такого кухонного начиння є міцність. Скляні вироби коштують недорого, а їжа в таких судинах пригорає менше. Серед решти переваг скляного посуду виділяють:

  • різноманітність форм;
  • оригінальний дизайн;
  • стійкість до механічних ушкоджень;
  • довговічність у використанні;
  • висока екологічність матеріалу;
  • стійка до високих температур.

Скляні вироби вимагають особливого догляду та дбайливого відношення. Щоб скляний посуд постійно радував око прозорістю та гарним зовнішнім виглядом, необхідно для миття використовувати лише м'які миючі засоби. При неправильній експлуатації на поверхні можуть з'явитися подряпини, а скло може швидко потьмяніти. У свою чергу керамічний посуд теж має чимало переваг:

  • безпечний здоров'ю матеріал виготовлення;
  • жаростійкість;
  • наявність антипригарних якостей;
  • швидке нагрівання;
  • хімічна інертність;
  • тепло розподіляється поступово по всій поверхні.

Кухонне начиння, виготовлене з кераміки, небажано мити в посудомийці. Ще одним недоліком керамічного посуду можна назвати крихкість, адже вироби з кераміки чутливі до різких перепадів температури. Керамічний посуд також не підходить для індукційних плит.

Як правильно вибрати керамічний посуд

Керамічний посуд не вимагає особливого догляду, проте дбайливе відношення може значно продовжити термін експлуатації посудини. По-перше, постарайтеся уникати різких перепадів температури та не мити керамічну сковорідку відразу після приготування їжі. По-друге, для миття рекомендується використовувати гарячу воду, харчову соду та м'які миючі засоби. По-третє, після придбання керамічного посуду слід замочити його у воді приблизно на 10 хвилин.

Щоб посуд став незамінним помічником на вашій кухні потрібно не тільки знати, як за нею доглядати, але і вміти визначити якісне кухонне начиння. Пам'ятайте, що якісний товар визначити неважко, головне знати, на що варто звернути увагу. Пропонуємо ознайомитися з короткою інструкцією щодо вибору керамічної сковорідки. Щоб вибрати сковорідку з кераміки, слід звернути особливу увагу на:

  1. Ціна.
  2. Хороший якісний керамічний посуд коштує недешево.

  3. Виробник.
  4. Найкращими виробниками керамічних виробів є бельгійський BergHOFF; швейцарський Vinzer; французький Vitesse, La Rochere, Emile Henry; англійська Denby, Churchill, CreativeTops; Reed and Barton (США) та італійський Easy Life (R2S).

  5. Вага.
  6. Вага якісної сковорідки має відчуватися в руці.

  7. Дно.
  8. Товщина дна повинна досягати від 2 до 3 мм за тонкої конструкції сковорідки, від 4 мм — за середньої. Найоптимальнішим варіантом є товщина від 5 до 7 мм, за якої їжа прогрівається швидко за рахунок рівномірного розподілу тепла. Крім того, посуд має легку вагу та дозволяє зручно готувати улюблені страви.

  9. Гарантія
  10. Наявність гарантійного талона та певного сертифікату якості свідчить про якість посуду.

  11. Ручки.
  12. Ручка має бути виготовлена з жароміцного матеріалу, а також вона повинна бути ергономічною та міцно кріпитися до конструкції посудини.

  13. Розмір.
  14. Рекомендується вибирати сковорідку до 25 см, адже цей діаметр є одним із найоптимальніших.


    Другие статьи
    Як прибрати накип на чайнику
    Чому для ресторану варто вибирати білий посуд
    Яким має бути якісний посуд
    Що потрібно для гарного ресторану чи кафе