mirposudy.com.ua

Вхід до кабінету
  • (044) 337-91-11
  • (098) 79-1111-6
  • (050) 70-1111-6
  • (093) 70-1111-6
Ми працюємо:
ПН-ПТ: 09:00 - 19:00
СБ: 10:00 - 15:00 НД: вихідний
самовивіз
ПН-ПТ: 10:00-18:00

У кошику 0 товарів
на суму 0грн.

Оформити замовлення

Як прибрати накип на чайнику

Що таке накип

Накип у чайнику — проблема, з якою кожен бодай раз стикався на кухні. Сьогодні у статті ми спробуємо відповісти на запитання, що ж таке накип і як з нею боротися. Отже, вода може містити різноманітні корисні речовини, наприклад, кальцій та магній, які випадають в осад. Цей нешкідливий осад у чайнику і називають накипом. Серед інших причин появи накипу можна назвати надлишок хлору та заліза у питній воді.

Накип псує смак води, а хлор є шкідливим та небезпечним для здоров'я. Рекомендується звернути увагу на колір осаду: якщо накип має молочно-білий або жовтий відтінок, то це означає, що вода містить багато кальцію та магнію. Яскраво-білий колір свідчить про наявність хлору, накип такого кольору є шкідливим. Рудуватий відтінок осаду говорить про надлишок заліза, що міститься у воді. Світлий жовтий відтінок означає якісний сольовий склад води, в якій містяться необхідні для людини мінерали та мікроелементи.

Накипь в чайнике

Як прибрати накип на чайнику

Небажаний накип у чайнику можна прибрати в домашніх умовах, використовуючи традиційні методи, або хімічні очищувачі. Серед традиційних методів можна виділити використання оцту, соди, лимонної кислоти чи розсолу. Існує кілька способів, як швидко позбутися накипу, серед яких виділяють:

  1. Оцет.
  2. Необхідно 100 мл оцту розвести в літрі води та помістити в чайник, потім прокип'ятити та добре промити резервуар. Цей спосіб ідеально підходить для металевих заварників.

  3. Лимонна кислота.
  4. У літрі води потрібно розвести одну столову ложку лимонної кислоти, залити рідину в чайник і прокип'ятити кілька хвилин. Потім рекомендується сполоснути чайник кілька разів проточною водою.

  5. Газований напій.
  6. Газування є одним із популярних методів у боротьбі проти накипу, адже газовані напої містять кислоту. Можна використовувати такі напої, як Coca-Cola, Sprite, Fanta, проте перед використанням потрібно позбавитися газів. Достатньо залити половину чайника напоєм, прокип'ятити і ретельно промити посудину.

  7. Сода.
  8. Чистка содою є ефективною для емальованих та металевих заварників. Для цього знадобиться одна столова ложка соди, розведена у воді. Чайник із розчином слід кип'ятити близько півгодини.

  9. Хімічні засоби.
  10. Необхідно налити в посудину води, додати спеціальний хімічний засіб та залишити вміст у чайнику на певний час. Потім вилити рідину та промити заварник кілька разів.

  11. Традиційні методи.
  12. Розсіл огірків або помідорів також активно використовують для видалення накипу. Чайник очищають таким же принципом, як і при очищенні газуванням.

  13. Суміш лимонної кислоти, соди та оцту.
  14. Таку суміш можна використовувати, коли на чайнику зібралося дуже багато накипу. Спочатку слід налити в посуд воду, додати столову ложку харчової соди, прокип'ятити і злити воду. Потім необхідно залити в чайник розведену воду з однією столовою ложкою лимонної кислоти і прокип'ятити все приблизно півгодини. Потім злити вміст і знову помістити свіжу воду та півсклянки оцту та кип'ятити 30 хвилин. Якщо цей спосіб не допоможе видалити накип, суміш розпушить осад і його можна буде легко прибрати за допомогою губки.

Як не допускати появи накипу

Боротьба з появою накипу в чайнику займає багато часу, тому набагато легше не допускати, щоб на посудині з'являвся осад, що псує смак води. Інтернет-магазин Світ Посуд спеціально підібрав кілька ефективних порад, які допоможуть не допустити появи накипу на чайнику. Ось кілька варіантів, як уникнути появи осаду на заварнику:

  1. Фільтр.
  2. Придбання фільтра для очищення та пом'якшення води може запобігти появі накипу. При виборі фільтра зверніть увагу на виробника, від якого може залежати якість і ефективність роботи виробу. Кращими світовими виробниками фільтрів для води вважають польський Dafi, Aquafilter; Leader (Польща-Корея); німецька Dewberry, Honeywell, Bluefilters; Espring (США); швейцарський Zepter; Elektrolux (Угорщина), українська Наша Вода та російський Аквафор.

  3. Не залишати залишки кип'яченої води у чайнику.
  4. Щоб уникнути появи накипу, не рекомендується залишати кип'ячену воду в чайнику, що залишилася, краще її вилити, адже вона не тільки стане причиною швидкої появи осаду, але і може застоятися.

  5. Регулярне чищення.
  6. Фахівці рекомендують протирати чайник м'якою губкою після кожного використання. Якщо ви побачили, що на посудині почала з'являтися накип, витріть її кухонною губкою, адже тонкий шар накипу легше витерти, ніж товстий.

  7. Використовувати очищену воду.
  8. Якщо для кип'ятіння використовується тільки очищена вода, ймовірність появи небажаного осаду значно зменшується.

    Теги кухонная посуда чайники уход за посудой


    Другие статьи
    Чому для ресторану варто вибирати білий посуд
    Яким має бути якісний посуд
    Що потрібно для гарного ресторану чи кафе
    Що таке сотейник і для чого він потрібен