mirposudy.com.ua

Вхід до кабінету
  • (044) 337-91-11
  • (098) 79-1111-6
  • (050) 70-1111-6
  • (093) 70-1111-6
Ми працюємо:
ПН-ПТ: 09:00 - 18:00
СБ: 10:00 - 15:00 НД: вихідний
самовивіз
ПН-ПТ: 10:00-18:00

У кошику 0 товарів
на суму 0грн.

Оформити замовлення

Що таке сотейник і для чого він потрібен

Що таке сотейник і для чого він потрібен

Сотейник - щось середнє між сковорідкою, що має довгу ручку та високі борти, і каструлею з низькими стінками. Такий посуд для кухні традиційно виготовляють із сталі, чавуну, міді та алюмінію. Сотейники є практичними для страв, приготування яких потребує високої температури та збереження рідини під час готування. Зручна висота та форма стінок також дозволяє акуратно та швидко перемішати або струсити вміст судини.

Маленькі сотейнички ідеально підійдуть для приготування різноманітних кремів чи соусів. Сотейники великих розмірів стануть у нагоді тим, хто любить гасити, підсушувати або відварювати їжу. Господині використовують таку каструльку для варіння, підігріву супів і бульйонів, або пасерування овочів.

Небольшой сотейник

Переваги сотейників на кухні

За допомогою такої каструльки-сковорідки можна приготувати багато різних страв. У ній можна згасити м'ясо та овочі, розігріти суп, зварити смачну кашу, а також підсмажити рибку. Міцна конструкція та кілька шарів покриття дозволяють улюбленим стравам тушкуватись у власному соку без пригорання та прилипання до дна.

Одним з атрибутів такого елемента кухонного начиння прийнято вважати антипригарне покриття. Для приготування їжі в сотейнику можна використовувати мінімальну кількість олії, що дозволяє готувати здорову та корисну їжу. Серед інших переваг сотейника варто виділити:

  1. Швидке приготування їжі.
  2. Завдяки товстим стінкам і дну каструльки тепло розподіляється рівномірно по всій поверхні, що дозволяє вмісту швидше нагрітися.

  3. Багатофункціональність.
  4. Один сотейник допоможе звільнити місце в кухонній шафі, адже посудина виконує функції сковороди та каструлі. У сотейнику легко зробити соус, картопляне пюре, приготувати плов, підливу, рагу та інші смаколики.

  5. Ергономічна ручка.
  6. Сотейники мають довгі зручні ручки, які можуть похвалитися стильним дизайном. У деяких моделях можуть бути термостати для контролю температури та кришки зі спеціальним отвором для виходу пари. Існує тип каструль зі знімними ручками, які підійдуть для використання у духовці.

  7. Багатошарове покриття.
  8. Зазвичай сотейники виготовляються із багатошарових матеріалів, до складу яких входить нержавіюча сталь, тефлон та алюміній. Чим більше шарів, тим міцніше конструкція.

  9. Простота у догляді.
  10. Сотейники не вимагають особливого догляду. Головне – мити каструлю після кожного використання.

Як правильно вибрати хороший сотейник

У більшості випадків вдала покупка якісного кухонного начиння є гарантією тривалого терміну експлуатації. Щоб посуд став вірним помічником на довгий час, необхідно знати кілька нюансів, які допоможуть визначити хороший товар. При виборі сотейника насамперед варто звернути увагу на:

  1. Матеріал виготовлення.
  2. Найкращими матеріалами для виготовлення сотейників є багатошарова нержавіюча сталь, літій алюміній та чавун. Чавунні вироби підходять для смаження та гасіння, сковорідки швидко прогріваються та легко очищаються від залишків їжі. Єдиним недоліком чавунних сотейників можна вважати важку вагу.

    Алюмінієвий сотейник добре прогрівається і підходить для відварювання або смаження м'яса та овочів. Сталеві каструлі мають тонкі стінки та потовщене дно. Сталь стійка до механічних ушкоджень і вимагає спеціального догляду.

  3. Покриття.
  4. Традиційно антипригарне покриття наноситься у чотири або шість шарів. Серед найпопулярніших покриттів виділяють: керамічне, мінеральне, тефлонове, титанове, емалеве.

  5. Тип ручки.
  6. Сотейник зі знімними ручками можна без особливих зусиль помістити у шафу. Каструлю зі знімною довгою ручкою також можна використовувати у духовці.

  7. Наявність кришки.
  8. Кришка прискорює готування, вона повинна бути виготовлена із жароміцних матеріалів з наявністю отвору для виходу пари.

  9. Відсутність дефектів.
  10. На поверхні сотейника не повинно бути жодних вад і подряпин.

  11. Розмір.
  12. Зазвичай діаметр від 12 сантиметрів вважається нормальним для приготування соусів, а сотейники діаметром до 35 см підійдуть для приготування рагу.

  13. Високоякісний виробник.
  14. Серед перевірених виробників кухонного начиння виділяють: український Біол; німецька Rondell, WOLL, AMT GastroGuss, Rosle; італійська Ballarini, Ruffoni, Granchio; бельгійський BergHOFF; європейський FoREST; американський KitchenAid; французький Pyrex, Vitesse, Tefal.

Таким чином, сотейники стануть у пригоді на кожній кухні, адже з його допомогою гасіння, пасерування, смаження і приготування соусів стане вдвічі швидше та ефективніше. Завдяки багатофункціональності та різноманітності форм та розмірів, сотейник стане чудовим помічником на довгий час. Сотейники можуть замінити сковороду, казанок та каструлю одночасно. Вони стануть у пригоді для тих, хто любить експериментувати на кухні і готувати щось незвичайне щодня.


    Другие статьи
    Як вибрати заварник для чаю
    Як вибрати сковороду для млинців
    Яким має бути посуд для суші
    Вся правда про керамічні сковороди